Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ένοχος για την γαλλική 11η Σεπτέμβρη του Σαρλί Χεμπντό είναι ο γαλλικός ιμπεριαλισμός


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή ΚΕΕΡΦΑ και υποψήφιου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Α΄ Αθήνας

Ένοχος για την γαλλική 11η Σεπτέμβρη του Σαρλί Χεμπντό είναι ο γαλλικός ιμπεριαλισμός

Η επίθεση στη καρδιά του Παρισιού που άφησε πίσω της την φρίκη των δώδεκα νεκρών εργαζομένων του Σαρλί Χεμπντό θυμίζει την επίθεση στους δίδυμους πύργους την 11η Σεπτέμβρη 2001. Το ερώτημα είναι ποιος έφερε την φρίκη από τη καρδιά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην καρδιά της Ευρώπης;

Ένοχες γι αυτήν την εξέλιξη είναι οι κυβερνήσεις που στρατεύτηκαν πρόθυμα στο βάρβαρο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», πρώτα του Τζώρτζ Μπούς και μετά του Μπαράκ Ομπάμα και έσπειραν τη φρίκη, τη καταστροφή και το θάνατο σε εκατομμύρια στην Μ.Ανατολή και την Αφρική για χάρη του στρατηγικού ελέγχου και των συμφερόντων των πολυεθνικών εταιρών πετρελαίων.

Ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος τώρα δηλώνει υπερασπιστής της ελευθερίας κατά της βαρβαρότητας, έστειλε το γαλλικό στρατό στο Μαλί και τη Μ.Ανατολή και άφησε πίσω εκατόμβες νεκρών, συνεχίζοντας την παράδοση σφαγών της γαλλικής αποικιοκρατίας. Ήταν ο πρώτος που πήρε τα συγχαρητήρια του Ομπάμα για την συμμετοχή της Γαλλίας στις επεμβάσεις στη Συρία και το Ιράκ με πρόσχημα την καταπολέμηση του ISIS. Οι δικές τους επεμβάσεις είναι αυτές που έθρεψαν τέτοιες οργανώσεις όπως ο ISIS, στρέφοντας τους σουνίτες ενάντια στους σιίτες.   

Γι αυτό και αυτοί που όπλισαν το χέρι των δολοφόνων των εργαζόμενων της  Σαρλί Χεμπντό είναι οι ίδιες οι κυβερνήσεις που σπαταλούν τρισεκατομμύρια για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Μ.Ανατολή, την Ασία, την Αφρική.

Δεν θα σταματήσουν αυτές οι δολοφονικές επιθέσεις με την ισλαμοφοβία και τα αστυνομικά μέτρα που κλιμακώνουν τώρα οι κυβερνήσεις και καλούν σε εθνική ομοψυχία τους λαούς της Ευρώπης. Οι φράχτες στα σύνορα και η FRONTEX,  τα στρατόπεδα συγκέντρωσης - Γκουαντάναμο, o ρατσισμός φουντώνουν τα ακροδεξιά και φασιστικά κόμματα στην Ευρώπη. 

Θα σταματήσουν μόνο με ένα ισχυρο μαζικό κίνημα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τον πόλεμο και το ρατσισμό.

Οι δικοί μας σύμμαχοι  δεν είναι οι ρατσιστές ισλαμιστές, αλλά τα κινήματα στη Μ.Ανατολή που συγκρούστηκαν με τον ιμπεριαλισμό και τις δικτατορίες, από το κίνημα της Ταχρίρ στην Αίγυπτο που έδειξε πώς γίνεται η μάχη για την ελευθερία μέχρι τους μαχητές στη Γάζα που αντιστέκονται στα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ και των συμμάχων του.

Έχουν το θράσος Σαμαράδες και Βενιζέλοι να εγκαλούν στην αριστερά γιατί δεν συστρατεύτηκε με τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» δηλαδή τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και των ευρωπαίων συμμάχων τους. Είμαστε περήφανοι γιατί ξεσηκώσαμε κίνημα κατά του πολέμου από την Γιουγκοσλαβία  μέχρι το Αφγανιστάν, το Ιράκ και την Παλαιστίνη. Είμαστε περήφανοι για την υπεράσπιση των μεταναστών ενάντια στην ισλαμοφοβία, για την υπεράσπιση των είκοσι οκτώ απαχθέντων Πακιστανών από τις μυστικές υπηρεσίες και την κράτηση τους σε μυστικές φυλακές στην Ελλάδα.


Απειλή είναι οι Σαμαράδες και οι Βενιζέλοι που με τις συμμαχίες τους με Ομπάμα και Ισραήλ απειλούν μας φέρουν τη φρίκη και στην ίδια μας την χώρα και όχι οι μετανάστες. Μαζί με τους ομογάλακτους τους, τους Ολάντ, Κάμερον και Ομπάμα αποτελούν τη πραγματική απειλή για τις ελευθερίες, τη δημοκρατία, τις ζωές όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου