Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Συνέντευξη Τύπου ΚΕΕΡΦΑ για τις 21 Μάρτη (5/3/2015)

Συνέντευξη τύπου για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού 21 Μάρτη, τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας και σε δεκάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο, από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Λονδίνο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την επερχόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής, διοργάνωσε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) την Πέμπτη 5 Μάρτη στο αμφιθέατρο του 9, στο Γκάζι.




21 Μάρτη: Θα είμαστε όλοι εκεί

Συνέντευξη τύπου για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και φασισμού στις 21 Μάρτη, τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε δεκάδες πόλεις, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την επερχόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής, διοργάνωσε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) την Πέμπτη 5 Μάρτη στο αμφιθέατρο του 9,84 στο Γκάζι.
Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στην Ομόνοια στις 2μμ και θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα στις 4μμ με τους: Σπύρο Γραμμένο, Στάθη Δρογώση, Αλέξη Kαλοφωλιά, Ιllegal operation, 307 JAM SQUAT, Mistah Rude + Tiny Jackal, Radio Sol, Jerome Kaluta, Muchatrela, Αδέσποτες Σκύλες.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μας καλεί «Να είμαστε όλοι εκεί ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό»!
Συλλαλητήρια καλούνται στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στη 1μμ, Παγκρήτιο στα Χανιά στην Πλατεία Αγοράς στη 1μμ και στη Πάτρα στην Πλατεία Γεωργίου στις 11πμ.

Πέτρος Κωνσταντίνουσυντονιστής ΚΕΕΡΦΑ
Αυτές τις μέρες ο Σαμαράς έχει εξαπολύσει μία ρατσιστική εκστρατεία για να εμποδίσει το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, με κινδυνολογία που στοχοποιεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ως εγκληματίες.
Η πραγματικότητα είναι ότι εγκληματικές ήταν οι ρατσιστικές πολιτικές που κλείσανε τα σύνορα, που οδήγησαν σε πνιγμό γυναίκες και παιδιά, που έφτασαν μέσα στον τελευταίο μήνα να έχουμε τέσσερις νεκρούς στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα αστυνομικά τμήματα. Δεν υπάρχει περιθώριο υποχώρησης όπως βλέπουμε από τον κ. Πανούση αυτές τις μέρες. Το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης είναι μονόδρομος και οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι. Και αν υπάρχει θέμα στέγασης λύνεται με το να υπάρξουν δομές φιλοξενίας στους Δήμους και ενίσχυσή τους όπου υπάρχουν.

Εκστρατεία φόβου

Η κινδυνολογία φτάνει στο σημείο να μας λένε ότι θα πρέπει να φοβόμαστε γιατί οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα πλημμυρίσουν ξανά τους δρόμους. Αυτή η εκστρατεία φόβου πρέπει να σταματήσει. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού έστειλε το μήνυμα ότι στα μνημόνια, στις πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας και της πείνας πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη. Ταυτόχρονα χρειάζεται να γυρίσουμε την πλάτη στα ρατσιστικά μνημόνια που εφαρμόσανε για να αποπροσανατολίσουνε. Άρα καμία υποχώρηση, κανένα βήμα πίσω, να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δεν θέλουμε σπατάλες δισεκατομμυρίων για να χτίζονται Αμυγδαλέζες και τέτοια κολαστήρια.
 Δεν θέλουμε πολεμικούς εξοπλισμούς και χαμένες ζωές στη Μ. Ανατολή, στην Ασία και στην Αφρική. Αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη υπάρχει ένα κύμα ισλαμοφοβίας με πρωτοφανή ένταση. Κάθε μουσουλμάνος στοχοποιείται ως τζιχαντιστής και ιδιαίτερα μετά τις επιθέσεις στο Σαρλί Εμπντό και την Κοπεγχάγη. Εξαπολύουν ένα κύμα ρατσισμού που θυμίζει αυτά που έκανε ο Χίτλερ στο Μεσοπόλεμο. Τότε έδειχναν τους Εβραίους, σήμερα δείχνουν τους Μουσουλμάνους.
Γι’ αυτό τονίζουμε ότι η 21 Μάρτη είναι μία διεθνής μέρα δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού. Στο Φέργκιουσον των ΗΠΑ οι οικογένειες των θυμάτων της ρατσιστικής βίας της αστυνομίας διαδηλώνουν μαζί μας. Επίσης στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, τη Βιέννη, τη Ρώμη, τη Λευκωσία. Στέλνουμε το μήνυμα ότι είμαστε κατά της ρατσιστικής Ευρώπης Φρούριο, κατά του κύματος ισλαμοφοβίας. Τους ενόχους να τους αναζητήσουμε στο γαλλικό ιμπεριαλισμό που στέλνει στρατό στο Μαλί και στη Συρία και στις επεμβάσεις που δημιουργούνε στρατιές προσφύγων και μεταναστών.

Παύλος Αντωνόπουλοςμέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ
Με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ καλούμε όλους τους εργαζόμενους να κατέβουν στις συγκεντρώσεις που γίνονται στις 21 Μάρτη. Τους καλούμε να συμμετέχουν στην εκδήλωση που θα γίνει στο Σύνταγμα το μεσημέρι.
Θέλω να σας ενημερώσω ότι μία εβδομάδα πριν γυρίσαμε από το Κομπάνι, όπου πήγαμε για να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στους Κούρδους μαχητές που αγωνίζονται εκεί για ελευθερία και γη. Η αντιπροσωπεία που πήγε ήταν από συλλόγους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είδαμε από κοντά τους λόγους και τις αιτίες που ξεκληρίζουν τον κόσμο και τον αναγκάζουν να γίνει πρόσφυγας και μετανάστης.
Τα αίτια που δημιουργούν όλη αυτή την αθλιότητα στον πλανήτη είναι πολύ συγκεκριμένα. Άνθρωποι αναγκάζονται να αφήνουν τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους για να εξασφαλίσουν τουλάχιστον την επιβίωσή τους και δεν είναι δυνατόν να δέχονται αυτή τη ρατσιστική βία από διάφορες πλευρές, που κατα κύριο λόγο καθοδηγούνται και καθορίζονται από τις πολιτικές της ΕΕ. Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι μπροστά σε αυτόν τον αγώνα κατά του ρατσισμού και του φασισμού. Ειδικά για τις 21 Μάρτη πιστεύουμε ότι το κάλεσμά μας θα έχει ανταπόκριση ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες που υπάρχουν στη χώρα μας.

Βασίλης Κουκαλάνισκηνοθέτης-ηθοποιός
Εκ μέρους των ανθρώπων των Τεχνών θέλω να καλέσω σε μία μεγάλη συμμετοχή στην 21η Μαρτίου. Είναι η ώρα κάθε μεταναστευτική κοινότητα, αντιρατσιστική συλλογικότητα, που βρίσκεται απέναντι στους φασίστες να βγει μαζικά έξω. Θέλουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση.
Οι άνθρωποι των Τεχνών τα τελευταία δύο χρόνια έχουν συμμετάσχει σε πολλές δραστηριότητες. Έχουμε εδραιώσει τα τελευταία δύο χρόνια ένα νέο είδος πολιτισμικού και καλλιτεχνικού ακτιβισμού κατά του ρατσισμού και του φασισμού. Και φέτος διοργανώνεται το φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών που θα γεμίσει την Αθήνα για ένα δεκαήμερο με δράσεις με επίκεντρο το θέατρο Εμπρός. Στις 21/3 έχουμε προσυγκέντρωση στο θέατρο Εμπρός και συμμετοχή στην πορεία στην Ομόνοια.

Γιάννης Λευκιμιάτηςεκ μέρους της ΠΟΣΠΕΡΤ
21 μήνες στον αγώνα ενάντια στο “μαύρο” είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είμαστε μαζί κατά του ρατσισμού, συμμετέχουμε σε όλα τα συλλαλητήρια που έχουν γίνει. Αλλά και έμπρακτα έχουμε τα μικρόφωνά μας ανοιχτά (ραδιοφωνικά και ΕΤ3) για να αναδείξουμε τα προβλήματα του ρατσισμού και να δίνουμε βήμα σε αντιφασιστικές φωνές.
 Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ βρεθήκαμε στα συλλαλητήρια των μεταναστών της Γενικής Ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο, για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Η υποδοχή που τύχαμε από αυτούς τους ανθρώπους μας συγκίνησε.
Μέσα από το πρόγραμμά μας αναδείξαμε τις άθλιες συνθήκες κράτησης των προσφύγων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που τολμούν να τα λένε κέντρα φιλοξενίας, που φτάνουν να πεθαίνουν από την πολλή φιλοξενία, όπως και στα αστυνομικά τμήματα και στα Φαρμακονήσια.
Είμαι εξουσιοδοτημένος τόσο από το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ όσο και από όλους τους συναδέλφους συναγωνιστές μου, να πω ότι στις 21 Μάρτη στις 2μμ όλοι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα είμαστε στην Ομόνοια, για να διαδηλώσουμε μαζί, για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για να απαιτήσουμε άσυλο για τους πρόσφυγες, νομιμοποίηση των μεταναστών και ιθαγένεια για όλα τα παιδιά.

Τζαβέντ Ασλάμεπικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η ΕΝΟΤΗΤΑ
Όταν πήγαμε για πρώτη φορά στην Αμυγδαλέζα μετά το θάνατο του Μοχάμεντ Ναντίμ, τότε ο κ. Πανούσης είπε ότι η Αμυγδαλέζα θα κλείσει αμέσως. Θέλω να του θυμίσω ότι έχουν περάσει τρεις εβδομάδες. Έχουν ήδη πεθάνει εφτά άνθρωποι και δεν μπορούμε να σηκώσουμε άλλον νεκρό.
 Θέλω να ρωτήσω, δεν είναι έγκλημα να μπαίνει κάποιος μέσα στα στρατόπεδα υγιής και να βγαίνει άρρωστος; Δεν είναι έγκλημα η ΕΕ και το ΝΑΤΟ να κάνουν πόλεμο στη χώρα του και να τον αναγκάζουν να φύγει από ’κει για να παραμείνει ζωντανός και τον βάζουν 2,5 χρόνια μέσα στην Αμυγδαλέζα; Υπάρχουν άνθρωποι, όπως ο Μοχάμεντ Ασφάκ, που πέθανε γιατί παρακαλούσε τους αστυνομικούς να του φέρουν γιατρό. Τα τελευταία λόγια του Μοχάμεντ Ναντίμ πριν αυτοκτονήσει ήταν ότι “κάθε μέρα με σκοτώνουν γι' αυτό σήμερα θα πεθάνω”.
Μας λένε ότι αν κλείσουν τα στρατόπεδα θα πλημμυρίσουμε με εγκληματίες. Και ρωτάω. Δεν είναι εγκληματικότητα να πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι μέσα στα στρατόπεδα, να χάνουν την υγεία τους ή να μένουν ανάπηροι; Όλοι αυτοί μένανε σε κάποια σπίτια. Τους έπιασε ο Ξένιος Δίας έξω από τα σπίτια τους και τους έβαλε στα στρατόπεδα.
Πάντα λέγαμε δημόσια ότι όλες οι επιθέσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια από τη Χρυσή Αυγή σε μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας ήταν με τη στήριξη της κυβέρνησης, για αυτό για τρία χρόνια δεν συνέλαβαν κανέναν φασίστα. Τώρα που έρχεται η δίκη της Χρυσής Αυγής πιστεύω ότι θα υπάρξει Δικαιοσύνη και θα καταδικαστούν όλοι αυτοί, όπως λέει το πόρισμα του εισαγγελέα, ως εγκληματική συμμορία.
Ζητάμε να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δικαιοσύνη για τα θύματα της Χρυσής Αυγής. Δικαιοσύνη για όσους πέθαναν στα στρατόπεδα ή κόλλησαν αρρώστιες. Όλοι αυτοί πρέπει να αποζημιωθούνε. Γι' αυτό καλώ όλες τις κοινότητες, τους φορείς, κάθε άνθρωπο στις 21 Μάρτη στην Ομόνοια στις 2μμ. Γιατί χωρίς αγώνα στο δρόμο δεν υπάρχει Δικαιοσύνη.

Λαμίν Καμπά, Κοινότητα Γουϊνέας
Η κοινότητά μας έχει ένα θύμα του ρατσισμού αυτή τη στιγμή, τον Μοχάμεντ Καμαρά.
Πέθανε μέσα στα χέρια του κράτους, το οποίο όμως δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη. Ζητάμε βοήθεια για να στείλουμε τη σορό του νεκρού στην πατρίδα του. Αυτή είναι μία άλλη μορφή φασισμού. Ενα παιδί να παραπονιέται ότι πονάει μέσα στο κελί και η αστυνομία να αδιαφορεί. Τον πήγαν στο νοσοκομείο με περιπολικό και μέχρι να φτάσει είχε ήδη πέσει σε κώμα. Μετά από δύο μέρες πέθανε. Αυτό σημαίνει ότι το 2015 η ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία. Όλα αυτά είναι ο ρατσισμός. Γι' αυτό πρέπει να μας βοηθήσετε, να βγείτε όλοι το Σάββατο 21 Μάρτη και εμείς θα προσπαθήσουμε εκείνη τη μέρα να ξεσηκώσουμε όλους τους μετανάστες.

Λευτέρης Παπαγιαννάκηςπρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αθήνας
Ο Δήμος Αθήνας στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής δράσης για την 21η Μάρτη συμμετέχει υλικά και ηθικά.
Το ΣΕΜ έχει πάρει πρωτοβουλία να συντονίσει τις μεταναστευτικές κοινότητες. Ο Δήμος θα διευκολύνει και υλικοτεχνικά στην οργάνωση της ημέρας αυτής και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε συμμετοχή. Είναι δεδομένη η βούληση του Δήμου να συμμετέχει σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Αμπουζέντ Μουμπάρακ, Αιγύπτιος ψαράς, θύμα παραλίγο δολοφονικής επίθεσης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα
Εγώ ήρθα από την Αίγυπτο με σύμβαση εργασίας για να δουλέψω σε ψαράδικο και παραλίγο να χάσω τη ζωή μου. 
Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε και δεν έχω δικαιωθεί. Περιμένω να ξεκινήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής για να βρω Δικαιοσύνη.

Καταγγελίες βασανισμών κατά τον εγκλεισμό τους στα στρατόπεδα έκαναν στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου ο Μοχάμεντ Σαμπίρ και ο Νταούντ Αχμέτ, που μόλις βγήκαν από την Αμυγδαλέζα.
Ο Μ. Σαμπίρ έμεινε 9 μήνες. «Δεν μας θεωρούσαν ανθρώπους», είπε. «Αν ζητάγαμε ένα ντεπόν περνάγανε εβδομάδες. Ζήταγα γιατρό γιατί είχα πρόβλημα με το χέρι μου και πέρασε ενάμισης μήνας. Τώρα το χέρι μου είναι κατεστραμμένο. Δεν μας άκουγε κανείς. Κόλλησα και φυματίωση γιατί δεν υπήρχε καθαριότητα. Ζούσαμε μαζί με ποντίκια και κατσαρίδες. Τώρα πρώτη φορά μπήκαν να καθαρίσουν και κάποιοι γιατροί μπήκαν μέσα για να εξετάσουν τους κρατούμενους. Τώρα μου δώσανε ένα χαρτί και μου είπαν να δίνω παρών στο αστυνομικό τμήμα. Όμως δεν μπορώ να βρω δουλειά με αυτό το χαρτί αν πρέπει να πηγαίνω στο αστυνομικό τμήμα».
«Έμεινα στην Αμυγδαλέζα 18 μήνες», είπε ο Νταούντ Αχμέτ. «Με χτύπησαν πάρα πολύ, πολλές φορές. Μετά με πήγαν στο αεροδρόμιο και με χτύπησαν και ’κει. Είχα Ραμαζάνι και με ανάγκαζαν με το ζόρι να πιω νερό. Μέσα στην Αμυγδαλέζα δεν μπορούσαμε να πάρουμε τηλέφωνο, δεν είχαμε ρούχα και παπούτσια. Από το ξύλο για 10 μέρες δεν μπορούσα ούτε να φάω, αλλά κανείς δεν μου έδινε σημασία».

Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Θανάσης ΚαμπαγιάννηςΔικηγόρος, Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος στη Δίκη της Χρυσής Αυγής.
Σαν δικηγόροι που θα συμμετάσχουμε ως Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, θέλουμε να δηλώσουμε το παρών στις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στις 21 Μάρτη, γιατί θεωρούμε ότι ο φασισμός δεν παλεύεται μονάχα στις δικαστικές αίθουσες.
Έχουμε κάνει τον τελευταίο καιρό πλήθος παρεμβάσεων σε σχέση με τον ταχύτερο προσδιορισμό της επικείμενης δίκης. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι η δίκη αυτή πρόκειται να ξεκινήσει μετά την παρέλευση του 18μηνου προφυλάκισης και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, ο Μιχαλολιάκος, ο Λαγός, ο Παππάς πρόκειται να απελευθερωθούν στα τέλη του Μάρτη.
Η απελευθέρωσή τους πριν καθίσουν στο εδώλιο στέλνει ένα λάθος μήνυμα, συνιστά αποτυχία των κρατικών μηχανισμών και της δικαστικής εξουσίας να σταματήσουν τη δράση της Χρυσής Αυγής. Με δεδομένο αυτό η νέα παρέμβαση που κάνανε οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής την τελευταία εβδομάδα με επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης και σε όλους τους αρμόδιους φορείς, είναι σε σχέση με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πρόκειται να διεξαχθεί η δίκη και αφορά πρώτα και κύρια τον τόπο διεξαγωγής της.
Ζητάμε να μην διεξαχθεί η δίκη στον Κορυδαλλό. Να γίνει κανονικά στο Εφετείο της Αθήνας. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να γίνει η συγκεκριμένη δίκη στον Κορυδαλλό, πέραν του να τύχουν οι κατηγορούμενοι Χρυσαυγίτες της προστασίας, μέσα στο ζεστό κουκούλι του κράτους. Η μεγάλη πλειοψηφία των κατηγορούμενων δεν πρόκειται να είναι προφυλακισμένοι κατά τη διάρκεια της δίκης.
Συνιστά μία πρωτοτυπία το συγκεκριμένο γεγονός. Το ότι δηλαδή είμαστε οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής αυτοί οι οποίοι ζητάμε τη μη διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό και όχι οι συνήγοροι της υπεράσπισης. Μέχρι σήμερα αυτό το οποίο γνωρίζαμε είναι ότι οι συνήγοροι της υπεράσπισης είναι αυτοί οι οποίοι υποδηλώνανε τον κίνδυνο να διεξάγονται τέτοιου τύπου δίκες με όρους στρατοδικείου και ειδικών συνθηκών κράτησης, με μειωμένη προσβασιμότητα και δημοσιότητα. Αυτό δείχνει την ιδιαιτερότητα αυτής της δίκης. Το γεγονός δηλαδή ότι οι Χρυσαυγίτες τρέμουν τη δημοσιότητα του ακροατήριου. Από τη δική μας μεριά θα επιμείνουμε στη διεξαγωγή της δίκης στην αίθουσα εκδηλώσεων του εφετείου που είναι επαρκέστατη.
Ο Αλέξης Τσίπρας λίγες μέρες μετά τη σύλληψη των ηγετών της Χρυσής Αυγής, ως ηγέτης τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε δηλώσει ότι θα πρέπει να αφεθεί η Δικαιοσύνη να κάνει απερίσπαστη το έργο της. Είναι αλήθεια ότι δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του, σε σχέση με τη συγκεκριμένη δίκη. Η μοναδική παρέμβαση ήταν αυτή της Ζωής Κωνσταντοπούλου, προέδρου της Βουλής, για την παρουσία των ηγετών της Χρυσής Αυγής στην πρώτη κοινοβουλευτική συνεδρίαση, παρά το γεγονός ότι υπήρχε νόμιμη απόφαση της εισαγγελέως των φυλακών για τη μη παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία.

Θύλακες της Χ.Α.

Οι παρεμβάσεις που αξιώνουμε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι προς την κατεύθυνση της καταπάτησης της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης όπως ήταν αυτό το οποίο έπραξε η πρόεδρος της βουλής. Ζητάμε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον κύριο Πανούση να ξεκαθαρίσει τους θύλακες της Χρυσής Αυγής που υπάρχουν μέσα στην αστυνομία, γιατί δεν είναι δυνατόν τα θύματα να έχουν δίκαιη δίκη τη στιγμή που τα αστυνομικά τμήματα είναι ακόμα γεμάτα από τους συνεργάτες των νεοναζί.
Αυτή είναι μία παρέμβαση η οποία είναι νόμιμη και είναι μέσα στα καθήκοντα της εκτελεστικής εξουσίας και την αξιώνουμε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι δυνατόν να γίνει δίκαιη δίκη για τα θύματα τη στιγμή που ο Γιοβανίδης, ο διοικητής του τμήματος ασφαλείας της Νίκαιας εξακολουθεί να είναι εν ενεργεία αστυνομικός και συγκεκριμένα να δουλεύει στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Πειραιά. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει δίκαιη δίκη για τα θύματα τη στιγμή που ο Γιοβανίδης εξακολουθεί να είναι στη θέση του και στην πραγματικότητα προαχθείς;
Καλούμε φυσικά και την Πρόεδρο της Βουλής να λάβει πρωτοβουλίες σε συμφωνία με τις δημοκρατικές της ευαισθησίες, ξεκαθαρίσματος του κρατικού μηχανισμού, των πολιτικών αξιωματούχων όπως του Μπαλτάκου που ήταν σε απευθείας συνεννόηση με τη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Αυτές είναι πρωτοβουλίες που τις αξιώνουμε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και από τους πολιτειακούς μηχανισμούς. Αυτή είναι η απαίτηση του αντιφασιστικού κινήματος.

εργατική αλληλεγγύη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου