Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

22 ΜΑΡΤΗ: ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...

 Στις 22 Μάρτη ξεσηκώνεται διεθνώς ένα μεγάλο κύμα αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινητοποιήσεων σε πολλές πόλεις στην Ευρώπη, Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Λονδίνο, Γλασκώβη, Παρίσι, Μασσαλία, Νάντη, Λυών, Βαρκελώνη, Μπιλμπάο, Βερολίνο, Κοπεγχάγη, Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Βιέννη, Λευκωσία, Βαρσοβία. Απλώνεται στις ΗΠΑ στην Ν.Υόρκη και το Σικάγο, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, στη Ν.Ζηλανδία.

     Από χώρα σε χώρα, από πόλη σε πόλη και από μέρα σε μέρα απλώνεται το κύμα των συλλαλητηρίων και των εκδηλώσεων για την παγκόσμια αντιφασιστική μέρα δράσης στις 22 Μάρτη.

    Στη Βρετανία μετά από κάλεσμα πλήθους συνδικάτων και συλλογικοτήτων θα γίνουν τρία συλλαλητήρια, στο Λονδίνο, το Κάρντιφ και τη Γλασκώβη για τα οποία κινητοποιείται κόσμος με λεωφορεία από την Αγγλία, την Ουαλία και την Σκωτία αντίστοιχα. Στην Ιρλανδία διαδήλωση θα γίνει στο Δουβλίνο.

     Στη Δανία, το δίκτυο “Πόλη ελεύθερη από ρατσισμό” οργανώνει διαδήλωση στην Κοπεγχάγη. Όπως μας ενημερώνει η Κριστίν Μπέργκεν “η ακροδεξιά δυναμώνει την ίδια στιγμή που η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση μετατρέπει σε αποδιοπομπαίους τράγους για την διάλυση του κράτους πρόνοιας τους μετανάστες από την Ανατολική Ευρώπη. Ελπίζουμε ότι η καμπάνια που κάνουμε για τις 22 Μάρτη θα κινητοποιήσει όλο και περισσότερους ανθρώπους ενάντια στον ρατσισμό, αλλά και τους νεοναζί που έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους”.

Στη Γαλλία, η μια πόλη μετά την άλλη μπαίνει στον χορό των κινητοποιήσεων για τις 22 Μάρτη. Στο Παρίσι, ανάμεσα στις οργανώσεις και τα συνδικάτα που καλούν στην πορεία που θα περάσει κυρίως από τις λαϊκές γειτονιές της πόλης, είναι οι Sans-Papiers (UNSP), το δίκτυο αλληλεγγύης μεταναστών Γαλλίας, η ΚΕΕΡΦΑ Παρισιού, το ΝΡΑ, το Solidaires, και πολλές άλλες.

Την προηγούμενη βδομάδα ταχυδρόμοι του συνδικάτου SUD αρνήθηκαν να μοιράσουν προπαγανδιστικά φυλλάδια του Εθνικού Μετώπου, καθώς όπως αναφέρει το συνδικάτο “βάζοντάς τους να μοιράζουν πολιτική προπαγάνδα του Εθνικού Μετώπου, τα Ταχυδρομεία μετατρέπουν τους ταχυδρόμους σε ακτιβιστές του Εθνικού Μετώπου”. Η SUD κάλεσε σε ανυπακοή και η CGT ζήτησε από τους ταχυδρόμους «να μην ακουμπήσουν τους φακέλους μέχρι να έχουμε απάντηση από τη διεύθυνση». Στις 22 Μάρτη θα γίνουν αντιφασιστικά συλλαλητήρια στην Τουλούζη, τη Νάντη, τη Γκρενόμπλ, τη Λυών, το Στρασβούργο, ενώ στη Μασσαλία οργανώνεται αντιφασιστικό φεστιβάλ.


     Στη Γερμανία, στη Λειψία, στις 22 Μάρτη οργανώνεται αντιφασιστικό συλλαλητήριο ενάντια στη ναζιστική μάζωξη που οργανώνει η νεολαία του ΝPD με καλεσμένες φασιστικές και ακροδεξιές οργανώσεις από την Ευρώπη, ανάμεσά τους και τη Χρυσή Αυγή, την ίδια μέρα. Στην Πολωνία, αντιφασιστικές δράσεις θα γίνουν στη Βαρσοβία και στο Βρότσλαβ.

    Στο Βέλγιο στις 22 Μάρτη θα γίνει συγκέντρωση και συναυλία στις Βρυξέλλες, ενώ στις 20 Μάρτη αντιφασιστική διαδήλωση θα γίνει και στην Αμβέρσα. Στην Ολλανδία στις 22 Μάρτη το αντιφασιστικό παρών θα δώσουν στο Άμστερνταμ μετά από κάλεσμα της “Επιτροπής 21 Μάρτη” στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων κοινότητες μεταναστών και προσφύγων, η πρωτοβουλία ενάντια στην Ισλαμοφοβία, η πλατφόρμα Στοπ στο ρατσισμό και την απομόνωση.

     Στο Ισπανικό κράτος, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες θα παρέμβουν στην πανεθνική διαδήλωση ενάντια στη λιτότητα που θα γίνει στην Μαδρίτη στις 22 Μάρτη, ενώ αντιφασιστικά συλλαλητήρια θα γίνουν στην Βαρκελώνη στην Καταλονία και στο Μπιλμπάο και την Μπαϊόνα στην Χώρα των Βάσκων.

     Στις ΗΠΑ, στην Νέα Υόρκη, μετά την πετυχημένη εκδήλωση στο LGBT κέντρο Νέας Υόρκης με θέμα "η αντίσταση στο φασισμό στην Ευρώπη" την προηγούμενη βδομάδα, στις 22 Μάρτη οργανώνεται διαμαρτυρία στο Ελληνικό προξενείο την οποία καλούν οι: Αριστερή Κίνηση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ USA, ΣΥΡΙΖΑ ΝΥ, Campaign for Peace and Democracy, Freedom Socialist Party, Radical Women, Balkan Queer Initiative, GEZIniyoruz. N.Y.C.. Κινητοποίηση την ίδια μέρα θα γίνει και στο Σικάγο. Στη Βραζιλία διαδήλωση θα γίνει στο Σάο Πάολο.

Δράσεις στις 22 Μάρτη θα γίνουν ακόμα και στη Νότια Κορέα, για την καταδίκη του ρατσισμού της κυβέρνησης της Κορέας, αλλά και για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον αγώνα κατά του αυξανόμενου φασισμού στην Ευρώπη.

εργατική αλληλεγγύη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου