Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

22Μ: “Ρατσισμός, φασισμός - Καιρός να ξαναπάρουμε τους δρόμους”

Αυτός είναι ο τίτλος του καλέσματος για την συνδιοργάνωση ενός μεγάλου αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στις 22 Μάρτη στο Παρίσι και υπογράφουν ήδη πάνω από είκοσι συλλογικότητες, ανάμεσά το NPA (Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα), το UNSP, (Union National de Sans Papier), το συνδικάτο Solidaires, μαθητικές οργανώσεις όπως το MILI και άλλες.
“Γκάλοπ δίνουν την πρώτη θέση στο FN στις Ευρωεκλογές. Παράλληλα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα συνεχίζει τις απελάσεις μεταναστών και το κυνηγητό των Ρομά. Αλλά αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο ακόμα είναι η σιωπή και η έλλειψη μαζικής απάντησης από τη μεριά μας. Αυτό το κενό ευνοεί το αίσθημα ανημποριάς όλων αυτών που δε θέλουν να συμβιβάζονται. Ευνοεί επίσης την αυτοπεποίθηση και το θράσος των ρατσιστών και των φασιστών. Και τέλος, αφήνει την κυβέρνηση να προχωράει την πολιτική της που μετατρέπει τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους” αναφέρει ανάμεσα σε άλλα η ανακοίνωση.

Nα τελειώσει

“Λέμε ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να τελειώσει. Μια βδομάδα μετά το Clermont Ferrand, ακροδεξιοί χτύπησαν πελάτες σ’ ένα μπαρ στο Τουρ, αφήνοντας τα θύματά τους μέσα στο αίμα. Η σιωπή είναι συνενοχή. Πρέπει η αυτοπεποίθηση να αλλάξει μεριά και γι’ αυτό χρειάζεται απάντηση. Χρειάζεται να τη κτίσουμε.
Στις 22 Μάρτη θα είναι η διεθνής μέρα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Αυτό το κάλεσμα, που έρχεται από την Ελλάδα, χώρα όπου οι μετανάστες δέχονται σοβαρές ρατσιστικές επιθέσεις, έχει απαντηθεί και από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.
Οι οργανώσεις μας παλεύουν και καταγγέλλουν τις ευρωπαϊκές πολιτικές που μόνο στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν την οργή των λαών ενάντια στις κυβερνήσεις τους, οι οποίες παραχωρούν τα πάντα στο χρηματιστηριακό κεφάλαιο, και ανέχονται τη δράση των φασιστικών και ρατσιστικών κινημάτων που αναπτύσσονται στην Ευρώπη.
Η 22 Μάρτη θα είναι παραμονή του πρώτου γύρου των δημοτικών που θέλει το FN να αξιοποιήσει για να αποκτήσει επιρροή τοπικά και ένα στάτους κόμματος εξουσίας. Έχουμε μερικές εβδομάδες μπροστά μας. Καλούμε λοιπόν σε μια εθνική κινητοποίηση ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό και επιθυμούμε όλες οι δυνάμεις να μπουν σ’ αυτό για να κάνουν επίδειξη δύναμης στο δρόμο δίπλα στους 'sans papiers' και τους Ρομά, στις συλλογικότητες στις γειτονιές, και τις αντιφασιστικές οργανώσεις”.

Ευρώπη φρούριο

“Επειδή, ενάντια στο ρατσισμό, δεν αρκεί η αγανάκτηση, απαιτούμε το τέλος των ρατσιστικών πολιτικών της Ευρώπης φρούριο που έχουν σαν αποτέλεσμα το θάνατο χιλιάδων προσφύγων γυναικών και παιδιών από την Λαμπεντούζα ως το Αιγαίο. Το κλείσιμο της Φρόντεξ. Το σταμάτημα των απελάσεων και το κλείσιμο των κέντρων κράτησης. Το σταμάτημα των ελέγχων της αστυνομίας με βάση το πρόσωπο. Το σταμάτημα του κυνηγητού των Ρομά. Τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Την ισότητα στα δικαιώματα, ανεξάρτητα από την καταγωγή, για πραγματική αναγνώριση σαν πολίτες”.
“Να μην υπάρξει ούτε μια ψήφος για την ακροδεξιά στις εκλογές, δεν ανεχόμαστε τους φασίστες στις γειτονιές μας. Στη Γαλλία όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι αντιστάσεις μας πρέπει να συντονίζονται μέσα σε μια διεθνή αλληλεγγύη των αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών αγώνων. Για να οργανώσουμε αυτή την κινητοποίηση, προσκαλούμε όλες τις συλλογικότητες, συλλόγους, οργανώσεις, συνδικάτα που μοιράζονται αυτούς τους σκοπούς”.


Το Παρίσι ετοιμάζεται για τις 22 Μάρτη

Το αντιφασιστικό κίνημα στο Παρίσι οργανώνεται εν όψει της παγκόσμιας μέρας ενάντια στο φασισμό και τον ρατσισμό και αυτή τη βδομάδα θα πραγματοποιηθεί ένα κεντρικό μάζεμα αντιφασιστών με σκοπό την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης.
Τον τελευταίο χρόνο στο Παρίσι έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες πολύ μαζικές αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, κυρίως σαν απάντηση απέναντι σε επιθέσεις φασιστών. Οι μαζικότερες από αυτές ήταν μετά την δολοφονία του Κλεμάν από νεοναζί τον Ιούνιο αλλά και η συγκέντρωση μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.
Τον τελευταίο μήνα έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά από επιθέσεις σε αντιφασίστες τόσο στο Παρίσι όσο και στην υπόλοιπη Γαλλία. Επιθέσεις, με δράστες νεοναζί οι οποίοι προσπαθούν να βγουν στο προσκήνιο και να περάσουν ένα κλίμα τρόμου στη κοινωνία.
Η 22 Μάρτη είναι μια ευκαιρία για το αντιφασιστικό κίνημα ενωμένο να ξαναβγεί στους δρόμους και να περάσει στην αντεπίθεση. Για το Παρίσι, και την Γαλλία συνολικότερα, η 22 Μάρτη αποκτά και ένα παραπάνω λόγο να είναι μια πετυχημένη διαδήλωση καθώς είναι την παραμονή των δημοτικών εκλογών. Για τους αντιφασίστες είναι ένα στοίχημα να διαψευστούν όλοι αυτοί που πιστεύουν ότι οι εκλογές αυτές θα λειτουργήσουν ως απαρχή για την “επέλαση” του Front National της Λεπέν .
Η τοπική επιτροπή της ΚΕΕΡΦΑ στο Παρίσι συμμετέχει από την πρώτη στιγμή στην οργάνωση του συλλαλητηρίου. Βασικός σκοπός μας είναι να βάλουμε στην διαδικασία της οργάνωσης όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Η ΚΕΕΡΦΑ, με την βοήθεια συντρόφων του NPA, θα τυπώσει και κεντρική αφίσα που θα καλεί στο συλλαλητήριο. Παράλληλα προωθητικό ρόλο στη προπαγάνδιση της διαδήλωσης θα παίξει και το μονοήμερο εκδηλώσεων που οργανώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Παρισιού στις 2 Μαρτίου στο οποίο θα υπάρχει κεντρική εκδήλωση με θέμα το ρατσισμό και την φασιστική απειλή.
ΚΕΕΡΦΑ Παρισίου


Και το Λονδίνο

Σε ένα πανεθνικό, μεγάλο, αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό συλλαλητήριο εξελίσσεται η 22 Μάρτη στο Λονδίνο, με όλο και περισσότερα συνδικάτα και συλλογικότητες να παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής. Το συλλαλητήριο στο Λονδίνο θα ξεκινήσει από το Αγαλμα του Μαντέλα έξω από το Βρετανικό κοινοβούλιο και από εκεί θα καταλήξει στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Tην ίδια μέρα, διαδηλώσεις θα γίνουν στην Γλασκώβη στην Σκωτία και στο Κάρντιφ στην Ουαλία.
Σε αυτήν την κατεύθυνση το Unite Against Fascism (UAF) έχει κυκλοφορήσει ήδη χιλιάδες προκηρύξεις, ενώ σε μια σειρά από πόλεις σε ολόκληρη την Αγγλία γίνονται τοπικές συνελεύσεις με στόχο την οργάνωση του κατεβάσματος στο Λονδίνο.
Με πούλμαν θα κατέβουν στο Λονδίνο, διαδηλωτές από το Μπέρμπινχαμ, το Μπρίστολ, το Ληντς, το Μάντσεστερ, το Σέφιλντ, το Λίβερπουλ και ακόμα περίπου είκοσι πόλεις της Αγγλίας.
Στις γειτονιές του Λονδίνου, ήδη έχουν ξεκινήσει μαζικές πικετοφορίες και εξορμήσεις σαν και αυτή της φωτογραφίας από την συνοικία του Χάκνι που έγινε το περασμένο Σάββατο.
Στο συλλαλητήριο καλούν δεκάδες συνδικάτα όπως το UNISON και το Unite, το ΑΚΕΛ Βρετανίας, η Ενωση Κυπρίων Βρετανίας, φοιτητικές οργανώσεις, και ένα πλήθος από αντιρατσιστικές οργανώσεις, οργανώσεις γυναικών και κοινότητες τσιγγάνων, σιχ, μουσουλμάνων, εβραίων, ενάντια στην Ισλαμοφοβία. Τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποφάσισε η επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Βρετανία.

Εργατική Αλληλεγγύη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου