ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Οι κινητοποιήσεις στη Μυτιλήνη κατά της συμφωνίας του αίσχους ΕΕ-Τουρκίας, που ξεκίνησαν στη Μόρια έχουν καθοριστική σημασία για την πορεία του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες πανελλαδικά και διεθνώς.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να επιβάλει την συμφωνία, που ποινικοποιεί την προσφυγιά, οδηγεί σε μαζικές συλλήψεις, φυλακίσεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και μαζικές απελάσεις στην Τουρκία χρειάζεται να τσακίσει τους αλληλέγγυους και να διαλύσει τις δομές που έχτισε το κίνημα με αυτοθυσία για να υποδεχτεί τους πρόσφυγες: διάσωση στη θάλασσα, υποδοχή στην ακρογιαλιά, μετακίνηση, στέγαση, σίτιση και περίθαλψη.


Είναι η απόλυτη κατρακύλα στα κελεύσματα της ρατσιστικής ΕΕ-φρούριο, των κλειστών συνόρων, του ΝΑΤΟ και της FRONTEX. Είναι μια κατάπτυστη συμφωνία για την οποία ακόμη και ο ΟΗΕ διαφωνεί! Είναι μια πισώπλατη μαχαιριά σε βάρος εκατομμυρίων σε όλο τον Πλανήτη, που υποκλίθηκαν στις ενέργειες αλληλεγγύης του νησιού, των στοργικών γιαγιάδων, των νέων που έφτασαν από όλο τον κόσμο στο νησί και των εργαζόμενων σε όλη την Ελλάδα που στήριξαν τους αλληλέγγυους.


Ο αγώνας για να καταργηθεί η συμφωνία και να στηριχτούν οι αλληλέγγυοι πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.


Καλούμε κάθε σωματείο, φοιτητικό σύλλογο και συλλογικότητα γειτονιάς να δώσουμε μαζί τη μάχη για να μη γίνει η Μυτιλήνη το Γκουαντάναμο της Ευρώπης-φρούριο και να παραμείνει το νησί παγκόσμιο σύμβολο της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.


Για να μην γίνει η Μόρια νέα Παγανή-κολαστήριο, για να μην γίνει το Λιμάνι κέντρο απελάσεων.


Για να διώξουμε από το νησί τους ΝΑΤΟϊκούς φονιάδες, τους προσφυγοπνίχτες της FRONΤEX, τον αστυνομικό συρφετό επιτήρησης των απελάσεων Ελλάδας-Τουρκίας και τους συνοριοφύλακες της ΕΕ. Είναι όλοι ανεπιθύμητοι.


Χρειαζόμαστε τώρα μαζικές προσλήψεις προσωπικού στους Δήμους, τα νοσοκομεία και τα σχολεία, χρειαζόμαστε δημόσιες δομές αλληλεγγύης για να υποδεχτούμε ανθρώπινα τους πρόσφυγες. Καλούμε τα σωματεία στην εκπαίδευση, την υγεία και το Δήμο να μπουν μπροστά σε αυτόν τον αγώνα.


Καλούμε το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία εργαζόμενων και ιδιαίτερα τα ναυτεργατικά σωματεία να προκηρύξουν απεργία μαζί με την ΑΔΕΔΥ, στις 7 Απρίλη, μέρα απεργίας κατά του ασφαλιστικού-σφαγείου.


Να μην περάσουν ούτε το ασφαλιστικό-σφαγείο, ούτε η συμφωνία της ντροπής!