Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Κάτω η κυβέρνηση των Μπαλτάκων και του ρατσισμού - Ισόβια στους δολοφόνους χρυσαυγίτες - Ανοιχτή Συνέλευση ΚΕΕΡΦΑ: Παρ.14/6, 6μμ Πολυτεχνείο

Κάτω η κυβέρνηση των Μπαλτάκων και του ρατσισμού

Ισόβια στους δολοφόνους χρυσαυγίτες

Ανοιχτή Συνέλευση ΚΕΕΡΦΑ: Παρασκευή 14/6, 6μμ Πολυτεχνείο

   Παραμονές Πολυτεχνείου με το εκπαιδευτικό κίνημα στους δρόμους, τις καταλήψεις σχολείων και σχολών και τους εργαζόμενους σε απεργιακή επιφυλακή εν όψει της Γενικής Απεργίας στις 27 Νοέμβρη,  το αντιφασιστικό κίνημα βρίσκεται μπροστά στη μεγάλη πρόκληση της δίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Όλοι οι νεοναζί βουλευτές και οι περισσότεροι οργανωτές των ταγμάτων εφόδου δικάζονται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης υπό το μανδύα «νόμιμου πολιτικού κόμματος». Χρειαζόμαστε μια μαζική καμπάνια για την καταδίκη των δολοφόνων και την ανάδειξη των σχέσεών τους με την κυβέρνηση και το κράτος, που πάει πίσω ολόκληρες δεκαετίες ως τα κομάντο του «Περίανδρου» που τέλη ’80 και αρχές ’90 «γαμ... και δέρνανε».
   Η σύγκρουση θα είναι σκληρή και χρειάζεται να δοθεί παντού (στους δρόμους, στα δημοτικά συμβούλια, στις γειτονιές, στα σωματεία, μέσα και έξω από τα δικαστήρια) με μαζικό και οργανωμένο τρόπο μέχρι να επιβάλλουμε πως οι φασίστες θα εξαφανιστούν από κάθε δημόσιο χώρο. Να μην αφήσουμε την άθλια κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που γεννά φτώχεια, ρατσισμό, εθνικιστικές εντάσεις, αλλά και συμπαθούντες και νοσταλγούς των Κασιδιάρηδων, που στήνει αντιδραστικές συμμαχίες με το δικτάτορα της Αιγύπτου και τους χασάπηδες του Ισραήλ να ξαναβάλει τους χρυσαυγίτες στην πολιτική ατζέντα. Να συγκρουστούμε με το νέο κύμα του ρατσισμού, την ισλαμοφοβία, ιδεολογικό μανδύα της νέας ιμπεριαλιστικής εκστρατείας των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία, που δίπλα στη Frontex, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις αστυνομικές σκούπες, την παρανομία και μαύρη εργασία χωρίς χαρτιά και δικαιώματα, δίνει ακόμα ένα πάτημα στην άνοδο του Φασισμού σε όλη την Ευρώπη.  
   Η οριστική αθώωση των μπράβων της Μανωλάδας που, εκτός από την εργοδοτική τρομοκρατία, νομιμοποιεί και την «αξιολόγηση» του ίδιου του δικαιώματος στη ζωή των μεταναστών με τους όρους των έγκλειστων ναζί, μαρτυρά την ταξική και ρατσιστική «φύση» της δικαστικής εξουσίας και πρέπει να καταδικαστεί απ’ όλα τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς.
   Δεν ξεχνάμε τους φυλακισμένους του «Ξένιου Δία» που κρατούνται εδώ και 27 μήνες στα «απολύτως προσωρινά» κολαστήρια του Δένδια. Ο καλύτερος τρόπος να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους 65 κρατούμενους μετανάστες που αυτές τις μέρες δικάζονται για την εξέγερση της Αμυγδαλέζας είναι να οργανώσουμε και πάλι μια δυνατή καμπάνια για να κλείσει το στρατόπεδο συγκέντρωσης της πόλης μας.
   Στην Ξάνθη, το αντιφασιστικό κίνημα πέτυχε μια μεγάλη νίκη με το κλείσιμο του γραφείου-ορμητηρίου των ταγμάτων εφόδου που πρέπει όμως να ολοκληρωθεί με την οριστική «αποκαθήλωση» της εμετικής πινακίδας που ακόμα μοστράρει σε περίοπτη θέση. Έχουμε μπροστά μας τη διαδήλωση στις 17 Νοέμβρη που θα μας θυμίζει πάντα πως οι ομογάλακτοι των χρυσαυγιτών, οι ηγέτες της χούντας των τανξ και των βασανιστών ΕΣΑτζήδων, δεν άργησαν με τη δύναμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και του τεράστιου κινήματος που αυτό γέννησε να σαπίσουν στη φυλακή, αλλά και τη δίκη των τεσσάρων αντιφασιστών (21/11) που διώκονται με χρυσαυγίτικη μήνυση.
   Είναι γελασμένοι οι φασίστες που νομίζουν ότι μπορούν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι και να τραμπουκίζουν στα σχολεία όπως έγινε πριν λίγες μέρες (31/10) στο μοίρασμα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο τα φιλόδοξα κομάντο νέας κοπής, οι φυσικοί αυτουργοί της ρατσιστικής επίθεσης (23/10) σε μετανάστες από το Πακιστάν σε μαγαζί εστίασης στην περιοχή του ΚΤΕΛ. H εκδοχή της αστυνομίας (όπως μεταφέρθηκε από τα τοπικά μέσα) έκανε λόγο για «παρεξήγηση» με αφορμή μια καρέκλα και για κάποιον 20χρονο που «έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για σωματικές βλάβες». Κατά «σύμπτωση», πρόκειται για τον επικεφαλής του εξαμελούς τάγματος εφόδου που επιτέθηκε σε δύο μέλη της ΚΝΕ στις 3 Νοέμβρη 2013 και δράστη της φασιστικής επίθεσης σε νεαρούς στην πλατεία Αντίκα στις 28 Μάρτη 2014. Στις παραπάνω «συμπτώσεις» και «παρεξηγήσεις» ήρθε να προστεθεί και η απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε την περασμένη Παρασκευή (7/11) τον 20χρονο χρυσαυγίτη τραμπούκο «αθώο». (Οι άλλοι δύο καταδικάστηκαν για επικίνδυνη σωματική βλάβη).
   Καλούμε κάθε αντιφασίστα-στρια στην ανοιχτή συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ την Παρασκευή 14/11 στις 6μμ στο Πολυτεχνείο, για να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα του αντιφασιστικού-αντιρατσιστικού κινήματος και να δυναμώσουμε και να συντονίσουμε την αντίσταση στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου στις 17/11 και σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους τέσσερις αντιφασίστες στις 21/11 που είχε συλλάβει η αστυνομία σε «ανοιχτή γραμμή» με τη Χρυσή Αυγή για να μην τολμήσει ούτε ένας φασίστας να πατήσει το πόδι του στα δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου