Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Έκκληση της Πολιτικής Αγωγής του Αντιφασιστικού Κινήματος: “Ελάτε μαζί μας σ’ αυτή τη μάχη”



Έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη μάχη που θα κρίνει τη φασιστική απειλή τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας. Στις 20 Απρίλη ξεκινάει η δίκη της Χρυσής Αυγής. Είναι μία πάρα πολύ σημαντική δίκη.

Αν πιστέψει κανείς τα κανάλια η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα. Οι ανακοινώσεις της βγαίνουνε μετά τις ανακοινώσεις των υπόλοιπων κομμάτων. Όμως τί μας λέει το κατηγορητήριο; Αυτοί που δικάζονται στις 20 Απρίλη στον Κορυδαλλό, είναι οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί της αγέλης των λύκων, που το βράδυ 17 προς 18 Σεπτέμβρη του 2013, σκότωσαν τον Παύλο Φύσσα. 

Είναι εκείνοι που αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, πέντε μέρες νωρίτερα, εκτελώντας συμβόλαιο από τους εργοδότες της Ναυπηγοεπισκευστικής Ζώνης. Είναι εκείνοι που χτυπήσανε μέσα στα σπίτια τους, τους Αιγύπτιους ψαράδες δύο χρόνια πριν, τον Ιούνιο του 2012. Είναι εκείνοι που επί 25 χρόνια τελούσαν εγκληματικές πράξεις, αυτοί που προσπάθησαν να σκοτώσουν τον φοιτητή συνδικαλιστή Δημήτρη Κουσουρή και τους συντρόφους του. Είναι εκείνοι που δολοφόνησαν τον Σαχζάτ Λουκμάν, τον ποδηλάτη εργάτη στα Πετράλωνα. Είναι εκείνοι που έχουν επιτεθεί σε αναρίθμητους συνδικαλιστές, πακιστανούς μετανάστες, δημοκράτες, αντιφασίστες, οποιονδήποτε στέκεται εμπόδιο στο δρόμο τους.

Δεν είναι νόμιμο πολιτικό κόμμα. Είναι μία εγκληματική οργάνωση, μία συμμορία και γι’ αυτό το λόγο θέλουμε να είσαστε μαζί μας στις 20 του Απρίλη και κάθε μέρα που θα διαρκεί αυτή η δίκη. Θέλουμε να στηρίξετε τα θύματα. Θέλουμε όταν θα πάνε οι μάρτυρες, τα θύματα της φασιστικής βίας να μην χρειάζεται να περάσουν μέσα από ξυρισμένους μαυροφορεμένους φουσκωτούς, μέσα από ΜΑΤατζίδες που ξέρουμε ότι τους ψηφίσανε, αλλά μέσα από τον κόσμο του αντιφασιστικού κινήματος για να νιώσουν δύναμη. Δεν θέλουμε να νιώσει μόνη η μητέρα του Παύλου Φύσσα, οι Αιγύπτιοι ψαράδες, τα θύματα της φασιστικής βίας.

Θέλουμε να είσαστε εκεί γιατί δεν εμπιστευόμαστε αυτούς που τόσα χρόνια τους αφήνανε να δρουν ατιμώρητοι, ότι τώρα θα τους δικάσουνε. Μόνο επειδή ξεσηκώθηκε ο κόσμος έγινε η δίωξη. Μόνο άμα είσαστε εκεί, αν παρακολουθήσετε τη δίκη με τη φυσική σας παρουσία μπορούμε να καθορίσουμε ότι θα τους στείλουμε για πάντα στη φυλακή. Αφήσανε ήδη ελεύθερους το Μιχαλολιάκο και το Λαγό. Γιατί αυτή είναι η Δικαιοσύνη τους. Δεν καταφέρανε καν να τους στήσουνε στο εδώλιο πριν περάσει το 18μηνο.

Ένα μήνυμα έχουμε να στείλουμε σε αυτή την κυβέρνηση που βγήκε πάνω στο κύμα των αγώνων του κόσμου. Σταματήστε να καθυστερείτε. Είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να αυτοδιαλυθεί η Χρυσή Αυγή. Να διαλυθούν από μόνοι τους οι πυρήνες της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία. Και τους λέμε: Σταματήστε να καθυστερείτε, ξηλώστε τα κυκλώματα των φασιστών μέσα στην αστυνομία. Πετάξτε έξω τους συνεργάτες των ναζιστών που φωλιάζουν ακόμα μέσα στα αστυνομικά τμήματα και στις μυστικές υπηρεσίες. Δεν θα υπάρξει Δικαιοσύνη άμα όλοι αυτοί δεν ξηλωθούνε από τις θέσεις τους.

Σας θέλουμε μαζί μας σε αυτή τη μάχη. Είναι μία μάχη που θα κρατήσει πολλούς μήνες, αλλά αξίζει τον κόπο να τη δώσουμε και να την κερδίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου