Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Οι διαδηλώσεις στις 18 Μάρτη ήταν μιά ηχηρή απάντηση χιλιάδων στην ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας



Οι διαδηλώσεις στις 18 Μάρτη ήταν μιά ηχηρή απάντηση χιλιάδων στην ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των διαδηλωτών που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατα της ρατσιστικής Ευρώπης-φρούριο στο ένα χρόνο από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και κατα της απειλής της ακροδεξιάς.
Ενα φουσκωμένο αντιρατσιστικό ποτάμι πάνω απο 15.000 ανθρώπων βάδισε από την Ομόνοια στα Γραφεία της ΕΕ. Την ίδια μέρα στο Λονδίνο βάδιζαν 30.000, στη Βιέννη πάνω από 4000, χιλια΄δες σε πολλές πόλεις στην Πολωνία. Εκατοντάδες βρέθηκαν στην Λευκωσία, ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τον εθνικισμό. Αύριο συνεχίζει η Ν΄Κορέα και η Γαλλία, με διαδήλωση στο Παρίσι όπου θα βρεθεί η ΚΕΕΡΦΑ.
 
Εντυπωσιακή και μαζικότατη ήταν η παρουσία στην Ομόνοια των Σύρων και Αφγανών προσφύγων που κατέβηκαν κατά εκατοντάδες -άνδρες, γυναίκες, παιδιά, και ηλικιωμένοι- με πούλμαν από τα στρατόπεδα Μαλακάσας, Ελληνικού, Σχιστού, από τον Ελαιώνα και το Λαύριο, από τις καταλήψεις στέγης της Αθήνας. Ισχυρή η παρουσία και των κοινοτήτων των μεταναστών απο το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.

Μαζική η παρουσία των τοπικών επιτροπών της ΚΕΕΡΦΑ από μια σειρά γειτονιές του λεκανοπεδίου που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να βοηθήσουν τους πρόσφυγες από τα στρατόεπδα να έρθουν μαζικά.
 
Πάνω από δύο χιλιάδες διαδήλωσαν στην Μυτιλήνη με τους πρόσφυγες από τη Μόρια να δίνουν το τόνο. Πάνω από χίλιοι διαδήλωσαν στην Θεσσαλονίκη μαζί με τους πρόσφυγες από τα στρατόπεδα
Με τα πανό τους συμμετείχαν εργαζόμενοι και νέοι-ες από δεκάδες εργατικούς χώρους και φοιτητικούς συλλόγους, συλλογικότητες και οργανώσεις.

Ακολουθεί ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ για το πως συνεχίζει το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα:

ΜΕΤΑ ΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!
ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΝΕΤΡΩΣΗΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΌΣΦΥΓΕΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΎΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
 
Οι κινητοποιήσεις στις 18 Μάρτη απλώθηκαν διεθνώς σε πάνω από τριάντα χώρες και 50 πόλεις ενώ απλώθηκαν σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα. Η αντίσταση στο ρατσισμό κλιμακώθηκε μετά τις προκλητικές επιθέσεις του νέου πλανητάρχη Τράμπ με την απαγόρευση εισόδου σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών και τον χυδαίο σεξισμό κατά των γυναικών. Δυνάμωσε η αντίσταση κατά των δολοφονικών πολιτικών της Ευρώπης-φρούριο που πνίγει χιλιάδες στη μεσόγειο, υψώνει φράχτες και ανοίγει στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Από την Αθήνα μέχρι το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, τη Βιένη, το Σίδνευ, τη Βαρσοβία, τη Λευκωσία, το Βερολίνο μια μεγάλη πλειοψηφία υψώνει το ανάστημα της κατά του ρατσισμού και της φασιστικής απειλής.

Οι αποτυχίες της ακροδεξιάς στην Ευρώπη στο να μονοπωλήσουν την αγανάκτηση του κόσμου, του Χόφερ στην Αυστρία και του Βίλντερς στην Ολλανδία, δείχνουν τη δύναμη του κινήματος και τη δυνατότητα να τους τσακίσουμε παντού. Έτσι θα δώσουμε τη μάχη κατά της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία και της Πέτρι στη Γερμανία και των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Θα συνεχίσουμε μέχρι να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Θα το πετύχουμε με τη δράση του κινήματος από τα κάτω και με την συνεργασία των κινημάτων Ελλάδας και Τουρκίας κατά των κυβερνήσεων που κλιμακώνουν τους ανταγωνισμούς στη περιοχή και απειλούν την ειρήνη και τις δημοκρατικές ελευθερίες στις δύο όχθες του Αιγαίου. Δεν θέλουμε τα νησιά να γίνουν Γκουαντάναμο για τους πρόσφυγες, θέλουμε ανοιχτά σύνορα και ελεύθερη μετακίνηση όλων.

Διεκδικούμε να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα-γκέτο για τους πρόσφυγες. Ο κοινωνικός και γεωγραφικός αποκλεισμός τους δεν είναι φιλοξενία, είναι ξενοφοβία. Θέλουμε να ζήσουμε μαζί, στις ίδιες γειτονιές. Να πάρουν όλοι χαρτιά και άσυλο, να έχουν πρόσβαση στα σχολεία, τα νοσοκομεία. 

Όλα τα προσφυγόπουλα να πάνε στα σχολειά. Να έχουν φροντίδα από δημόσιες και δημοτικές δομές μέσα στον ιστό της πόλης, με μόνιμο προσωπικό. Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις σε σχολεία, δήμους και νοσοκομεία, βάζοντας τέλος στην άθλια εκμετάλλευση και σπατάλη πόρων σε δομές που φτιάχνουν οι ΜΚΟ.

Την ίδια ώρα θα συνεχίσουμε τη μάχη για να τσακίσουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Στην επέτειο των 50 χρόνων της ανόδου της χούντας θα κλείνουν δύο χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής. Αυτή τη μάχη τη δίνουν χωρίς να λυγίζουν δεκάδες μάρτυρες, θύματα επιθέσεων των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, με τη διαρκή παρουσία της Μάγδας Φύσσα.

Στις 27 Απρίλη καλούμε σε μαζική κινητοποίηση στο Εφετείο μαζί με συνδικάτα και τους αντιστασιακούς.
Θα συνεχίσουμε τη μάχη ώστε να μπορεί να σταθεί πουθενά η ναζιστική συμμορία παριστάνοντας το “νόμιμο κόμμα.”, για να την απομονώσουμε από παντού. Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις από τη Μυτιλήνη και την Ξάνθη μέχρι το Ρέθυμνο και το Βόλο, στις γειτονιές του Περάματος έδειξαν ότι μπορούσε να βάλουμε τέλος στην απόπειρα να κατεβάσουν ξανά τα τάγματα εφόδου στοςυ δρόμους.
Δώσαμε μαζί τη μάχη για να γίνει η 18 Μάρτη , υπόθεση όλου του κινήματος, των συνδικάτων και της αριστεράς.
Σας καλούμε να δυναμώσετε την ΚΕΕΡΦΑ, για να δώσουμε οργανωμένα τις μάχες για να γκρεμίσουμε την Ευρώπη-φρούριο και να τσακίσουμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. 
Για να βρεθούμε στο πλευρό της εργατικής αντίστασης στα μνημόνια φράζοντας το δρόμο να στραφεί η δυσαρέσκεια από τους συμβιβασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς την Δεξιά και την ακροδεξιά. Να αφήσουμε ανοιχτό το δρόμο για την εναλλακτική λύση των ανθρώπων της δουλειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου