Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Όρκος στο Λαμπράκη, χρέος στη ζωή – τσακίστε τους φασίστες και τη Χρυσή Αυγή - Πέμπτη 22 Μάη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση τιμής και μνήμης στο Γρηγόρη Λαμπράκη στις 7μμ στο μνημείο Λαμπράκη (Ερμού με Βενιζέλου)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


   Αύριο συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από το βράδυ του 1963 που ο συνεργαζόμενος με την ΕΔΑ βουλευτής Γρηγόρης Λαμπράκης δέχτηκε δολοφονικό χτύπημα, βγαίνοντας από το κτίριο όπου είχε απευθύνει ομιλία για την ειρήνη. Ήταν η εποχή που η δεξιά κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή απαγόρευε διαδηλώσεις, όπως τη Μαραθώνια πορεία ειρήνης της 21ης Απριλίου 1963 την οποία πραγματοποίησε μόνος του ο Λαμπράκης. Η επίθεση με τρίκυκλο και λοστούς υλοποιήθηκε από τους παρακρατικούς Κοτζαμάνη και Εμμανουηλίδη με την ανοχή της αστυνομίας, που ανήκαν σε μια φασιστική συμμορία οι διασυνδέσεις της οποίας έφταναν μέχρι την κυβέρνηση, το Παλάτι και τον Άρειο Πάγο. Ο Λαμπράκης μεταφέρθηκε ουσιαστικά νεκρός στο νοσοκομείο και ξεψύχησε τέσσερις μέρες μετά. Στην κηδεία του εκατοντάδες χιλιάδες κατέβηκαν στους δρόμους στη μεγαλύτερη διαδήλωση μετά την απελευθέρωση από τη ναζιστική κατοχή.


   Σήμερα, η άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει επαναφέρει στα μετεμφυλιακά επίπεδα την τρομοκρατία και την καταστολή από την επιστράτευση απεργών μέχρι την αστυνομοκρατία στις Σκουριές. Ταυτόχρονα, παρά την αντιφασιστική ρητορεία της, αφήνει ελεύθερους τους φασίστες της Χρυσής Αυγής να αλωνίζουν ως άλλοι Κοτζαμάνηδες. Όταν ο Μπαλτάκος παζάρευε με τον Κασιδιάρη την στήριξη της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου συνέχιζε την παράδοση της «επίσημης» Δεξιάς και της υπόγειας συνεργασίας της με τους φασίστες, τους απογόνους των Γκοτζαμάνηδων και των Εμμανουηλίδηδων. Δεν είναι τυχαία η αποθράσυνση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής που οδήγησε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ας μη γελιούνται όμως! Το κίνημα θα τσακίσει τους φασίστες όπως έκανε και με τους προγόνους τους και μαζί τους θα ξηλώσει τα συγκοινωνούντα δοχεία, τα στηρίγματα και τους προστάτες τους. Αύριο Πέμπτη 22 Μάη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση τιμής και μνήμης στο Γρηγόρη Λαμπράκη στις 7μμ στο μνημείο Λαμπράκη (Ερμού με Βενιζέλου). Για να βροντοφωνάξουμε ξανά το σύνθημα των αντιφασιστικών διαδηλώσεων του φθινοπώρου: "Όρκος στο Λαμπράκη, χρέος στη ζωή – τσακίστε τους φασίστες και τη Χρυσή Αυγή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου