Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ξάνθη: Αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τον Π. Φύσσα

εργατική αλληλεγγύη,                     τεύχος 1142, 8/10/2014
   

Περισσότεροι από 1.000 αντιφασίστες διαδήλωσαν στις 18 Σεπτέμβρη στην Ξάνθη στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Η διευρυμένη σύσκεψη που καλέστηκε με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ, βρήκε ανταπόκριση από δεκάδες εκπροσώπους σωματείων, φορέων, πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων.

    
Η απόφαση για κοινό κάλεσμα στο συλλαλητήριο είναι ένα σημαντικό κρατούμενο για το κίνημα. Κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στη δίκη του αντιφασίστα αφισοκολλητή μέλους της ΚΕΕΡΦΑ Παντελή Αποστολίδη και την πανηγυρική αθώωση-νίκη του αντιφασιστικού κινήματος.

Η αντιφασιστική πορεία εκατοντάδων διαδηλωτών την περασμένη Πέμπτη 2 Οκτώβρη, που ανάγκασε σε θλιβερή απομόνωση στα περίχωρα της πόλης τους νεοναζί του Ματθαιόπουλου, ήταν μια κινητοποίηση που οργανώθηκε σε λιγότερο από ένα 24ωρο. Σαν αποτέλεσμα, στη φασιστοσύναξη που έγινε σε ξενοδοχείο, προσήλθαν λιγότερο από 40 άτομα, που είχαν έλθει μάλιστα από όλες τις γειτονικές πόλεις. Η κραυγαλέα αντίθεση με όσα είχαν συμβεί στην πόλη της Κομοτηνής μια μέρα πριν με τους χρυσαυγίτες να γίνονται δεκτοί «κανονικά και με το νόμο» από τοπικούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, αποδεικνύει με τον πλέον αναμφισβήτητο τρόπο τη σημασία ενός δυνατού αντιφασιστικού κινήματος.

Κομοτηνή


“Ο χρυσαυγίτης βουλευτής συνέχισε την περιοδεία του στην Κομοτηνή όπου συναντήθηκε με τον προέδρο του ΕΒΕ και τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του κτηνοτροφικού συλλόγου Ροδόπης. Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Ροδόπης Θεολόγου Μαργαρίτης είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, όντας μάλιστα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ “ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή” στην Κομοτηνή, ενώ έχει διατελέσει και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής”, ανακοίνωσε η ΚΕΕΡΦΑ Κομοτηνής.

“Δυστυχώς και η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης μένει στα μισά του δρόμου, καθώς από τη μία ορθά καλεί τους θεσμικούς φορείς να απομονώσουν τη ΧΑ, αφετέρου όμως αποφεύγει να “τραβήξει το αυτί” του μέλους του. Χρειάζεται το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα να ξεφύγει από τις ταλαντεύσεις μιας αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής ενίοτε σαν νόμιμο πολιτικό κόμμα και ενίοτε σαν εγκληματική συμμορία νεοναζί. Χρειάζεται να βγει αιχμηρά στο δρόμο και να επιβάλλει ότι θα κλείσουν όλα τα γραφεία-ορμητήρια της συμμορίας, ότι θα καταδικαστούν όλοι οι εγκληματίες και τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, ότι θα γκρεμίσει το ρατσισμό και το φασισμό σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη!”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου