Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Κάτω τα χέρια απ' τη Μειονότητα! Να σταματήσουν τώρα οι φασιστικές προκλήσεις! Δευτέρα 20/4: Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο - 12:00 - Κεντρική Πλατεία


6 Απρίλη 2013

Κάτω τα χέρια απ' τη Μειονότητα! Να σταματήσουν τώρα οι φασιστικές προκλήσεις!

Όλοι και όλες τη Δευτέρα 20 Απρίλη, πρώτη μέρα της δίκης των ναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, στο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο στις 12:00 στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης!



Ξημερώματα της Παρασκευής 17/4, στην οδό Αντιγόνου 19, λίγα μέτρα απ' το τοπικό αστυνομικό τμήμα, άγνωστοι παραβίασαν την αυλόπορτα του 3ου Μειονοτικού Σχολείου Κομοτηνής και έβαλαν φωτιά στο τζαμί του Μαχμούτ Αγά, που βρίσκεται στον ίδιο αύλειο χώρο. Την πυροσβεστική ειδοποίησε ένας κάτοικος της περιοχής που πήγαινε εκείνη την ώρα στη δουλειά του. Η είσοδος του τζαμιού και μεγάλο μέρος της σκεπής κάηκαν. Την ίδια ώρα, άγνωστοι έκοψαν με σιδηροπρίονο τα δέντρα στο τζαμί του Αλάν Κουγιού, που βρίσκεται στο γειτονικό οικισμό Ρομά.

Πρόκειται για την τελευταία μιας σειράς προκλήσεων σε βάρος της μειονότητας το τελευταίο διάστημα. Προηγήθηκε η εθνοφασιστική προπαγάνδα της περιφοράς του επιτάφιου στον Εχίνο, για πρώτη φορά μετά τη Χούντα των συνταγματαρχών, οργανωμένη από τον Απόστρατο Αξιωματικό Χρήστο Κουτσαϊμάνη τη Μ. Παρασκευή και το κήρυγμα ισλαμοφοβικού μίσους το ίδιο βράδυ του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα, που αναφερόμενος στο Θεό των μουσουλμάνων, είπε: “έναν θεό που σκοτώνει δεν τον χρειαζόμαστε”.

Πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε για να σταματήσουμε αυτές τις ακροδεξιές, ρατσιστικές και φασιστικές προκλήσεις. Οι μηχανισμοί που κρύβονται πίσω τους είναι οι ίδιοι μηχανισμοί του "βαθιού κράτους" που ανέχτηκαν, συγκάλυψαν ή και όπλισαν τα χέρια των ναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Αυτούς τους μηχανισμούς πρέπει να ξηλώσουμε και γι' αυτό απαιτούμε όχι μόνο την καταδίκη των Χρυσαυγιτών εγκληματιών που η δίκη τους αρχίζει τη Δευτέρα 20/4, αλλά και όλων αυτών που τη στήριξαν και τη χρηματοδότησαν, από τους εφοπλιστές μέχρι τις διασυνδέσεις τους στην αστυνομία και τους κάθε λογής "ομίλους εφέδρων αξιωματικών".

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι! Είναι ώρα να ενώσουμε τη δράση μας σε μια μεγάλη καμπάνια για υπάρξει διαρκής πολιορκία της δίκης των νεοναζί φτάνοντας μέχρι την καταδίκη τους!


2 σχόλια:

  1. Καταδικάζω ως μουσουλμάνος τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή, που θέλουν να πλήξουν τις καλές σχέσεις χριστιανών και μουσουλμάνων, θέλω να δηλώσω τα εξής: 1) Για τη φωτιά στο τζαμί της Κομοτηνής εμπιστεύομαι τις ελληνικές Αρχές και τις ανακοινώσεις τους. Αναρωτιέμαι τι στοιχεία και ποιους στόχους έχουν όσοι τις αμφισβητούν. 2) Για το άσχετο γεγονός της περιφοράς του Επιταφίου στον Εχίνο, που ορισμένοι θέλουν να το συνδυάζουν για να φτιάξουν μια δήθεν ανησυχητική εικόνα, εμείς ξέρουμε ότι το εκκλησάκι εκεί λειτουργεί από χρόνια ακόμα και το βράδυ της Ανάστασης, χωρίς ποτέ να προκαλεί κανέναν. Η περιφορά στα όρια του οικισμού, όπου είναι ο ναός, το κέντρο υγείας, η στρατιωτική υπηρεσία, η αστυνομία και το μνημείο πεσόντων, δεν καταλαβαίνω ποιος μπορεί να το δει αρνητικά. Ποιον πειράζει ο εκκλησιασμός όσων τέτοιες μέρες υπηρετούν στο χωριό το κοινό καλό και συμφέρον; Πότε άκουσαν χριστιανούς να παρεξηγούνται για μουσουλμανική προσευχή οπουδήποτε; 3) Όσο για την αναφορά στον μητροπολίτη Ξάνθης, αυτή ήταν που όργισε πιο πολύ και ντράπηκα για σας. Να κατηγορείται ονομαστικά ένας άνθρωπος που τόσα χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν ξεχωρίζει θρήσκευμα σε όσους βοηθά . Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που η πόρτα της μητρόπολης είναι πάντα ανοικτή για μας. Ποτέ δεν μας ξεχώρισε αυτος ο άνθρωπος. Ποτε δεν μας προσβαλε. Μόνο μας βοήθησε! ΝΤΡΟΠΗ να υπογράφουν τέτοια κείμενα και να ζητούν τα ρέστα,!
    Εγώ ζητάω έναν εισαγγελέα να τους καλέσει να απολογηθούν για όσα κάνουν σε βάρος της κοινωνικής ειρήνης γιατί αυτά μου θυμίζουν μόνο εποχές ντροπής.
    Ιρφαν Μεχμετ Αλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή