Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Εργατική Πρωτομαγιά Ενάντια στην Ισλαμοφοβία και το Ρατσισμό - Παρασκεύη 1/5, Εργατικό Κέντρο, 10πμ


6 Απρίλη 2013: Ο μεγάλος αντιφασιστικός ξεσηκωμός στην Ξάνθη

 

1η Μάη διαδηλώνουμε ενωμένοι ενάντια στις πολιτικές που σπέρνουν τη φτώχεια, το ρατσισμό και τον πόλεμο και «νομιμοποιούν» τους φασίστες


Όχι στην Ισλαμοφοβία και το Ρατσισμό!


Κάτω τα χέρια από τη Μειονότητα!


Το τελευταίο διάστημα, μπροστά στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σημειώθηκαν μια σειρά ακροδεξιές, ρατσιστικές και φασιστικές προκλήσεις σε βάρος της τουρκικής και μουσουλμανικής μειονότητας στην περιοχή μας, με κορυφαία τον εμπρησμό στο τζαμί Μαχμούντ Αγά στη συνοικία Γιενίτζε στην Κομοτηνή. Στις 20 Απρίλη, ημέρα έναρξης της δίκης, το αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό και εργατικό κίνημα απάντησε από τον Κορυδαλλό ως την Ξάνθη να τιμωρηθούν οι ναζί της Χρυσής Αυγής, ισόβια στους εγκληματίες των ταγμάτων εφόδου, δεν θα τους αφήσουμε να πέσουν στα μαλακά.



Η στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τη μέρα εκείνη είναι η απόδειξη ότι το εργατικό κίνημα που πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει ενάντια στις απολύσεις, το πετσόκομμα μισθών και τα χαράτσια των μνημονίων, παλεύει ταυτόχρονα για να ρίξει τους ναζί στη φυλακή για πάντα, να σταματήσει το ρατσιστικό τους δηλητήριο, να σταματήσουν οι πνιγμοί προσφύγων, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.



Καμιά ανοχή στη στοχοποίηση και τρομοκράτηση της μειονότητας. Η τουρκική και μουσουλμανική μειονότητα από το 1988 παλεύει για το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και πέτυχε την εκλογή Τούρκων βουλευτών με αυτόνομους συνδυασμούς στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης το 1989. Είμαστε μαζί τους. Θέλουμε ίσα δικαιώματα για όλους. Δεν θα αφήσουμε κανένα φασίστα-παρακρατικό να τρομοκρατεί σαν αυτούς που το Γενάρη-Φλεβάρη του 1990, με υπουργό εξωτερικών τότε τον Αντώνη Σαμαρά, έστησαν πογκρόμ στην Κομοτηνή, σπάζοντας επί ένα μήνα τα τουρκικά μαγαζιά και δέρνοντας όποιον μειονοτικό έβρισκαν μπροστά τους. Κάτω τα χέρια απ' τη Μειονότητα!



Λίγες μέρες πριν τους πνιγμούς πάνω από χιλίων προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο, σαν αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της Ευρώπης-φρούριο, αλλά και των πολέμων και της απάνθρωπης λιτότητας που επέβαλαν επί δεκαετίες με τις πολιτικές τους τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ΗΠΑ, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εξέδωσε μια απαράδεκτη ρατσιστική και ισλαμοφοβική ανακοίνωση που, με αφορμή το «μεταναστευτικό», έκανε λόγο για «κίνδυνο ανατροπής ισορροπιών στα πληθυσμιακά δεδομένα της Περιφέρειάς μας μεσομακροπρόθεσμα, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών ομάδων που ζουν στην περιοχή μας». Κίνδυνος δεν είναι η μειονότητα και οι πρόσφυγες, αλλά το ρατσιστικό δηλητήριο, που «δικαιολογεί» την καταπίεση και την εξαθλίωση, που στήνει σκηνικό πολέμου και ταραχών. Δεν περνάνε τα ψέματα αυτών που βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές, που ισοπεδώνουν ολόκληρα κράτη, που ξεριζώνουν εκατομμύρια μουσουλμάνους απ' τον τόπο τους, που τους απαγορεύουν να ζουν και μετά παριστάνουν τους αμυνόμενους από την «απειλή των τζιχαντιστών». Σύνορα ανοιχτά. Άσυλο στους πρόσφυγες. Όχι στην Ισλαμοφοβία!



Μόνο οι κοινοί μας αγώνες είναι ικανοί να διαλύσουν όλες αυτές τις προσπάθειες να μας διαιρέσουν και να μας τρομοκρατήσουν. Οι κοινοί μας αγώνες με τους εργάτες γης της Μανωλάδας ενάντια στους μπράβους του Βαγγελάτου, με τους εργάτες της Γενικής Ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, με τους μετανάστες που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας στις 21 Μάρτη απαιτώντας να τους δοθούν χαρτιά, με τους Ρομά του Νομισματοκοπείου που αντιστάθηκαν στην εξορία στο Όρος Πάτερα, με την ίδια τη μειονότητα, που με τον τεράστιο ξεσηκωμό της τον Απρίλη του 2013, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να πεταχτούν οι ναζί της Χρυσής Αυγής έξω από την Ξάνθη.



Συμμετέχουμε στην απεργιακή διαδήλωση της 1ης Μάη την Παρασκευή στις 10πμ στο εργατικό κέντρο. Διαδηλώσουμε ενωμένοι ενάντια στις πολιτικές που σπέρνουν τη φτώχεια, το ρατσισμό και τον πόλεμο και «νομιμοποιούν» τους φασίστες.

Όλοι στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς!


Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου