Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Λευτεριά στο Ναζίρ! Όχι ρατσιστικές απελάσεις!

Άλλο ένα ακραίο παράδειγμα θεσμοθέτησης του ρατσισμού εκτυλίχθηκε σήμερα, 20 Οκτώβρη στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Κομοτηνής. Τόσο η εφέτης Παπαχίου όσο και ο εισαγγελέας όχι μόνο δεν εξέτασαν την υπόθεση αλλά χλεύασαν κάθε προσπάθεια της υπεράσπισης. Για άλλη μια φορά απορρίφθηκαν όλες οι αιτήσεις αναστολής των ποινών των μεταναστών χωρίς να εξεταστούν επί της ουσίας. Η εφέτης Παπαχίου που καταδικάζει σωρηδόν τις υποθέσεις μεταναστών, αποτελεί τον εκφραστή της ρατσιστικής αντιμετώπισης των πολιτικών προσφύγων και όλων των μεταναστών από τη μεριά του κράτους, έχοντας μετατρέψει το όνομα της σε φόβητρο για όλους όσους φτάνουν στο δικαστήριο.
 
Ο Ναζίρ Γκασεμί, Ιρανός πολιτικός πρόσφυγας από το Αφγανιστάν, καταδικάστηκε άδικα σε 7 χρόνια φυλάκιση γιατί προσπάθησε να φέρει τη γυναίκα και το παιδί του στην Ελλάδα. Σήμερα, 21 μήνες μετά τη σύλληψη του, μετά και τη δεύτερη άρνηση της αναστολής της ποινής του, κινδυνεύει τελικά μετά την έκτισή της να απελαθεί στο Αφγανιστάν, όπου κινδυνεύει η ζωή του. Ο Ναζίρ κέρδισε πολιτικό άσυλο μετά από δεκάμηνη απεργία πείνας και αφότου συνελήφθη δεν του δόθηκε η δυνατότητα ανανέωσης. 
 
Το σημερινό δικαστήριο είναι άλλη μια σκούπα τύπου "Ξένιου Δία", που φτάνει μέχρι τους Ρομά της Θράκης και του Χαλανδρίου, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, με επικεφαλής τον Αβραμόπουλο που προεδρεύει της ρατσιστικής εκστρατείας της Ε.Ε. με την κωδική ονομασία Mos Maiorum ("τα ήθη των προγόνων μας").
 
Καταγγέλλουμε την εφέτη Παπαχίου και κάθε εκφραστή της ρατσιστικής πολιτικής που έχει διαποτίσει τους θεσμούς του κράτους, όπως τα δικαστήρια, καταστρέφοντας τις ζωές χιλιάδων μεταναστών που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τη φρίκη των πολέμων και τις πολιτικές διώξεις των αυταρχικών, μισαλλόδοξων καθεστώτων που "φυτεύουν" οι ιμπεριαλιστές και ανοίγοντας το δρόμο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Καταγγέλλουμε τη ρατσιστική σκευωρία που έχει στηθεί με καθαρά εκδικητικό στόχο απέναντι στους μετανάστες που αγωνίζονται, το αντιρατσιστικό κι αντιφασιστικό κίνημα.
 
Όχι απελάσεις ρατσιστικές, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες- λευτεριά στο Ναζίρ- νομιμοποίηση όλων των μεταναστών- κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης- ιθαγένεια για όλα τα παιδιά- έξω η frontex.

ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης-Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου