Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Να αθωωθούν τώρα οι Χάμζα Χαντί και Μοχάμεντ Χαντάρ



Δικάζονται την Τρίτη 1 Σεπτέμβρη σε δεύτερο βαθμό οι Μαροκινοί πολιτικοί πρόσφυγες Χάμζα Χαντί και Μοχάμεντ Χαντάρ, που βρίσκονται ήδη στη φυλακή εδώ και πάνω από ένα χρόνο, έχοντας καταδικαστεί πρωτόδικα (στις 4 Φλεβάρη) ως "διακινητές", χωρίς κανένα στοιχείο παρά μόνο τις ανυπόστατες καταθέσεις των αστυνομικών, που δεν παρουσιάστηκαν καν στο δικαστήριο. Είναι αθώοι και χρειάζεται άμεσα να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία για να μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα αίτησης ασύλου.

Και οι δύο κατηγορούμενοι είναι αγωνιστές. Έχουν συμμετάσχει στο κίνημα στο Μαρόκο ενάντια στη διαφθορά του βασιλικού καθεστώτος ζητώντας περισσότερα δημοκρατικά δικαιώματα. Ο Χάμζα Χαντί έχει συλληφθεί από τη μαροκινή αστυνομία και έχει φυλακισθεί 3 φορές με κατασκευασμένες κατηγορίες, η μητέρα του έχει πέσει θύμα βασανισμού από την αστυνομία, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει εκδώσει αναφορά για την αυθαίρετη σύλληψη και κράτησή του στο Μαρόκο, ενώ ήταν και μέλος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Μαρόκο. Δεκάδες αντιρατσιστικές οργανώσεις απ' όλη την Ευρώπη έχουν δηλώσει την αλληλεγγύη τους και ζητούν την απαλλαγή τους. 

Η ποινικοποίηση της μετανάστευσης είναι κομμάτι της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης, που με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυνηγάει παντού πρόσφυγες, και καταπατά συστηματικά το δικαίωμα στο άσυλο, την ελεύθερη μετακίνηση, την ίδια τη ζωή των κυνηγημένων από τον πόλεμο, την καταπίεση και τη φτώχεια.

Η ΚΕΕΡΦΑ στηρίζει και συμμετέχει στη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου στις 2 το μεσημέρι στο Εφετείο Κομοτηνής.

ΚΕΕΡΦΑ - Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου