Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Δελτίο Τύπου ΚΕΕΡΦΑ Πειραιά (2/4/2016)


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη συμμετοχή σωματείων και εργαζομένων από τον Πειραιά έγινε την Παρασκευή 1η Απρίλη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, σύσκεψη της ΚΕΕΡΦΑ για το προσφυγικό. Συμμετείχαν η ΠΕΝΕΝ, η Β' ΕΛΜΕ Πειραιά, εκπαιδευτικοί από το Σύλλογο Δασκάλων “Πρόοδος”, από το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, από το Νοσοκομείο Γεννηματάς, από τους Λιθογράφους, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθώς και οι Δημοτικές Κινήσεις “Ανταρσία στην Κοκκινιά” και “Ανταρσία στο Λιμάνι”. 


Κοινός τόπος όλων όσων συμμετείχαν ήταν ότι η υπόθεση της εφαρμογής της ρατσιστικής Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας η οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση ξεκινάει από τις 4 Απρίλη, χρειάζεται να βρει απέναντί της το σύνολο των σωματείων, των Δημοτικών συμβουλίων, των εργαζόμενων και των αλληλέγγυων της πόλης του Πειραιά. Η εφαρμογή αυτής της συμφωνίας σημαίνει πρακτικά ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην αναγκαστική εκκένωση του Λιμανιού, με στόχο τη μεταφορά των προσφύγων σε κέντρα κράτησης -φυλακές και στη συνέχεια την απέλασή τους πίσω στην Τουρκία. Παράλληλα χρειάζεται να μην αφήσουμε τους φασίστες να παίξουν το χαρτί τους Ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας και να εκμεταλλευτούν τα ρατσιστικά ολισθήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι ώρα να πάρουμε πρωτοβουλίες ώστε να εξασφαλίσουμε την ανθρώπινη υποδοχή, την στέγαση και τη φιλοξενία των προσφύγων σε αξιοπρεπείς χώρους. 

Απαιτούμε:

*Κατάργηση της ρατσιστικής Συμφωνίας Κυβέρνησης- ΕΕ- Τουρκίας. Καμία εφαρμογή των διατάξεων του νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή την 1/4 και αφορά φυλακίσεις και αναγκαστικές απελάσεις. 

*Όχι σε κάθε κατασταλτική προσπάθεια εκκένωσης του Λιμανιού.

*Όχι στη μετατροπή του Σχιστού σε κέντρο κράτησης-φυλακή. 

*Να ανοίξουν τα κλειστά κτίρια του Πειραιά και να μετατραπούν σε χώρους φιλοξενίας για τους πρόσφυγες (κλειστά σχολικά κτίρια, κλειστά νοσοκομεία, πρώην Ολυμπιακά Ακίνητα, κλειστά εργοστάσια, ακινητοποιημένα πλοία, κλειστά ξενοδοχεία). Να αναλάβουν η Περιφέρεια, οι Δήμοι και τα νοσοκομεία τη σίτιση των προσφύγων. Έκτακτη κρατική χρηματοδότηση στους ΟΤΑ της περιοχής του Πειραιά. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να στελεχώσουν κατάλληλες κοινωνικές δομές στέγασης, καθαριότητας, ψυχολογικής υποστήριξης των προσφύγων. Όχι στην ιδιωτικοποίηση των δομών φιλοξενίας μέσω των ΜΚΟ. 

*Εγγραφή των προσφυγόπουλων στα δημόσια σχολεία, τάξεις υποδοχής, να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι εκπαιδευτικοί.

*Κινητές μονάδες γιατρών και νοσηλευτών από κάθε δημόσιο νοσοκομείο στο Λιμάνι σε καθημερινή βάση, προσλήψεις γιατρών -νοσηλευτών. 

*Ανοιχτά Σύνορα, Όχι στην Ευρώπη- Φρούριο, ρίξτε τους φράχτες. 

*Δικαίωμα στο Άσυλο- νομιμοποίηση των μεταναστών. 

*Stop στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, έξω το ΝΑΤΟ και η FRONTEX. 

*Έξω οι φασίστες από τον Πειραιά.

Προχωράμε σε:

1.Ανοιχτή εκδήλωση την Τετάρτη 20 Απρίλη μέσα στο χώρο του Λιμανιού.

2.Συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 7 Απρίλη.

3.Ενημερωτικές εξορμήσεις σε εργατικούς χώρους και γειτονιές της πόλης του Πειραιά. Παρεμβάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια σε Α' και Β' Πειραιά.

4. Αντιφασιστική συγκέντρωση την Κυριακή 10 Απρίλη στις 5μμ στον ΗΣΑΠ του Πειραιά για να ματαιώσουμε τη ρατσιστική σύναξη μίσους που καλεί το φασιστικό μόρφωμα με την επονομασία ΛΕΠΕΝ, του πρώην Χρυσαυγίτη Ρήγα στον ηλεκτρικό σταθμό Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου