Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο - Σάββατο 28/2 - Προσυγκέντρωση: 12μες, Κεντρική Πλατεία και πορεία προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης.

 
Να κλείσουν Τώρα τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης!


Να κλείσει τώρα η Αμυγδαλέζα και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να μπει άμεσα ένα τέλος σ´ αυτή την εξαθλίωση που βιώνουν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που συνελήφθησαν στο σωρό από τα ρατσιστικά πογκρόμ του "Ξένιου Δία".

Τις τελευταίες μέρες 250 περίπου κρατούμενοι αφέθηκαν ελευθεροι. Απ´ αυτούς ελάχιστοι πήραν αίτηση ασύλου. Στους περισσότερους δόθηκε αίτηση αναστολής απέλασης μέχρι 6 μήνες. Δεν γνωρίζει ο Πανούσης, που έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους διαδηλωτές στην Αμυγδαλέζα, ότι και ο Ναντίμ Μαχάμεντ είχε αφεθεί ελεύθερος μ´ ένα τέτοιο χαρτί μετά το 18μηνο για να ξανασυλληφθεί και να βρεθεί νεκρός από τους συγκρατούμενούς του 6 μήνες μετά μ´ ένα σεντόνι στο λαιμό στην Αμυγδαλέζα, αφήνοντας πίσω του γυναίκα και δυο κόρες επειδή ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕ ΑΛΛΟ;

Δεν διεκδικούμε τίποτα λιγότερο από ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, νομιμοποίηση, ίσα δικαιώματα για όλους τους εργάτες.

Οι υποχωρήσεις της κυβέρνησης μέσα σε λίγες μέρες έφτασαν από τη δέσμευση ότι "η Αμυγδαλέζα θα κλείσει σύντομα" στην αφηρημένη διατύπωση που κάνει λόγο για "αποσυμφόρηση και βελτίωση των συνθηκών". Οι συνθήκες δεν "βελτιώνονται". Αλλά ακόμα και να δεχτούμε ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τις "ιδανικότερες" στη "λύση" των "ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας" που προωθεί, η "ελεύθερη" διαμονή των μεταναστών σε τέτοια κέντρα είναι σίγουρα εγγύηση χωροταξικής γκετοποίησης.

Δεν διεκδικούμε τίποτα λιγότερο από άσυλο, στέγη, παιδεία και υγεία για όλους.

Ο "συνδυασμός κριτηρίων" για την ιθαγένεια (της Χριστοδουλοπούλου) βάζει από το παράθυρο τις "ενστάσεις" των ακροδεξιών "εταίρων" της κυβέρνησης (ΑΝΕΛ) που πριν λίγο καιρό ψήφισαν (μαζί με τους Σαμαροβενιζέλους -και τους ναζί φυσικά) τη ρατσιστική-εθνικιστική τροπολογία για τον αποκλεισμό της μειονότητας από τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας. 

Δεν διεκδικούμε τίποτα λιγότερο από ιθαγένεια για όλα τα παιδιά.

Μόνο ένα δυνατό αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό κίνημα μπορεί να τα κάνει πράξη όλα αυτά. Ένα κίνημα που θα ενώνει, χωρίς αποκλεισμούς, όλους αυτούς που θέλουν να παλέψουν γι' αυτά, αλλά και για τερματισμό του Ξένιου Δία, γκρέμισμα του φράχτη, διώξιμο της FRONTEX, καταδίκη των δολοφόνων ναζί, ξεδόντιασμα του ισλαμοφοβικού μίσους, που χρησιμοποιούν οι δυτικές κυβερνήσεις σαν "άλλοθι" για τις βόμβες τους και σαν όχημα για τους φασίστες.

Ετοιμαζόμαστε για τον Παγκόσμιο Αντιφασιστικό ξεσηκωμό στις 21 του Μάρτη με διαδηλώσεις σε 4 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά) και σε δεκάδες σε όλο τον κόσμο. Κλείστε θέση στα αντιφασιστικά λεωφορεία για Θεσσαλονίκη: keerfaxanthis@gmail.com.



 logo-anti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου