Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ανοίξτε τα σύνορα για να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες στις Καστανιές και στον Κήπο του Έβρου


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ 
 
Ανοίξτε τα σύνορα για να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες στις Καστανιές και στον Κήπο του Έβρου

Ένα ανθρώπινο καραβάνι έχει πάρει το δρόμο του προς τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο για να αποφύγει τους ατέλειωτους πνιγμούς στο Αιγαίο. Πάνω από χίλιοι πρόσφυγες ξεκίνησαν μια μεγάλη πορεία από τη Σμύρνη για να φτάσουν στον Έβρο και να αποφύγουν έτσι να έχουν την τύχη των ναυαγών του Αιγαίου.

Είναι καλοδεχούμενοι! Τώρα πρέπει τόσο οι ελληνικές όσο και οι τουρκικές αρχές να τους διευκολύνουν και όχι να στέλνουν αστυνομία και ΜΑΤ για να τους εμποδίσει στα σύνορα. Διεκδικούν να περάσουν με την έγκριση των αρχών και να κατευθυνθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης από ασφαλή περάσματα.

erdine1 

Οι εικοσιοκτώ νέοι πνιγμένοι πρόσφυγες στο Φαρμακονήσι και οι τέσσερις νέοι μικροί «Αϊλάν» ας είναι οι τελευταίοι νεκροί στο βωμό της ρατσιστικής Ευρώπης-φρούριο, των κλειστών συνόρων και των φραχτών.

Ο φράχτης στον ‘Έβρο ήταν το ρατσιστικό δώρο των ελληνικών κυβερνήσεων στο κλείσιμο των συνόρων της ΕΕ που έσπρωξε τις χιλιάδες των προσφύγων στα χέρια των δουλεμπόρων και των σαπιοκάραβων τους φέρνοντας το θάνατο με πνιγμούς σε χιλιάδες πρόσφυγες. Δυστυχώς δεν τον γκρέμισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς δεν τον παρέσυρε πέρυσι ολόκληρο το φουσκωμένο ποτάμι. Χρειάζεται να το γκρεμίσουμε τώρα γιατί κάθε μέτρο φράχτη σημαίνει περισσότερες γυναίκες και μικρά παιδιά προσφύγων που πνίγονται, είτε στο Αιγαίο, είτε στον ίδιο τον Έβρο, σε πιο επικίνδυνα περάσματα.

Να καταδικάσουμε τις ρατσιστικές κραυγές της ΝΔ που ευθυγραμμίζεται με την Μέρκελ στην νέα απάνθρωπη στροφή κλεισίματος των συνόρων μετά την σύνοδο των υπουργών εσωτερικών της ΕΕ. Να κλείσουμε την πόρτα στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που ουρλιάζουν υστερικά κατά των προσφύγων ζητώντας να σταλεί στρατός στα σύνορα! Οι πρόσφυγες δε θα γίνουν παιχνίδι στη διπλωματική σκακιέρα και τους οικονομικούς ανταγωνισμούς των χωρών της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Ο πρόσφυγες δεν θα γίνουν αποδιοπομπαίοι τράγοι για την χρεοκοπία του συστήματος που φέρνει μνημόνια, φτώχεια και ανεργία.

Τα κόμματα της αριστεράς και τα συνδικάτα είναι ώρα να μπουν μπροστά ώστε να σταματήσει το εγκληματικό κυνηγητό των προσφύγων στον Έβρο και το Αιγαίο. Να απαιτήσουμε να υπάρξει άμεση απόδοση ασύλου στους κατατρεγμένους πρόσφυγες και φιλοξενία σε κέντρα και ξενοδοχεία με ανθρώπινη μεταχείριση, να διευκολυνθεί η μετακίνηση με δημόσια μέσα μεταφοράς, τρένα και λεωφορεία.

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, υποψήφιος στην Α Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου