Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Δελτίο Τύπου ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης, 25/3/2016


ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ - ΣΥΝΟΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ !
ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τους δεκάδες πρόσφυγες που κατασκήνωσαν από την Πέμπτη το μεσημέρι μέχρι σήμερα το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου διεκδικώντας ανοιχτά σύνορα. Στη συνάντησή τους με το γερμανό πρόξενο, εκείνος τους υποσχέθηκε ότι μέχρι τις 5 Απρίλη θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ασύλου. Μετά από αυτή τη δέσμευση, οι πρόσφυγες αποφάσισαν να επιστρέψουν στο Κέντρο των Διαβατών, έτοιμοι να ξαναβγούν στους δρόμους εάν δεν υλοποιηθεί αυτή η δέσμευση. Οι πρόσφυγες έδειξαν στους δρόμους, τόσο με τη διαδήλωση στις 19 Μάρτη όσο και με την κατασκήνωσή τους ότι δεν πρόκειται να καθίσουν με σταυρωμένα χέρια να περιμένουν την εφαρμογή της βάρβαρης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. 

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των προσφύγων και στήριξε τον αγώνα και τις αποφάσεις τους απέναντι στην κινδυνολογία των εκπροσώπων του υπουργείου, μαζί με πλήθος κόσμου που έσπευσε να τους παρέχει σκηνές και φαγητό. Έτσι θα συνεχίσουμε! Ενάντια στην ισλαμοφοβική εκστρατεία που κλιμακώνεται μετά από τις δολοφονικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, απαντάμε υψώνοντας ένα τείχος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. 

Ο αγώνας για να ακυρώσουμε στην πράξη τη συμφωνία του αίσχους ΕΕ-κυβέρνησης με την Τουρκία έχει μόλις ξεκινήσει. Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς, να δυναμώσουμε το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με διαδηλώσεις, ψηφίσματα, υπογραφές, με αποκορύφωμα την απεργία στις 7 Απρίλη όπου θα διαδηλώσουμε ξανά μαζί με τους πρόσφυγες ενάντια στα Μνημόνια και την Ευρώπη-φρούριο. 

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους δολοφόνους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ να πνίγουν τους πρόσφυγες με το κλείσιμο των συνόρων στο Αιγαίο, με τις περιπολίες του ΝΑΤΟ, της FRONTEX και των συνοριοφυλάκων Ελλάδας και Τουρκίας. Να φρενάρουμε τις μαζικές απελάσεις προς την Τουρκία και τη λειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης τύπου Αμυγδαλέζας. Να απαιτήσουμε την μαζική νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και την απόδοση ασύλου στους πρόσφυγες, με δικαίωμα στην δουλειά, δικαίωμα των παιδιών για εγγραφή στα σχολεία και ιθαγένεια, δικαίωμα στην αξιοπρεπή στέγαση μέσα από την αξιοποίηση κλειστών ή εγκαταλελειμμένων δομών και κτιρίων στην πόλη και όχι σε γκέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου