Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Προκήρυξη της ΚΕΕΡΦΑ για το Πολυτεχνείο 2014

Στο δρόμο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Να τσακίσουμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής 
           Ισόβια στους δολοφόνους

Πορεία Πολυτεχνείου,17 Νοέμβρη, Πλ. Κλαυθμώνος 3μμ

  • Μανωλάδα, Αμυγδαλέζα, Φαρμακονήσι: να τελειώνουμε με το ρατσισμό
  • Ανοιχτά σύνορα, νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες
  • Κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης


   Η κατάληψη του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 από τους φοιτητές άνοιξε το δρόμο για την εξέγερση μαζί με τους εργάτες που οδήγησε στη πτώση της χούντας των συνταγματαρχών. Το τανκ έριξε τη πύλη, η χούντα δολοφόνησε με σφαίρες δεκάδες διαδηλωτές και βασάνισε εκατοντάδες στα μπουντρούμια της ΕΣΑ αλλά το τέλος των ομογάλακτων της Χρυσής Αυγής δεν άργησε να έρθει. Σήμερα, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, τα ορφανά της Γκεστάπο και της δικτατορίας, προκαλούν προπαγανδίζοντας τα ψέματα τους για «δήθεν νεκρούς του Πολυτεχνείου».
   Έχουμε πολλούς λόγους για να τους στείλουμε στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας μαζί με τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που τους έκανε πλάτες με τις πολιτικές του ρατσισμού, της φτώχειας και των μνημονίων. Με τις ρατσιστικές πολιτικές των στρατοπέδων συγκέντρωσης και της FRONTEX που πνίγει πρόσφυγες στα Φαρμακονήσια, τις επιχειρήσεις σκούπα και την κάλυψη των φραουλάδων της Ν.Μανωλάδας που πυροβολούν εργάτες γης και ο Άρειος Πάγος τους δικαιώνει, ανοίγουν διάπλατα το δρόμο στους φασίστες.
   Αυτές τις μέρες ο Φορτσάκης, πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθήνας, θυμίζει τους κυβερνητικούς επιτρόπους που ματοκύλισαν την κατάληψη της Νομικής επί χούντας. Γι’ αυτό χρειάζεται να εντείνουμε τους αγώνες μας για ελευθερία και δημοκρατία. Να μην αφήσουμε τους Μπαλτάκους της ΝΔ να διασώσουν τους νεοναζί ακυρώνοντας τη δίκη των Ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής και αμολώντας τους ξανά στις γειτονιές μας.
   Απαιτούμε να οριστεί άμεσα η δίκη της Χρυσής Αυγής για τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου που κόστισαν τη ζωή στον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν και τους τραυματισμούς με μαχαίρια, σιδηρολοστούς και σιδηρογροθιές εκατοντάδων ανθρώπων, μεταναστών, συνδικαλιστών, γυναικών, ομοφυλόφιλων, Ρομά, μουσουλμάνων και εβραίων. Αυτή η δίκη πρέπει να γίνει χωρίς την παραμικρή έκπτωση για τη εγκληματική δράση της οργάνωσης των νεοναζί που φοράνε τη προβιά του «πολιτικού κόμματος».
   Στη δίκη θα πρέπει να ακουστούν χωρίς εμπόδια οι φωνές των συγγενών των δολοφονημένων καθώς και των θυμάτων των επιθέσεων των νεοναζί. Την πρώτη μέρα της δίκης αλλά και σταθερά στην εξέλιξη της θα χρειαστεί να οργανωθούν μαζικά αντιφασιστικά συλλαλητήρια. Η τιμωρία των ενόχων των δολοφονιών, των επιθέσεων καθώς και των οργανωτών των ταγμάτων εφόδου χρειάζεται να είναι παραδειγματική θέτοντας τέλος στο σκανδαλώδες καθεστώς ασυλίας στη δράση της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης που φοράει το μανδύα του πολιτικού κόμματος. Ισόβια στους δολοφόνους και όχι να πέσουν στα μαλακά!
   Να χυθεί άπλετο φως στη δράση των φασιστικών συμμοριών και να αναδειχθούν οι ευθύνες των κυβερνήσεων, της Αστυνομίας καθώς και όλων των μηχανισμών του κράτους που δημιούργησαν το έδαφος για να συνεχίζουν οι νεοναζί τις επιθέσεις τους. Χρειάστηκαν οι μεγάλες κινητοποιήσεις του αντιφασιστικού κινήματος και των συνδικάτων για να αρχίσει η διερεύνηση της εγκληματικής δράσης των νεοναζί και θα χρειαστεί να συνεχίσουμε για να φτάσουμε να βάλουμε τέλος στη φασιστική απειλή. Άλλωστε, οι εξελίξεις στη Γαλλία δεν αφήνουν περιθώρια για κανένα εφησυχασμό για τη φασιστική απειλή σε περίοδο που οι κυβερνήσεις σκορπάνε την απόγνωση με τα μέτρα λιτότητας και τα Μνημόνια τους.
   Σας καλούμε να στηρίξετε την καμπάνια της ΚΕΕΡΦΑ για να μην πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Για να ανοίξουμε το δρόμο να ξηλώσουμε οριστικά τη φασιστική απειλή βάζοντας τέλος στις επιθέσεις στις γειτονιές.

KEERFA-website-banners-enischysi
Εθνική Τράπεζα Αρ. Λογ/σμού 167/470832-65 , IBAN GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265,
 ΚΩΔ.SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ-BIC ETHNGRAA

logo-antiwww.antiracismfascism.org 6932828964, 210 3232871 antiracismfascism@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου