Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Απόφαση Ανοιχτής Σύσκεψης 20 Ιούλη 2015


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
 
Επικοινωνία με email στο antiracismfascism@yahoo.gr
και τηλ στο 2103232871, 6932828964

                Σε κάλεσμα για Αντιφασιστική Συνάντηση στις 10-11 Οκτώβρη στην Αθήνα, με Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση και Πανελλαδική Συνέλευση κατά του φασισμού και του ρατσισμού στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ρουφ στην Αθήνα, κατέληξε η Ανοιχτή Σύσκεψη, που κάλεσε η ΚΕΕΡΦΑ, στις 20 Ιούλη.

                Συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικών επιτροπών της ΚΕΕΡΦΑ από το λεκανοπέδιο της Αττικής. Δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Συνδικάτα όπως η ΠΟΣΠΕΡΤ και η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, συνδικαλιστές της ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Κοινότητες μεταναστών, όπως η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, το Ελληνομπαγκλαντεσιανό Επιμελητήριο, η οργάνωση HumanRightsBangladesh, το Σχολείο DOELAcademy, η Αιγυπτιακή Κοινότητα, η Κοινότητα Σενεγάλης, ο Σύνδεσμος Σουδανών Προσφύγων και το KASAPIHELLAS-Σύλλογος μεταναστών από τις Φιλιππίνες, ενώ τη στήριξη τους έχουν δηλώσει η Ένωση Αφρικανών Γυναικών, η Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων στην Ελλάδα, η Κοινότητα Γουινέας, η ΑΣΑΝΤΕ και η ΑΝΑSA. Πήρε επίσης μέρος εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ LGTBQI.
               
Υιοθετήθηκε κάλεσμα για συμμετοχή συνδικάτων, φορέων και κινήσεων, με το παρακάτω σχέδιο ψηφίσματος για την Αντιφασιστική Συνάντηση, 10-11 Οκτώβρη 2015, Αθήνα, Γήπεδο Ρουφ, Πειραιώς και Π. Ράλλη, (Πανελλαδική συνέλευση και Διεθνής Αντιφασιστική Συνάντηση):

                Το μεγάλο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη ήταν μια ιστορική νίκη των εργαζόμενων και της νεολαίας, που αγωνίζονται για μια κοινωνία χωρίς λιτότητα, φτώχεια, ρατσισμό και φασισμό.

                Συνεχίζουμε για να μην περάσει το νέο μνημόνιο και για να τσακίσουμε τους εκβιασμούς και τα πραξικοπήματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της ΕΕ, που απαιτούν τη ολοκληρωτική σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων και το ρατσιστικό κλείσιμο των συνόρων, πνίγοντας χιλιάδες μετανάστες.

                Στη μάχη ενάντια στους εκβιασμούς των Τραπεζιτών δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο για άπλωμα της δημαγωγίας της Χρυσής Αυγής, μιας εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης που μέσα στη κρίση επιχειρεί να ξεφύγει από την απομόνωση, φορώντας τον μανδύα του «νόμιμου πολιτικού κόμματος».

                Η συντριβή των ναζί στην Ελλάδα θα στείλει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη πως η απειλή του φασισμού μπορεί να τσακιστεί. Ο κοινός αγώνας, όπως αναπτύχθηκε με τις συντονισμένες αντιφασιστικές διαδηλώσεις, στις 21 Μάρτη, σε μια σειρά από πόλεις έδωσε ώθηση στο νέο κύμα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό, με κινητοποιήσεις σε εκατοντάδες πόλεις υπέρ του ΟΧΙ. Μαζί μπορούμε να τσακίσουμε τη λιτότητα, το ρατσισμό και τους ναζί! Για αυτό προτείνουμε ως επόμενη διεθνή μέρα δράσης, το Σάββατο, 19 Μάρτη 2016.

                Ταυτόχρονα, δίνουμε μάχη ενάντια στο ρατσισμό, την ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό, την ομοφοβία και το σεξισμό. Για να πάρουν ιθαγένεια όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς, όπως απαίτησαν τα Συνέδρια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες των πολέμων, να φύγει η FRONTEX, να πέσει ο φράχτης στον Έβρο και να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Είναι ώρα να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες και να έχουν πλήρη δικαιώματα.

                Άμεσα, συνεχίζουμε τη καμπάνια για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής και οργανώνουμε τις κινητοποιήσεις της δεύτερης επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτέμβρη.

                Καλούμε τα συνδικάτα, τις οργανώσεις της αριστεράς, τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, τις κοινότητες μεταναστών, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις, τα σωματεία των Ρομά, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, τις κινήσεις υπεράσπισης των ΑΜΕΑ, τις κινήσεις που αντιστέκονται στην ομοφοβία και το σεξισμό και όλες τις συλλογικότητες στις γειτονιές να στηρίξουν την Αντιφασιστική Συνάντηση με ψήφισμα, αποστολή αντιπροσωπείας και οικονομική ενίσχυση.
               
Προσδιορίστηκε άμεσο πρόγραμμα δράσης με τους παρακάτω σταθμούς:

-Αντιφασιστική συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού την Τρίτη 28 Ιούλη 8πμ, στο χώρο όπου διεξάγεται η δίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής

-Κάλεσμα σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη, στην επέτειο των δύο χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

-Κάλεσμα για συνελεύσεις δράσης στις γειτονιές, στους εργασιακούς χώρους και τις κοινότητες μεταναστών ώστε να κλιμακωθεί η δράση του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος, για να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο στη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής να παριστάνει το «νόμιμο αντιμνημονιακό κόμμα».

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί στην κινητοποίηση κατά του νέου μνημονίου, την Τετάρτη 22 Ιούλη, 7μμ στο Σύνταγμα.

Το επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει οργανωτική επιτροπή για την οργάνωση της Αντιφασιστικής Συνάντησης στις 10-11 Οκτώβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου