Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Απλώνουμε την καμπάνια για τις 18 Μάρτη! Διαδηλώνουμε το Σάββατο 21 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία


Την Κυριακή 15 Γενάρη πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή σύσκεψη που καλέστηκε από την ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης. Συζητήσαμε τα επόμενα βήματα για να οργανώσουμε τη συμμετοχή μας στη Διεθνή μέρα δράσης ενάντια στο ρατσισμό, τους νεοναζί και τον πόλεμο στις 18 Μάρτη. 

Η τεράστια σημασία της διεθνούς κινητοποίησης, που απλώνεται ήδη σε 14 χώρες, υπογραμμίζεται από το εγκληματικό σφράγισμα των συνόρων της ρατσιστικής ΕΕ-φρούριο με 5 χιλιάδες νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο, την αθλιότητα των στρατοπέδων συγκέντρωσης, την επιμονή των κυρίαρχων τάξεων στις πολιτικές αποτροπής, περιορισμού και απελάσεων απέναντι στους κατατρεγμένους των πολέμων και της φτώχειας που σπέρνουν οι ίδιες, πολιτικές που φουσκώνουν τα πανιά της ακροδεξιάς και των φασιστών στην Ευρώπη και σ' όλο τον κόσμο. 

Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη και ένα Κόσμο της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, χωρίς φράχτες, χωρίς στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς την FRONTEX και το ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, που κλείνουν τα σύνορα μετατρέποντας τις θάλασσες σε υγρά νεκροταφεία. 

Θέλουμε άσυλο για τους πρόσφυγες, ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές πόλεις, ελεύθερη μετακίνηση, όχι κλείσιμο σε στρατόπεδα - γκέτο σε νησιά ή έξω από τις πόλεις. Θέλουμε να έρθουν τώρα οι εγκλωβισμένοι από τα νησιά στις πόλεις. 

Θέλουμε τα προσφυγόπουλα να μορφώνονται στα σχολεία. Να μπει τέλος στην ρατσιστική συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.

Πρώτος σταθμός σ' αυτή την προσπάθεια είναι η πορεία το Σάββατο, 21 Γενάρη, με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία. Ενώνουμε τις φωνές μας με το τεράστιο κύμα διαδηλώσεων υπεράσπισης των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών που απλώνεται σε 20 πολιτείες των ΗΠΑ και σε αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο τις μέρες της ορκωμοσίας του ρατσιστή, σεξιστή δισεκατομμυριούχου Τραμπ.

Πήραμε, επίσης, την απόφαση να οργανώσουμε στο πλαίσιο της καμπάνιας για τις 18 Μάρτη, εκδήλωση με θέμα «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, στη φυλακή οι φασίστες δολοφόνοι της Χρυσής» το Σάββατο 18 Φλεβάρη.

Όλες και όλοι το Σάββατο 21/1 στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου