Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Αντιφασιστική συγκέντρωση, 27 Απρίλη, 8.30πμ, Eφετείο Αθηνών - Στη φυλακή για πάντα οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής


50 χρόνια από την άνοδο της χούντας 
2 χρόνια από την έναρξη της δίκης της ΧΑ
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Αντιφασιστική συγκέντρωση, 27 Απρίλη, 8.30πμ
Eφετείο Αθηνών, Λ. Αλεξάνδρας & Λουκάρεως
Στη φυλακή για πάντα οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Κλείνουν 50 χρόνια από τις 21/4/1967 όταν η χούντα των συνταγµαταρχών κατέβαζε τα τανκς στους δρόµους της Αθήνας, έβαζε τις δηµοκρατικές ελευθερίες στο γύψο, άνοιγε τις φυλακές και τα ξερονήσια, και οδηγούσε στα βασανιστήρια αγωνιστές της αριστεράς και του εργατικού κινήµατος. Χρειάστηκε η θυσία των νεκρών του Πολυτεχνείου και το αποτυχηµένο πραξικόπηµα της χούντας στη Κύπρο που οδήγησε στο πόλεµο µε την Τουρκία και την προσφυγιά για να πέσει η χούντα το 1974.
 
Συµπληρώνονται επίσης δύο χρόνια από την έναρξη της δίκης των  νοσταλγών της χούντας, των  νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Οι υπόδικοι χρυσαυγίτες βρίσκονται στο εδώλιο από τις 20/4/2015 για την διεύθυνση της εγκληµατικής οργάνωσης, τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκµάν, τις επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των Αιγυπτίων αλιεργατών στο Πέραµα, τις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις κατά µεταναστών, στεκιών των κινηµάτων κλπ.



Η µεγαλειώδης κινητοποίηση στις 18 Μάρτη, στην Ελλάδα και διεθνώς σε πολλές πόλεις φανέρωσε την δύναµη που µπορεί να τσακίσει τους φασίστες και να βάλει φρένο στις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ-φρούριο που τους ανοίγουν το δρόµο. Ήταν ένα µήνυµα προς τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν ανεχόµαστε στρατόπεδα προσφύγων, ρατσιστικές πολιτικές, ούτε ανοίγµατα για συνοµιλία µε µιά τάχα “εκδηµοκρατισµένη” συµµορία των νεοναζί.
 
Η αντιφασιστική δράση µε κορύφωση τις µαζικές διαδηλώσεις µετά την θυσία του Παύλου Φύσσα, που στάθηκε όρθιος απέναντι στο τάγµα εφόδου των χρυσαυγιτών του Ρουπακιά και του Λαγού στο Κερατσίνι άνοιξε το δρόµο για να αρθεί πολύχρονη ασυλία της Χρυσής Αυγής από τους κρατικούς, αστυνοµικούς και δικαστικούς µηχανισµούς και να προχωρήσει η δίωξη των δολοφόνων.
 
Στην ίδια τη δίκη, η Μάγδα Φύσσα, οι φίλοι του Παύλου αλλά και δεκάδες µάρτυρες, µετανάστες, αγωνιστές των κινηµάτων, στάθηκαν µε θάρρος στο δικαστήριο αψηφώντας τις επιθέσεις, τόσο των δικηγόρων υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής αλλά και τις προβοκάτσιες των χρυσαυγιτών στο χώρο της δίκης της δίκης. Αποκορύφωµα ήταν η επίθεση από γνωστό χρυσαυγίτη στην µητέρα του Παύλου µε το χυδαίο ερώτηµα “που είναι ο γυιός σου”.
 
Και όµως η Αστυνοµία έχει αρχίσει να τους δίνει κάλυψη σε φιέστες στις γειτονιές όπου κάθε φορά βρίσκονται αντιµέτωποι µε ένα µαζικό κίνηµα αντιφασιστών και αντιφασιστριών. ∆εν τους άφησε σπιθαµή χώρου να παριστάνουν τους “αγανακτισµένους κατοίκους και γονείς” κατά των προσφυγόπουλων. Στην ΕΡΤ παρά την απόφαση των εργαζόµενων κατά της προβολής των ρατσιστικών κηρυγµάτων των νεοναζί, η διοίκηση τους δίνει χρόνο στα δελτία ειδήσεων ενώ οι αποκαλύψεις για την δίκη της ΧΑ θάβονται.
 
Η µάχη για να τσακίσουµε τους νεοναζί είναι πολύτιµη στον κοινό διεθνή αγώνα κατά του φασισµού. Θα είναι ώθηση για το αντιφασιστικό κίνηµα για παλέψει κατά της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία και των ρατσιστών της AFD στη Γερµανία. Να µην αφήσουµε τις κυβερνήσεις που συµµετέχουν σε ιµπεριαλιστικούς πολέµους σκορπώντας το θάνατο να στοχοποιούν τους µουσουλµάνους µετατρέποντας τους σε αποδιοποµπαίους τράγους και διασπώντας την εργατική αντίσταση απέναντι στις πολιτικές των µνηµονίων.
 
Συνεχίζουµε µέσα και έξω από τα δικαστήρια ώστε ννα µην επιτρέψουµε στην ναζιστική εγκληµατική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να παριστάνει το “νόµιµο πολιτικό κόµµα.”
 
Η κινητοποίηση στις 27 Απρίλη είναι ένας, σταθµός για το δυνάµωµα του αντιφασιστικού κινήµατος, για να µπουν βαθειά στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί, οι νοσταλγοί της χούντας και του ολοκαυτώµατος. Η εναλλακτική λύση θα έρθει µε τον αγώνα των εργαζόµενων για µια καλύτερη κοινωνία, χωρίς ρατσισµό, σεξισµό και εκµετάλλευση, χωρίς φτώχεια, πείνα και πολέµους.

Στηρίξτε ενισχύστε την καµπάνια για τη καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Καλούν: ΣΦΕΑ, Συνδικάτα, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Κοινότητες μεταναστών, Συλλογικότητες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου