Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ! Τετ. 24/9, 09:00 στα Δικαστήρια Όλοι στη δίκη του αφισοκολλητή που διώκεται για αντιφασιστική δράση!


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!
Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη, 09:00 στα Δικαστήρια
Όλοι στη δίκη του αφισοκολλητή που διώκεται για αντιφασιστική δράση!

   Στις 18 Μάρτη του 2014 και κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης για τις 22 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού, συνελήφθη μετά από καταγγελία του αντιδήμαρχου καθαριότητας Τάσου Θεοδωρίδη, ο αντιφασίστας Παντελής Αποστολίδης, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ. Στη συνέχεια, οδηγήθηκε με περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης, όπου του κατασχέθηκαν ως «πειστήρια» το σύνολο του αντιφασιστικού υλικού (περίπου 200 αφίσες), ο κουβάς με την κόλλα και η βούρτσα με το κοντάρι. Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας απέσυρε τη μήνυσή του (που τελικά υπέβαλε η Ασφάλεια Ξάνθης) και θα παραστεί ως μάρτυρας κατηγορίας.
    Η αστυνομία όμως απ’ ότι φαίνεται δεν αρκείται στην ποινικοποίηση της αντιφασιστικής δράσης, αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, αποστέλλοντας στη δημοτική αρχή τη δικογραφία και αυτή με τη σειρά της απέστειλε έγγραφο στον κατηγορούμενο για επιβολή διοικητικών κυρώσεων για «διαφημιστική» (!) αφισοκόλληση με υπογραφή του αντιδήμαρχου Απόστολου Αγκόρτσα.
   Αυτή δεν είναι η πρώτη εκδικητική δίωξη σε βάρος της ΚΕΕΡΦΑ από την πλευρά της αστυνομίας. Αρκετούς μήνες μετά την επίθεση από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής σε αφισοκόλληση της ΚΕΕΡΦΑ και την καταδίκη του τραμπούκου νεοναζί (το Σεπτέμβρη του 2012), η Ασφάλεια Ξάνθης απέστειλε μήνυση στο συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου, για «παράνομη αφισοκόλληση», ευθυγραμμιζόμενη (για πρώτη φόρα) με τη χρυσαυγίτικη «γραμμή υπεράσπισης» στη εν λόγω δίκη.
   Μέλη της ΚΕΕΡΦΑ έχουν υποστεί όλο αυτό το διάστημα από αναίτιες «προληπτικές» προσαγωγές για να εξακριβωθεί το περιεχόμενο των σακιδίων τους μέχρι απειλές από μοτοσυκλετιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια αφισοκολλήσεων. Ένω, παράλληλα, οι «εξακριβώσεις» και η «στενή επιτήρηση» αφισοκολλητών διαφόρων οργανώσεων του αντιφασιστικού και εργατικού κινήματος έχουν εδώ και καιρό αναχθεί σε κοινή πρακτική των δυνάμεων καταστολής.
   Επιπλέον, η (ακρο)δεξιά παράταξη που ελέγχει όλ’ αυτά τα χρόνια το Δήμο της Ξάνθης έχει επιδείξει ιδιαίτερο ζήλο στο να ξεκολλάει αφίσες του κινήματος και να ξεκρεμάει πανό την ίδια μέρα που αναρτώνται με πρόσχημα την «καθαριότητα», ακόμα και την «αισθητική», που έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί ο απερχόμενος δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης για να δικαιολογήσει το ξήλωμα του προεκλογικού περιπτέρου του ΣΥΡΙΖΑ.
   Καταγγέλλουμε τη συμπαιγνία δημοτικής αρχής-αστυνομίας-χρυσής αυγής με σκοπό την τρομοκράτηση και τη φίμωση του αντιφασιστικού-αντιρατσιστικού κινήματος. Δε θα περάσει! Η Ξάνθη είναι πόλη αντιφασιστική και το έχει αποδείξει επανειλημμένα. Απ’ το πετυχημένο αντιφασιστικό διήμερο που οργανώθηκε από την Αντιφασιστική Δικτύωση Ξάνθης τις μέρες που γινόταν τα εγκαίνια των γραφείων-ορμητηρίων των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής σε καθεστώς αστυνομοκρατίας (7-8 Δεκέμβρη 2012) μέχρι τη μεγάλη Πανελλαδική πορεία για τη βία κατά των γυναικών (9 Μάρτη 2013) που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Κατά της Ομοφοβίας Ξάνθης, συσπειρώνοντας φεμινιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες του ΛΟΑΤ κινήματος απ’ όλη την Ελλάδα. Από το ξέσπασμα της αντιφασιστικής οργής (6 Απρίλη 2013) για τον ξυλοδαρμό νεαρού μειονοτικού και τους τραμπουκισμούς σε γυναίκες της μειονότητας κατά τη διάρκεια παρέλασης μίσους της Χρυσής Αυγής μέχρι τη μεγάλη αντιρατσιστική πορεία για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (14 Δεκέμβρη 2013) όπου η πολή σείστηκε απ’ το σύνθημα «Λευτεριά στους μετανάστες»!
   Το αντιφασιστικό κίνημα της Ξάνθης ήταν –είναι και θα είναι- ζωντανό κομμάτι του τεράστιου αντιφασιστικού ξεσηκωμού σε όλη τη χώρα πέρσι τέτοιο καιρό που ανάγκασε την κυβέρνηση να άρει την ασυλία των νεοναζί δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν και να κλείσει στη φυλακή τους αρχηγούς της ναζιστικής συμμορίας. Και διαδηλώσαμε μαζικά πριν από λίγες μέρες για να τιμήσουμε τη μνήμη του αντιφασίστα καλλιτέχνη και για να στείλουμε το μήνυμα πως δεν θα αφήσουμε ούτε μια χαραμάδα σ’ αυτούς που μεθοδεύουν την αποφυλάκιση αυτών των καθαρμάτων και θα απαιτήσουμε την ισόβια καταδίκη τους.
   Η απειλή του φασισμού είναι πλέον παραπάνω από ορατή στην Ευρώπη. Η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα πάει χέρι-χέρι με την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα. Για να επιβάλει το αντιφασιστικό κίνημα την ποινική δίωξη των Κασιδιάρηδων και των Μιχαλολιάκων, για να τσακίσει το φασισμό και για να ανοίξει το δρόμο της ανατροπής του συστήματος που τον γεννάει, πρέπει να συγκρουστεί όχι μόνο με τη Χ.Α. και τα μαχαίρια της, αλλά και μ’ όλες τις δυνάμεις που την κάλυπταν και εξακολουθούν να την καλύπτουν. Και αυτό ακριβώς κάνει.

Αλληλεγγύη στους αντιφασίστες αγωνιστές!
Κάτω η ακροδεξιά συμπαιγνία!
Όλοι στη δίκη του αφισοκολλητή
την Τετάρτη 24/9 στις 09:00 στα Δικαστήρια.


logo-anti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου