Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Όλη η Ευρώπη Ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και την ισλαμοφοβία




Λίγες μέρες πριν τις εκλογές η ΚΕΕΡΦΑ τύπωσε τα υλικά της για τις 21 Μάρτη, τη διεθνή μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού. Η καμπάνια της ΚΕΕΡΦΑ βάζει σαν στόχο την πραγματοποίηση μαζικών συλλαλητηρίων στα πλαίσια ενός πανευρωπαϊκού κινήματος ενάντια στο φασισμό και την ακροδεξιά που σηκώνει κεφάλι σε όλη την Ευρώπη, και καλεί τους αντιφασίστες σε κάθε πόλη και χώρα να οργανώσουν δράσεις που θα κορυφωθούν σε ένα συντονισμένο πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο εκείνη τη μέρα.
“Η 21η Μάρτη είναι μέρα για να συντονίσουμε τη δράση μας σε όλη την Ευρώπη, όπου η φασιστική άκρα δεξιά σηκώνει κεφάλι για να στρέψει τη δυσαρέσκεια από τις πολιτικές λιτότητας των κυβερνήσεων της ΕΕ προς την μαύρη αντίδραση, το ρατσισμό και την ισλαμοφοβία. Θέλουν να διασώσουν το χρεοκοπημένο σύστημά τους, ενοχοποιώντας για την κρίση, την ανεργία και τη φτώχεια τους μετανάστες. Στο μεσοπόλεμο ο Χίτλερ μετέτρεπε τους εβραίους σε αποδιοπομπαίους τράγους στοχεύοντας στη διάλυση των συνδικάτων και της αριστεράς. Τώρα οι φασίστες οργανώνουν ρατσιστικές ισλαμοφοβικές παρελάσεις σε ευρωπαϊκές χώρες, την ώρα που ΗΠΑ και ΕΕ ξεκινάνε νέες επεμβάσεις στη Συρία και το Ιράκ. Στοχοποιούν όλους τους μουσουλμάνους ως «τζιχαντιστές του ISIS», της δύναμης που θεριεύουν οι επεμβάσεις τους”, αναφέρει η προκήρυξη.
Αναφερόμενη στην κατάσταση στην Ελλάδα και τις εκλογές στις 25 Γενάρη, η προκήρυξη γράφει: “Βαδίζουμε προς τις εκλογές της 25ης Γενάρη με την ηγεσία της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στη φυλακή. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της έκρηξης του αντιφασιστικού κινήματος που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ανάγκασε τη συγκυβέρνηση Σαμαρά να διακόψει την ασυλία που παρείχε η αστυνομία και η δικαιοσύνη στην δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής που κρατούσε χρόνια. Δεν εφησυχάζουμε αλλά οργανώνουμε από τώρα τη διεθνή μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 21 Μάρτη”.

Δίκη των νεοναζί


Απαιτεί επίσης να γίνει η δίκη των νεοναζί και να ξηλωθεί όλη η δολοφονική συμμορία. Να τιμωρηθούν όσοι τους στήριξαν, τόσο μέσα από την αστυνομία όσο και από το δικαστικό και εισαγγελικό σώμα. Να πάρουν ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών. Να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες και να γραφτούν στα συνδικάτα όπως το απαιτούν δυναμικά οι εργάτες της Γενικής Ανακύκλωσης, στη σκάλα της Λακωνίας, στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας.
Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως απαιτούν οι εξεγερμένοι μετανάστες της Αμυγδαλέζας που πριν μερικές βδομάδες αθωώθηκαν στη δίκη για την εξέγερση στις 10 Αυγούστου του 2013. Να διαλυθεί η FRONTEX και να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες των πολέμων. Να πάρουν άσυλο και πλήρη δικαιώματα όλοι οι πρόσφυγες, όπως το απαίτησαν οι Σύριοι με την πρόσφατη κινητοποίησή τους στο Σύνταγμα.
Τελειώνοντας, καλεί τα εργατικά συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, όλη την αριστερά, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών και τις κοινότητες των μεταναστών να πάρουν απόφαση συμμετοχής και να οργανώσουν τα μεγάλα συλλαλητήρια.
Εκείνο το Σάββατο θα γίνουν διαδηλώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά και την Πάτρα. Ήδη αρκετές συλλογικότητες έχουν πάρει απόφαση και καλούν σε συμμετοχή.
Το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα έχει μεγάλη εμπειρία από αγώνες ενάντια στους φασίστες και το ρατσισμό. Χρειάζεται να την αξιοποιήσουμε για να βάλουμε φραγμό στην έξαρση της ισλαμοφοβίας και το χώρο που ανοίγουν τα κόμματα της άρχουσας τάξης στην ακροδεξιά σε όλη την Ευρώπη. 
Στις 21 Μάρτη θα γίνουν διαδηλώσεις στο Λονδίνο, τη Σκωτία, την Ουαλία, τη Βαρκελώνη, το Παρίσι. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Ελλάδα και τη διεθνή αντιφασιστική συνάντηση που οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ στις 11-12 Οκτώβρη στο γήπεδο του Ρουφ. Μια σειρά αγωνιστές από πολλές χώρες της Ευρώπης βρέθηκαν εκεί και συμφώνησαν σε αυτή την καμπάνια. Έτσι, ο κατάλογος θα συνεχίσει να μεγαλώνει όσο περνάνε οι μέρες.

Οι τοπικές επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ μπαίνουν μπροστά από τώρα, μέσα στην προεκλογική περίοδο για να διεκδικήσουν την απομόνωση των φασιστών και το ξεκίνημα της δίκης της Χρυσής Αυγής. Τις επόμενες μέρες συνεργεία θα παρέμβουν σε εργατικούς χώρους, στις σχολές αλλά και στις κεντρικές πλατείες σε κάθε γειτονιά για να προβάλλουν τα αιτήματα του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος. Με αφισοκολλήσεις, μοίρασμα της προκήρυξης και συλλογή υπογραφών για τη διοργάνωση των συλλαλητηρίων.

εργατική αλληλεγγύη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου