Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΚΕΕΡΦΑ Κομοτηνής για τις συναντήσεις εκπροσώπων φορέων της πόλης με νεοναζί δολοφόνους



Ανακοίνωση ΚΕΕΡΦΑ Κομοτηνής

Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου το αντιφασιστικό κίνημα στην Ξάνθη απάντησε δυναμικά στον ερχομό του βουλευτή της ΧΑ Ματθαιόπουλου για πραγματοποίηση εκδήλωσης της συμμορίας. Παρά το ότι είχε μαθευτεί μόλις μία ημέρα πριν, επέδειξε αξιοθαύμαστη εγρήγορση και αποφασιστικότητα και έδωσε ξεκάθαρο στίγμα μέσα από την διαδήλωση που έγινε στην πόλη: οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στην Ξάνθη, οι αντιφασίστες έχουνε τους δρόμους! Ο χρυσαυγίτης βουλευτής φυσικά δεν τόλμησε να εμφανιστεί στην πόλη μετά την εκδήλωση της συμμορίας, συνέχισε όμως την περιοδεία του στην Κομοτηνή όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΒΕ και τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του κτηνοτροφικού συλλόγου Ροδόπης. Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Ροδόπης Θεολόγου Μαργαρίτης είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, όντας μάλιστα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ “ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή” στην Κομοτηνή, ενώ έχει διατελέσει και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής!

Θεωρούμε ότι η στάση των εκπροσώπων των παραπάνω φορέων να δεχτούν να συναντηθούν με το κλιμάκιο των νεοναζί είναι απαράδεκτη, γιατί “νομιμοποιούν” με αυτόν τον τρόπο την ξεκάθαρα ναζιστική και αποδεδειγμένα εγκληματική και δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής, σαν να ήταν απλώς “ένα άλλο νόμιμο πολιτικό κόμμα όπως όλα τα άλλα”. Είναι αυτονόητο ότι οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να δεσμευτούν ότι δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον οποιαδήποτε “πάρε-δώσε” με τους φασίστες. Ακόμα πιο απαράδεκτη όμως είναι η στάση του τοπικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ως μέλος ενός κόμματος της αριστεράς που βρίσκεται δηλαδή εξ ορισμού απέναντι στο φασισμό και το ρατσισμό, να επιλέξει “ως εκπρόσωπος ενός παραγωγικού φορέα” να συναντηθεί με το Ματθαιόπουλο για να... τον “ενημερώσει για τα προβλήματα που ταλανίζουν την κτηνοτροφία”! Σαν να μην είχε να κάνει δηλαδή με ένα από τα ηγετικά στελέχη της συμμορίας που οργανώνει τα τάγματα εφόδου και τις δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους και αντιφασίστες, αλλά έναν τυχαίο βουλευτή που ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του κόσμου!

Δυστυχώς και η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης μένει στα μισά του δρόμου, καθώς από τη μία ορθά καλεί τους θεσμικούς φορείς να απομονώσουν τη ΧΑ, αφετέρου όμως αποφεύγει να “τραβήξει το αυτί” του μέλους του. Χρειάζεται το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα να ξεφύγει από τις ταλαντεύσεις μιας αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής ενίοτε σαν νόμιμο πολιτικό κόμμα και ενίοτε σαν εγκληματική συμμορία νεοναζί. Χρειάζεται να βγει αιχμηρά στο δρόμο και να επιβάλλει ότι θα κλείσουν όλα τα γραφεία-ορμητήρια της συμμορίας, ότι θα καταδικαστούν όλοι οι εγκληματίες και τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, ότι θα γκρεμίσει το ρατσισμό και το φασισμό σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη! Η πανελλαδική και διεθνής αντιφασιστική συνάντηση που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ στις 11-12 Οκτώβρη στην Αθήνα με συμμετοχές από μια σειρά χώρες αλλά και από το κίνημα στην Ελλάδα (από τους εργάτες γης της Μανωλάδας μέχρι της αγωνιζόμενες καθαρίστριες) είναι το επόμενο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση για να δώσουμε πιο αποτελεσματικά την συνέχεια αυτής της μάχης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου