Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Παρέμβαση ΚΕΕΡΦΑ στην αντιρατσιστική παράσταση της ΦΕΞ "Το αγόρι με τη βαλίτσα"

Την Κυριακή 25 Οκτώβρη στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ, η θεατρική ομάδα "Παράβασις" σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Ξάνθης ανέβασε την παράσταση "Το Αγόρι με τη βαλίτσα" του Μάικ Κένι. Είναι η ιστορία ενός μικρού αγοριού που πήρε μόνο του το δρόμο της προσφυγιάς με μόνο μια βαλίτσα. Το θέατρο ήταν κατάμεστο και η παράσταση πολύ πετυχημένη. Εκπληκτική ήταν η ερμηνεία για πρώτη φορά ζωντανά του τραγουδιού "Μαύρη κλωστή δεμένη" σε στίχους της Στέλλας Δενδηλιάρη και μουσική του Γιάννη Ιωάννου (και "Η φωνή του ξένου" του Γιώργου Φραντζολά) από χορωδία μαθητών του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης. 

 

Αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης παρενέβη με μοίρασμα του τετρασέλιδου της καμπάνιας και του καλέσματος για την εκδήλωση του Σαββάτου 7 Νοέμβρη, (6μμ, στο Εργατικό Κέντρο) με κεντρικούς ομιλητές τον Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και το Γιώργο Τσιάκαλο, καθηγητή Παιδαγωγικής ΑΠΘ. Στο τέλος πήραμε το λόγο τονίζοντας την επικαιρότητα του έργου και καλώντας τον κόσμο να στηρίξει έμπρακτα την καμπάνια για το γκρέμισμα του φράχτη στον Έβρο. 

Καλέσαμε τους συντελεστές της παράστασης στη σύσκεψη καλλιτεχνών που οργανώνουμε την Κυριακή 8 Νοέμβρη για τη διοργάνωση μονοήμερου φεστιβάλ στο Πολυτεχνείο με τη συμμετοχή πολλών μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνικών ομάδων της πόλης. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε αμέσως με ένα τεράστιο χειροκρότημα και στη συνέχεια κάποιοι υπέγραψαν στο κείμενο υπογραφών της ΚΕΕΡΦΑ ενάντια στο φράχτη.  
 
Παντελής Αποστολίδης

εργατικη αλληλεγγυη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου