Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

22 ΜΑΡΤΗ - ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Όλοι όσοι αηδιάσαμε με τις νεοναζιστικές προκλήσεις στην Ουκρανία έχουμε την ευκαιρία να βγούμε στους δρόμους ενάντια στο φασισμό στις 22 Μάρτη. Οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής διατηρούν στενές σχέσεις με όλα τα αντίστοιχα αποβράσματα παντού και γι’ αυτό μαζί μας εκείνη τη μέρα θα είναι στους δρόμους αντιφασίστες στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στη Βαρκελώνη, στη Βαρσοβία. Για να φωνάξουμε μαζί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ και να απαιτήσουμε να σταματήσουν οι ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ που κάνουν πλάτες στην επανεμφάνιση των φασιστών.
Πανελλαδικός κύκλος δεκάδων ανοιχτών συνελεύσεων της ΚΕΕΡΦΑ με μαζική συμμετοχή βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα ενόψει της 22Μ.
 

“Με επιτυχία και με συμμετοχή περίπου 80 ατόμων, ντόπιων και μεταναστών από την Πακιστανική Κοινότητα της πόλης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/2 η αντιφασιστική και αντιρατσιστική εκδήλωση-συζήτηση με τους γονείς του Σαχτζάτ Λουκμάν και κεντρικό ομιλητή τον Πέτρο Κωνσταντίνου, που διοργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ στα Χανιά” μας μεταφέρει ο Ειρηναίος Μαράκης από την τοπική επιτροπή.
“Συμμετείχαν εργαζόμενοι από το νοσοκομείο, τους δήμους και δάσκαλοι. Επίσης τη συζήτηση παρακολούθησαν από αντιρατσιστικές συλλογικότητες και από κινήματα της πόλης (Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, Κοινωνική Κουζίνα). Κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης ήταν ότι τα αντιφασιστικά – αντιρατσιστικά συλλαλητήρια στις 22 Μαρτίου μπορούν να δώσουν ένα σημαντικό χτύπημα στη Χρυσή Αυγή και στις πολιτικές που την ενισχύουν. Την ίδια μέρα, νωρίς το πρωί, οι γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν συμμετείχαν και σε αντίστοιχη εκδήλωση στο Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά.

Ήταν δύο εκδηλώσεις συγκινησιακά φορτισμένες αλλά και με έκδηλη την αποφασιστικότητα να μπει ένα τέλος και στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και στην ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης. Ο Χαντίμ Χουσεΐν, πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν, σχετικά με την φασιστική δολοφονία του γιου του είπε ότι «τον ίδιο πόνο που ένιωσα για τον γιο μου, τον ένιωσα και για τον Παύλο Φύσσα. Αισθάνθηκα ότι οι φασίστες δολοφόνησαν ακόμα ένα παιδί μου» και ότι «η δικαιοσύνη από δω και μπρος είναι να μην σκοτωθούν κι άλλοι εργάτες. Είναι μια νίκη εάν σταματήσει αυτό εδώ τώρα». Ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή αποτελεί μία θλιβερή φασιστική μειοψηφία». Και οι δύο γονείς κάλεσαν να συμμετέχουμε όλοι στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στις 22 Μαρτίου.

Πόρτα - πόρτα

 
Από την πλευρά του ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, τόνισε ότι «κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή, είναι μαχαίρι στα χέρια των νεοναζί» και ότι αυτό είναι ένα σύνθημα με το οποίο πρέπει να βγούμε πόρτα-πόρτα σε σπίτια εργαζομένων και στις γειτονιές. «Δεν χρειάζεται εφησυχασμός αλλά οργάνωση, απαραίτητα στοιχεία για την επιτυχία στις 22 Μάρτη» σημείωσε κλείνοντας.
 
Η εκδήλωση έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, με την Πακιστανική Κοινότητα στα Χανιά να ανακοινώνει ότι θα συμμετέχει με πανό κι οργανωμένη παρουσία στις 22 Μάρτη, ενώ πολλοί μετανάστες άφησαν τα τηλέφωνά τους για περαιτέρω επικοινωνία και συνεργασία με την ΚΕΕΡΦΑ”.
 
“Στη βδομαδιάτικη σύσκεψη της ΚΕΕΡΦΑ το περασμένο Σάββατο 1 Μάρτη βάλαμε πρόγραμμα δράσης με εξορμήσεις σε πλατείες, σχολεία, εργασιακούς χώρους” μας μεταφέρει η Μαριλήδα από το Ρέθυμνο: “Το Σάββατο 8 Μάρτη στις 6μμ στο Φοιτητικό Στέκι Πολιτιστικών Ομάδων του Πανεπιστημίου θα γίνει μάζεμα μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ στον ίδιο χώρο στις 15 Μάρτη η ΚΕΕΡΦΑ οργανώνει βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου “Φάκελος Χρυσή Αυγή” -και δύο μέρες μετά στις 17 Μάρτη προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση στο Σπίτι του Πολιτισμού στις 6μμ. Στις 19 Μάρτη, μετά από δική μας πρόταση θα οργανωθεί από φοιτητές, καθηγητές, διοικητικούς, ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα μονοήμερο με συζήτηση, προβολή ντοκιμαντέρ και συναυλία μέσα στο Πανεπιστήμιο”.
 
“Στην Κομοτηνή στην εκδήλωση που έγινε στις 28/2 στο Εργατικό Κέντρο, ομιλητής ήταν ο Κώστας Τορπουζίδης που ενημέρωσε για την καμπάνια της 22Μ στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε συζήτηση και προτάθηκε τις επόμενες βδομάδες να γίνουν αφισοκολλήσεις και εξορμήσεις στην πόλη, στις σχολές, το νοσοκομείο, καθώς και να πάρουμε ψηφίσματα” μας μεταφέρει ο Σωκράτης, φοιτητής, ενώ σύσκεψη για τις 22 Μάρτη έγινε την Τετάρτη 26/2 και στην Ξάνθη.

Γιώργος Πίττας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου