Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Ψήφισμα για το σωματείο ή το σύλλογο σας: Ισόβια στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής


ΨΗΦΙΣΜΑ
Απαιτούμε να οριστεί άμεσα η δίκη της Χρυσής Αυγής για τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου που κόστισαν την ζωή στον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν και τους τραυματισμούς με μαχαίρια, σιδηρολοστούς και σιδηρογροθιές εκατοντάδων ανθρώπων, μεταναστών, συνδικαλι- στών, γυναικών, ομοφυλόφιλων, Ρομά, μουσουλμάνων και εβραίων. Αυτή η δίκη πρέπει να γίνει χωρίς τη παραμικρή έκπτωση για τη εγκληματική δράση της οργάνωσης των νεοναζί που φοράνε τη προβιά του «πολιτικού κόμματος».
Στη δίκη θα πρέπει να ακουστούν χωρίς εμπόδια οι φωνές των συγγενών των δολοφονημένων καθώς και των θυμάτων των επιθέσεων των νεοναζί. Την πρώτη μέρα της δίκης αλλά και σταθερά στην εξέλιξη της θα χρειαστεί να οργανωθούν μαζικά αντιφασιστικά συλλαλητήρια.
Η τιμωρία των ενόχων των δολοφονιών, των επιθέσεων καθώς και των οργανωτών των ταγμάτων εφόδου χρειάζεται να είναι παραδειγματική θέτοντας τέλος στο σκανδαλώδες καθεστώς ασυλίας στη δράση της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης που φοράει το μανδύα του πολιτικού κόμματος. Ισόβια στους δολοφόνους και όχι να πέσουν στα μαλακά!
Να χυθεί άπλετο φώς στη δράση των φασιστικών συμμοριών και να αναδειχθούν οι ευθύνες των κυβερνήσεων, της Αστυνομίας καθώς και όλων των μηχανισμών του κράτους που δημιούργησαν το έδαφος για να συνεχίζουν οι νεοναζί τις επιθέσεις τους. Χρειάστηκαν οι μεγάλες κινητοποιήσεις του αντι-φασιστικού κινήματος και των συνδικάτων για να αρχίσει η διερεύνηση της εγκληματικής δράσης των νεοναζί και θα χρειαστεί να συνεχίσουμε για ναφτάσουμε να βάλουμε τέλος στη φασιστική απειλή. Άλλωστε, οι εξελίξεις στη Γαλλία δεν αφήνουν περιθώρια για κανένα εφησυχασμό για την φασιστική απειλή σε περίοδο που οι κυβερνήσεις σκορπάνε την απόγνωση με τα μέτρα λιτότητας και τα Μνημόνια τους.
Καλούμε σε στήριξη της κινητοποίησης για να μην πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Για να ανοίξουμε το δρόμο να ξηλώσου-με οριστικά τη φασιστική απειλή βάζοντας τέλος στις επιθέσεις στις γειτονιές.
Καλούμε σε στήριξη της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 21 Μάρτη το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου