Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Να μπλοκάρουμε τις ρατσιστικές απελάσεις από τη Μυτιλήνη, τα νησιά δεν θα γίνουν Γκουαντάναμο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟ
ΥΝ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ




Τη Δευτέρα 4 Απρίλη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεκινάει την εφαρμογή της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, συνεργαζόμενη πλήρως με τον Ερντογάν, με τις πρώτες μαζικές απελάσεις προς την Τουρκία. Είχαν προχωρήσει πρώτα σε μετατροπή των hotspot στα νησιά σε κέντρα κράτησης, όπως στη Μόρια.

Ναύλωσαν αμέσως καράβια για να στείλουνε πίσω εκατοντάδες πρόσφυγες, όταν είχαν αρνηθεί να ναυλώσουν καράβια για να μεταφέρουν από την Τουρκία προς την Ελλάδα και να γλιτώσουν από τον πνιγμό πάνω από 1300 άνθρωποι από το 2015 μέχρι σήμερα. 


Είναι σκανδαλώδης η μετατροπή της Μυτιλήνης σε Γκουαντάναμο. Η στρατιωτικοποίηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. H FRONTEX, το ΝΑΤΟ, μαζί με εκατοντάδες αστυνομικούς από την Ευρώπη, μετατρέπουν το λιμάνι σε ρατσιστικό ορμητήριο απελάσεων για χιλιάδες ανθρώπους κατατρεγμένους από τους πολέμους και την πείνα.


Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των προσφύγων στην Χίο και απαιτούμε την άμεση μεταφορά τους στον Πειραιά. Να σταματήσει ο ρατσιστικός αποκλεισμός τους. 


Η Ευρώπη-φρούριο ανοίγει το δρόμο στην άνοδο του φασισμού.


Καλούμε το Εργατικό Κέντρο, το παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, τα σωματεία να κλιμακώσουν άμεσα την δράση με πανεργατική απεργία στις 7 Απρίλη για να μπλοκάρουμε τα ρατσιστικά μέτρα και τα μέτρα-σφαγείο του ασφαλιστικού.


Να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις κατά των μαζικών απελάσεων-ντροπή τη Δευτέρα 4 Απρίλη στη Μυτιλήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου