Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΕΡΦΑ 11/10/2014, ΑΘΗΝΑ, ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΡΟΥΦ


   Μπορεί να βρίσκονται στη φυλακή  ο αρχηγός και βουλευτές των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, όμως ο αγώνας για να τσακίσουμε  την φασιστική απειλή δεν έχει τελειώσει.  Μπροστά μας είναι η  μάχη για να ξηλώσουμε την Χρυσή Αυγή και να βάλουμε οριστικό τέλος στην δράση των ταγμάτων εφόδου που εξακολουθούν να επιτίθενται σε αγωνιστές, μετανάστες, ομοφυλόφιλους και  χρησιμοποιούν  Γραφεία ως ορμητήρια στις γειτονιές. Να μην τους αφήσουμε  να αξιοποιήσουν τις εκλογές για να νομιμοποιήσουν τη παρουσία τους ξανά στις γειτονιές.

    Η μάχη θα είναι σκληρή διότι  η Χρυσή Αυγή έχει τις πλάτες της κυβέρνησης των Βορίδηδων και των Μπαλτάκων , των επιχειρηματιών, της Αστυνομίας και των δικαστικών μηχανισμών. 
Πιέζουν για να δημιουργήσουν τις συνθήκες ώστε να πέσει στα μαλακά η Χρυσή Αυγή και να αποκατασταθεί ως  «σοβαρό πολιτικό κόμμα», εν δυνάμει σύμμαχος της δεξιάς παράταξης στην προσπάθεια συνέχειας και σταθεροποίησης  της κυβερνητικής διαχείρισης.  

     Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το κίνημα έδειξε τη δυναμική του με τις μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ετούτο το κίνημα έπαιξε ρόλο στο να μπουν οι μισοί χρυσαυγίτες στη φυλακή και οι άλλοι μισοί να συναντούν δυσκολίες να οργανώσουν τις επιθέσεις τους. Οι ρωγμές στο εσωτερικό της νεοναζιστικής συμμορίας είναι φανερές, με αποχωρήσεις βουλευτών και στελεχών. Ακόμη και οι σφυγμομετρήσεις δεν τους δίνουν την ανοδική δυναμική που επεδείκνυαν πριν δύο χρόνια. 

    Είναι ώρα να κλιμακωθεί η μάχη!  Το αντιφασιστικό κίνημα βρίσκεται μπροστά στη μεγάλη πρόκληση της δίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η δίκη πρέπει να φέρει στο προσκήνιο τα εγκλήματα, τις δολοφονίες, τις επιθέσεις και την ίδια τη συγκρότηση των ταγμάτων εφόδου αλλά και τη κάλυψη που είχαν. Η καταδίκη των  φυσικών και ηθικών αυτουργών θα είναι βήμα για να δυναμώσει το κίνημα που αγωνίζεται και στοχεύει στο  τσάκισμα της φασιστικής απειλής.

 Κάθε επίθεση, κάθε προσπάθεια διείσδυσης τους ξανά στις γειτονιές, με άνοιγμα Γραφείων, στα σχολεία με εμφανίσεις ,  στα συνδικάτα με ψηφοδέλτια στις εκλογές, πρέπει να βρίσκει την αποφασιστική απομόνωση με αντιφασιστική ενωτική δράση παντού. 

    Η μάχη αυτή πάει χέρι-χέρι με τη σύγκρουση με το ρατσισμό και την ισλαμοφοβία. Ο ρατσισμός αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης στην Ελλάδα αλλά και των κυβερνήσεων στην ΕΕ που επιχειρούν να μετατρέψουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την χρεοκοπία των πολιτικών λιτότητας και φτώχειας. Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και η κλιμάκωση των πολεμικών επεμβάσεων στην Μ.Ανατολή άνοιξαν μια νέα εκστρατεία ισλαμοφοβίας. Χιλιάδες χάνουν τη ζωή τους στα  κύματα του Αιγαίου και της Μεσογείου. Η ανάληψη από τον Αβραμόπουλο του χαρτοφυλάκιου της Κομισιόν της ΕΕ για τη μετανάστευση είναι επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση Σαμαρά πρωτοστατεί στις ρατσιστικές εκστρατείες

    Η δίκη-ντροπή της Πάτρας με την αθώωση του εργοδότη των φραουλοχώραφων που έβαλε τους μπράβους του να πυροβολήσουν τους μετανάστες εργάτες στη Ν.Μανωλάδα έδειξε το βάθος του ρατσισμού μέσα στους κρατικούς μηχανισμούς .Για να μην αφήσουμε να νομιμοποιηθεί η βάρβαρη εργοδοτική τρομοκρατία, παλεύουμε για άμεση επανάληψη της δίκης και δικαίωση των θυμάτων με καταβολή των απλήρωτων μεροκάματων και επιστροφή στη δουλειά χωρίς αποκλεισμούς. Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και τα πανεπιστήμια αναπτύσσουμε δράσεις υποστήριξης και αλληλεγγύης με εκδηλώσεις, μάζεμα χρημάτων για να αντέξουν και να νικήσουν οι εργάτες της Μανωλάδας. Απαιτούμε τη νομιμοποίηση των μεταναστών και διεκδικούμε την εγγραφή τους στα συνδικάτα.

     Οι ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα σε βάρος των Ρομά αποτελούν άλλη μια πλευρά της εκστρατείας αποπροσανατολισμού της λαϊκής οργής. Το γεγονός ότι κυβέρνηση και αστυνομία συνάντησαν την μαζική αντίσταση Ρομά και συμπαραστατών στο καταυλισμό στο Χαλάνδρι είναι ελπιδοφόρο.  Το επόμενο διάστημα διεκδικούμε να μπει στη ατζέντα όλων των κινημάτων με αιχμή το εργατικό κίνημα  η σύγκρουση με το ρατσισμό.

   Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε κοινή δράση την αριστερά και τα κινήματα, τα συνδικάτα, τα Δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους μαθητές, τις κοινότητες μεταναστών, τους Ρομά, τη κοινότητα LGTBQ,  για να κλιμακώσουμε τη δράση κατά των νεοναζί και του ρατσισμού. 

  Το επόμενο διάστημα προχωρά στις παρακάτω πρωτοβουλίες:
1.Προχωράμε σε μεγάλη πανελλαδική καμπάνια με σύνθημα «Τσακίστε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ισόβια στους δολοφόνους!» Την πρώτη μέρα της δίκης καλούμε σε μαζικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

2. Συνεχίζουμε τη καμπάνια αλληλεγγύης στους εργάτες Γης της Μανωλάδας. Νόμιμοι οι μετανάστες και οργανωμένοι στα συνδικάτα. Προχωράμε σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα και καμπάνια μέσα σε εργασιακούς χώρους. 

3. Μαζί με το αντιπολεμικό κίνημα διεκδικούμε να σταματήσει η ελληνική εμπλοκή στο πλευρό των ΗΠΑ και του Ισραήλ, θέλουμε ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες των πολέμων, άσυλο στους πρόσφυγες, κλείσιμο των στρατοπέδων, διώξιμο της FRONTEX. 

4.Υπερασπίζουμε τους Ρομά από τα σχέδια διάλυσης των καταυλισμών και μεταφοράς τους σε απομονωμένα μέρη έξω από τις πόλεις. 

5. Οι εξελίξεις στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στη Γαλλία με τη πρωτιά της Μαρί Λεπέν στις ευρωεκλογές, στέλνουν ηχηρή προειδοποίηση ότι η μάχη πρέπει να κλιμακωθεί και γενικευθεί παντού για να φράξουμε το δρόμο στη φασιστική απειλή. Η δυσαρέσκεια από τις πολιτικές της λιτότητας μπορεί να τροφοδοτήσει τη φασιστική δημαγωγία. Για αυτό και στηρίζουμε με θέρμη την πρόταση για μια Διεθνή κινητοποίηση ενάντια στο φασισμό στις 21 Μάρτη 2015.

Η ΚΕΕΡΦΑ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των μαχών του κινήματος τα τελευταία πέντε χρόνια. Υπάρχει μια κεντρική πρωτοβουλία που δεν αφήνει αναπάντητες τις προκλήσεις της κυβέρνησης και των νεοναζί. Δίνει βηματισμό, προσανατολισμό και χτίζει τη δράση ενωτικά. Το τοπικό δίκτυο επιτροπών της ΚΕΕΡΦΑ έχει σημάνει δυνατότητες για δράση παντού. Από τις γειτονιές του Πειραιά με τις μεγάλες διαδηλώσεις στο ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μέχρι τις μάχες στα Χανιά, στη Ξάνθη, στο Ν.Ηράκλειο και το Μαρούσι για να κλείσουν τα Γραφεία των φασιστών. Από τη μάχη της Μανωλάδας στην Πάτρα μέχρι τις αντιστάσεις μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στο Χαλάνδρι, η ΚΕΕΡΦΑ βρέθηκε ασυμβίβαστα στο πλευρό των Ρομά.

Το επόμενο διάστημα χτίζουμε και δυναμώνουμε παντού τις τοπικές επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ, σε γειτονιές, εργασιακούς χώρους, πανεπιστήμια, σχολεία.

Εβδομήντα χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή συνεχίζουμε με ορμή και δύναμη για να τσακίσουμε το φασισμό!

Συντονιστικό ΚΕΕΡΦΑ 2014-15

1.  Ασλάμ Τζαβέντ, επικεφαλής-chairman Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, 
2.  Διαβολάκης Θανάσης, ΔΣ ΟΙΕΛΕ, 
3.  Κωνσταντίνου Πέτρος, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας
4.  Ευθυμίου Χριστόδουλος, ΓΣ της ΑΔΕΔΥ από την ΠΟΕ-ΟΤΑ
5.  Ζώτος Δημήτρης, δικηγόρος , 
6.  Κότσιας Σπύρος, οικονομολόγος, 
7.  Κούβαρης Γιάννης, γραφίστας
8.  Παπαχρυσάνθου Έρση, εκπαιδευτικός, 
9.  Κουκαλάνι Βασίλης, σκηνοθέτης-ηθοποιός
10. Χανδρινός Ιάσωνας, συγγραφέας
11. Παπαστράτης Προκόπης, πανεπιστημιακός
12. Τσιρώνης Γιώργος, ΓΣ ΟΕΝΓΕ
13. Λιβαδάρος Γιάννης, Σωματείο Εργαζόμενων Δήμου Κερατσινίου, 
14. Μαρκέτος Σπύρος, πανεπιστημιακός
15. Καλφαγιάννης Παναγιώτης, πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ    
16. Θωίδου Κατερίνα, δημοσιογράφος, δημοτικός σύμβουλος Νίκαια-Ρέντη
17. Συλαϊδής Βασίλης, μέλος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζόμενων ΙΝΤΡΑΚΟΜ, 
18. Πολυχρονιάδης Δημήτρης, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ
19. Ζαχαρίας Τριγάζης, μέλος ΔΣ Ομοσπονδία Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης 
20. Αργύρη Νίκη, ΚΕΕΡΦΑ Κυψέλη-Πατήσια
21. Λαχανιώτη Τόνια, ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας
22. Τζεμαλή Μηλιαζήμ, δάσκαλος
23. Ρίζος Σεραφείμ, δημοτικός σύμβουλος Χανίων
24. Τορμπουζίδης Κώστας, δικηγόρος
25. Αριφουραχμάν Σιράζ, Ελληνομπαγκλαντεσιανό Επιμελητήριο
26. Ψαρά Μαρία, δημοσιογράφος
27. Λυμπεράτος Μιχάλης, ιστορικός, πανεπιστημιακός 
28. Μαυραγάνη Γεωργία, σκηνοθέτης, εκπαιδευτικός
29. Πέππας Δημήτρης, ΚΕΕΡΦΑ Ηλείας
30. Χαν Λίτον, Ένωση Μεταναστών Εργατών Γής Ν.Μανωλάδας
31. Σέκ Χαντίμ, Κοινότητα Σενεγάλης
32. Ηλίας Ορέστης, δημοτικός σύμβουλος Βριλλησίων 
33. Νενεδάκη Ράνια, δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου
34. Ζούμπος Βασίλης, περιφερειακός σύμβουλος Στερεά Ελλάδα
35. Κωνσταντακόπουλος Χρήστος, εργαζόμενος «18 Άνω», Κίνηση Χειραφέτησης Ατόμων με Αναπηρία.
36. Καμπαγιάννης Θανάσης, δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής 
37. Χατζηγεωργίου Τάσος, δημοσιογράφος της ελεύθερης, αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ
38. Βούλτσος Νίκος, ΚΕΕΡΦΑ Παγκρατίου
39. Βαρελά Εβελυν, δικηγόρος 
40. Κουνάδη Αιμιλία, κοινωνική λειτουργός
41. Αναγνώστου Μάνος, φοιτητής Πάντειο 
42. Μπίρμπα Ουρανία, δημοτικός σύμβουλος Πάτρας, μέλος του ΕΑΜ

logo-anti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου