Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Κάτω τα χέρια από τους απεργούς! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει - Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι


ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ!

Η ΚΕΕΡΦΑ  και η Ένωση Μεταναστών Εργατών καταγγέλλουν την απρόκλητη παρέμβαση της αστυνομίας για να σπάσει την απεργία των εργατών στο εργοστάσιο Γενική Ανακύκλωση ΑΕ στον Ασπρόπυργο. Το πρωί της Δευτέρας 5 Γενάρη, ισχυρή αστυνομική δύναμη με τρεις κλούβες ΜΑΤ, προχώρησε στη σύλληψη 40 περίπου μεταναστών εργατών και μαζί τους και του Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού σύμβουλου Αθήνας και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, του Τζαβέντ Ασλάμ προέδρου της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, δημοσιογράφο της εργατικής αλληλεγγύης, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ήταν εκεί για να συμπαρασταθούν στους εκατό και πλέον απεργούς εργάτες και εργάτριες της επιχείρησης.

Οι εργάτες της επιχείρησης Γενικής Ανακυκλώσεως ΑΕ με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής, βρίσκονται σε απεργία διαρκείας από τις 29 Δεκέμβρη για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους που σε πολλούς φτάνουν τους 8 μήνες αλλά και το δώρο των Χριστουγέννων. Οι εργαζόμενοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, την Ινδία , την Αλβανία και αλλού, αρνήθηκαν να σταματήσουν την απεργία με τα ψίχουλα των 180 και 200 ευρώ που τους έδωσε ο ιδιοκτήτης κος Λαζόπουλος την Παρασκευή 2 Γενάρη και η απάντηση της εργοδοσίας ήταν η παρουσία της αστυνομίας και οι συλλήψεις των απεργών και  των συμπαραστατών τους.

Ο αγώνας των εργατών της Γενικής Ανακυκλώσεως είναι αγώνας όλου του εργατικού κινήματος και καλούμε όλα τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των εργατών και να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών και των συμπαραστατών τους!

ΚΕΕΡΦΑ- ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου