Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

20 ΙΟΥΝΗ, Λευκός Πύργος, 6ΜΜ: ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ στο 4ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης



ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΕΞΙΣΜΟ, ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Δ Ι Α Δ Η Λ Ω Ν Ο Υ Μ Ε
στο 4ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης
20 ΙΟΥΝΗ, Λευκός Πύργος 6ΜΜ


Το 4ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης αποτελεί μάχη του κινήματος ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση και το φασισμό. Οι διακρίσεις και οι διαιρέσεις με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το χρώμα του δέρματος, τη θρησκεία, την εθνικότητα, που μετατρέπουν τους «διαφορετικούς» σε αποδιοπομπαίους τράγους, είναι το ρατσιστικό όπλο που χρησιμοποιεί το σύστημα για να αποπροσανατολίσει από τους πραγματικά υπεύθυνους (ΔΝΤ, ΕΕ, τραπεζίτες και καπιταλιστές) για την φτώχεια, την καταπίεση και την εξαθλίωση.


Ο σεξισμός και οι διακρίσεις καλά κρατούν, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Το παπαδαριό ξεσπαθώνει άφοβα ενάντια στα «μιάσματα» της κοινωνίας, αλλά και μέλη της ίδιας της κυβέρνησης (π.χ. Καμμένος) δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν την πιο χυδαία, ανόητη σεξιστική γλώσσα χωρίς να παίρνουν απάντηση. Οι επιθέσεις σε γκέι και τρανς άτομα δεν έχουν σταματήσει, αφού την περασμένη χρονιά υπολογίζονται σε 67 τα καταγεγραμμένα επεισόδια.


Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής αξιοποιώντας τη ρατσιστική πολιτική των κυβερνήσεων προχώρησαν όλα τα τελευταία χρόνια σε επιθέσεις όχι μόνο ενάντια στους μετανάστες και την Αριστερά αλλά και κατά ομοφυλόφιλων και τρανς. Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΙΣΟΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.


Απέναντι στην απειλή φασιστών και ρατσιστικών επιθέσεων οι ομοφυλόφιλοι, οι τρανς, οι γυναίκες και οι μετανάστες δεν έμειναν μόνοι τους. Όλοι μαζί δώσαμε την απάντηση σε κάθε γειτονιά που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι οι νεοναζί και έτσι θα συνεχίσουμε. Μετά από συνεχείς αγώνες της ΛΟΑΤ κοινότητας και ευρύτερα του αντιρατσιστικού κινήματος, αποσύρθηκε επιτέλους η κατάπτυστη υγειονομική διάταξη που έσυρε στα δικαστήρια τις οροθετικές γυναίκες. Η κυβέρνηση προωθεί επίσης το πολυπόθητο νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Πρόκειται ασφαλώς για καλοδεχούμενη ενέργεια, όμως μια ρύθμιση αποκλειστικά για το σύμφωνο συμβίωσης είναι εξωφρενικά λειψή. ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ Η ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.


Την καταπίεση θα την ξηλώσουμε με συνολικό αγώνα ενάντια στον σύστημα που γεννάει τις διακρίσεις και την εκμετάλλευση. Μαζί με το αντιφασιστικό κίνημα, με τους εργαζόμενους στα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα ΕΛΠΕ που αγωνίζονται ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, με τους φοιτητικούς συλλόγους, τα σωματεία και όλες τις οργανώσεις που μάχονται ενάντια στις περικοπές και τις «νέες συμφωνίες». Παλεύουμε και με τα αδέλφια μας τους μετανάστες και απαιτούμε ιθαγένεια για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς και νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.


Τα κατά τόπους Pride και ο πολύχρωμος εορτασμός της «Υπερηφάνειας» κουβαλάνε μια ιστορία πολιτικής και κοινωνικής εξέγερσης, το Stonewall του 1969, που έφερε τους αγώνες των τρανς, των γκέι και των λεσβιών στο προσκήνιο. Γι’ αυτό ο κόσμος και στην Ελλάδα αγκάλιασε τις «γιορτές» υπερηφάνειας με την αυξανόμενη παρουσία και στήριξή του. Δυστυχώς ο νεοφιλελευθερισμός και οι ιδεολογικές υποχωρήσεις κάποιων εκ των διοργανωτών οδηγούν τα Ρride σε εμπορευματοποίηση (σπόνσορες, διαφημιστές), απόπειρες  αποκλεισμού κομμάτων και πολιτικών αιτημάτων και φέτος στην απόπειρα να εμφανιστεί ακόμη και το αμερικάνικο προξενείο στη Θεσσαλονίκη χορηγός του αγώνα για τα δικαιώματά μας. Πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί ενωμένοι και οι μόνοι που δεν έχουν θέση ανάμεσά μας είναι αυτοί που ποτέ δεν στάθηκαν ειλικρινά στο πλάι των καταπιεσμένων και των αγώνων τους και πολύ περισσότερο ιμπεριαλιστικά κράτη που σκορπάνε στο θάνατο, την καταπίεση και τη φτώχεια σε εκατομμύρια ανθρώπους σ’ όλο τον πλανήτη.


Η ΚΕΕΡΦΑ μας καλεί να συνεχίσουμε την πάλη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, για σεξουαλική απελευθέρωση χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις, για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση και τη καταπίεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου