Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Σύσκεψη ΚΕΕΡΦΑ-Σωματείων-Φορέων για τη διοργάνωση Συλλαλητηρίου στις 20/4 και Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ τέλη Απρίλη-αρχές Μάη


Τετάρτη, 1/4/2015, 7μμ, Καφέ Βυζάντιο

Νέα σύσκεψη καλείται σήμερα με τη συμμετοχή του Διδασκαλικού Συλλόγου, της ΕΛΜΕ, των ΕΠΑΘιτών και άλλων σωματείων και συλλόγων. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

1. Η οργάνωση κινητοποίησης στις 20/4, πρώτη μέρα της δίκης των ναζί δολοφόνων. Η ΑΔΕΔΥ και η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας έχουν ήδη κηρύξει στάση εργασίας προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του Κορυδαλλού. Θέλουμε εκείνη τη μέρα να πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια σε κάθε πόλη για στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι θέλουμε τους αρχηγούς των ταγμάτων εφόδου στη φυλακή. Να κλείσουν όλα τα γραφεία-ορμητήριά τους και να μην ξαναπατήσουν πόδι στις γειτονιές μας. Έχουν ξεσπάσει ήδη έντονες αντιδράσεις για τη διεξαγωγή της δίκης στις φυλακές και όχι στα δικαστήρια. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει ένα χρόνο και είναι καθήκον του αντιφασιστικού κινήματος να δώσει έναν αγώνα διαρκείας μέχρι τη νίκη. Μέχρι την οριστική καταδίκη των ηγετών της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, που είναι υπεύθυνη για τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, για πογκρόμ και επιθέσεις σε μετανάστες, αριστερούς, συνδικαλιστές, αγωνιστές του κινήματος, ΛΟΑΤ και ΑΜΕΑ. 

2. Τη διοργάνωση αντιρατσιστικού διημέρου στα τέλη Απρίλη με αρχές Μάη με ομιλίες-συζητήσεις και παράλληλες δράσεις (όπως προβολή ταινιών, συναυλίες, έκθεση φωτογραφίας, σεμινάρια βιωματικής αντιρατσιστικής εκπαίδευσης, κ.α.). Θέλουμε ένα αντιρατσιστικό φεστιβάλ που να γίνει θεσμός στην πόλη, που να δυναμώσει τους δεσμούς μέσα στο κίνημα όλων όσων παλεύουν καθημερινά ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, το σεξισμό και την ομοφοβία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου