Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Έξω οι φασίστες απ' τον Κολωνό! Αντιφασιστική Συγκέντρωση-Πορεία προς την πλ.Σ.Πέτρουλα, Παρ.25/5, 5μμ

Καλούμε όλους τους αγωνιστές σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 23 Μάη στις 5μμ στο Σταθμό ΜΕΤΡΟ των Σεπολίων, και πορεία στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα.

Κάθε ψήφος στη χρυσή αυγή είναι μαχαίρι στα χέρια των ναζί.
Ούτε στον Κολωνό, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!


Την Παρασκευή 23 Μάη η ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής ετοιμάζει παρέλαση μίσους στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα (πλατεία Αγ. Κωνσταντίνου στη Λένορμαν) που μάλιστα θέλει να την μετονομάσει σε «Πλατεία Μεταξά» για να τιμήσει το φασίστα δικτάτορα. Αποθρασυμένοι απο την κάλυψη που το σύστημα έδειξε επιτρέποντας στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν να παριστάνουν τους υποψήφιους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι νεοναζί επιχειρούν να απλώσουν τα πλοκάμια τους στις γειτονιές μας.


Δολοφόνησαν στο Κερατσίνι τον μουσικό Παύλο Φύσσα, στα Πετράλωνα τον εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν. Οργάνωσαν επιθέσεις σε γειτονιές με εκατοντάδες μαχαιρωμένους και τραυματίες μετανάστες, συνδικαλιστές, γυναίκες, Ρομά, καλλιτέχνες, ομοφυλόφιλους. Κατέστρεψαν γραφεία κομμάτων της αριστεράς, στέκια κινημάτων, έβαλαν φωτιά σε τζαμιά και βεβήλωσαν με σβάστικες εβραϊκά νεκροταφεία.


Οι νεοναζί δεν είναι άλλο ένα πολιτικό κόμμα διαμαρτυρίας κατά του συστήματος. Είναι μια εγκληματική συμμορία νεοναζί που φοράει την προβιά κόμματος. Είναι μια παραστρατιωτική οργάνωση με τάγματα εφόδου, όμοια με αυτά που έφτιαχνε ο Χίτλερ. 


Οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, δεν μπορούν να κρύβονται πλέον πίσω από το δάχτυλό τους. Είναι οι ίδιοι που έστρωσαν το δρόμο τόσο στον Παναγιώταρο όσο και στον Κασιδιάρη γιατί τους άφησαν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να προσπαθούν να οργανώσουν την «προεκλογική τους καμπάνια» βασισμένη στον τρόμο και τη βία, βγάζοντας στις γειτονιές την περιφερόμενη συμμορία τους. Ακόμα και μετά την κατάθεση των στοιχείων στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το ρόλο των Κασιδιάρη-Παναγιώταρου στην οργάνωση του πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας τον Μάη του 2011, δόθηκε το πράσινο φως από τον ίδιο τον Άρειο Πάγο για τη συμμετοχή της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στις εκλογές. Το γεγονός πως ο Άρειος Πάγος έκρινε νόμιμους τους συνδυασμούς της Ελληνικής Αυγής, έδωσε την άνεση στους φασίστες να εμφανιστούν σε πολλά εκλογικά κέντρα την Κυριακή. Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ποιος είναι ο ρόλος τους, καθώς σε πολλά σημεία είτε παρίσταναν τους τραμπούκους μπράβους είτε έφτασαν στο να κάνουν ανοιχτά επιθέσεις απειλώντας τον κόσμο της αριστεράς.


Κατά δεύτερο γιατί επανέφεραν τη γνωστή πολιτική τακτική που είχε χρησιμοποιήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και στις εκλογές του 2012 δηλαδή το χαρτί του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας προκειμένου να βγουν από το πολιτικό τους αδιέξοδο. Οι υποψήφιοι της ΝΔ, ιδιαίτερα στο Δήμο της Αθήνας, έπαιξαν για άλλη μία φορά το χαρτί του ρατσισμού γιατί φοβήθηκαν τη συντριβή στις κάλπες, αφήνοντας έτσι ανοιχτή την προοπτική της συνεργασίας με τους χρυσαυγίτες είτε στη βουλή είτε στους δήμους και στις περιφέρειες.  


Η αντιφασιστική δράση τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε κάθε γειτονιά είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να τους σταματήσει. Οι Χρυσαυγίτες παρά την πολιτική στήριξη που απολαμβάνουν από την κυβέρνηση, δεν κατάφεραν να ξαναστήσουν τις ομάδες κρούσης που είχαν οργανώσει στις προηγούμενες εκλογές του 2012. Αυτό όμως δε σηκώνει κανέναν εφησυχασμό. Ο αντιφασιστικός αγώνας πρέπει να ενταθεί και να κλιμακωθεί. Είναι ταυτόχρονα μεγάλη η ανάγκη να δοθεί από όλη την αριστερά η μάχη ενάντια στο ρατσισμό που στρώνει το δρόμο στους νεοναζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου