Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Έκκληση Στήριξης της Διεθνούς Αντιφασιστικής Συνάντησης 11-12/10, Αθήνα - Σχέδιο Ψηφίσματος για συνδικάτα, συλλόγους


   Οι εξελίξεις στην Ευρώπη, με την απειλή η Λεπέν να αναδειχτεί πρώτο κόμμα στις εκλογές για την Γαλλική προεδρεία, προκαλούν ρίγος και ανησυχία σε όλους όσους υπερασπίζονται τις ελευθερίες, τα δημοκρατικά δικαιώματα και αντιμάχονται τον φασισμό, εβδομήντα χρόνια μετά το τέλος της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα. Δικαιώματα που βάλλονται βάναυσα από τις πολιτικές των μνημονίων, της λιτότητας, της περιστολής των δικαιωμάτων, του ρατσισμού αλλά και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.


   Η Διεθνής συνάντηση στην Αθήνα στις 11 και 12 Οκτώβρη γίνεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Θα δώσει τη δυνατότητα συζήτησης της αντιμετώπισης για την δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.  

   Μπροστά στη δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος καθώς και οι οικογένειες και οι φίλοι των θυμάτων των φασιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων, θα βρεθούν για να κλιμακώσουμε όλοι μαζί την καμπάνια για να ξηλωθούν τα τάγματα εφόδου που ευθύνονται για τις δολοφονίες και τα πογκρόμ. 

  Έρχεται η κίνηση Ενωθείτε Ενάντια στο Φασισμό (Unite Against Fascism) με πρόταση για συντονισμό σε μια μεγάλη μέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης των κινημάτων και των συνδικάτων κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 21 Μάρτη 2015. Συμμετέχουν εκπρόσωποι της γαλλικής συνεργασίας κατά της ανόδου της Ακροδεξιάς (CONEX), εκπρόσωποι κινημάτων από την Κύπρο, την Δανία, την Ισπανία, την Πολωνία, την Τουρκία κλπ.
   Συμμετέχουν οι εργάτες Γης από τα φραουλοχώραφα της Ν.Μανωλάδας συνεχίζοντας τον αγώνα για δικαιοσύνη, για επανάληψη της δίκης στην Πάτρα, μετά την απόφαση-ντροπή του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που αθώωσε την εργοδοσία της εταιρίας για τους πυροβολισμούς σε βάρος δεκάδων εργατών που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα. 
   Σας καλούμε να στηρίξετε τη Διεθνή Συνάντηση στις 11 και 12 Οκτώβρη με έκδοση ψηφίσματος, συμμετοχή εκπροσώπου του συνδικάτου σας, χαιρετισμό στις εργασίες της Συνάντησης και οικονομική ενίσχυση.
Στείλτε τη συμμετοχή της αντιπροσωπείας σας στο email antiracismfascism@yahoo.gr.

Καταθέστε τις ενισχύσεις σας στο Λογαριασμό της ΚΕΕΡΦΑ στην Εθνική Τράπεζα  167/470832-65,  IBANGR78 0110 1670 0000 1674 7083 265 

Για την οργανωτική επιτροπή και το Συντονιστικό της ΚΕΕΡΦΑ
Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ 

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

   Συμμετέχουμε στη Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση στις 11 και 12 Οκτώβρη στην Αθήνα. Μπροστά στην εφιαλτική προοπτική της ανόδου των φασιστικών και ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γαλλία, καλούμε σε επαγρύπνηση για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, των ελευθεριών και των δικαιωμάτων μας που βάλλονται βάναυσα από τις πολιτικές των μνημονίων, της λιτότητας, της περιστολής των δικαιωμάτων, του ρατσισμού. 
   Είναι ώρα να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για τις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και άλλων αγωνιστών.
Είναι ώρα να υψώσουμε ασπίδα αλληλεγγύης σε κάθε κατατρεγμένο πρόσφυγα από τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ρημάζουν μια σειρά από χώρες για τα συμφέροντα των ισχυρών του πλούτου.
   Στηρίζουμε την πρωτοβουλία για μια συντονισμένη πανευρωπαϊκή μέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 21 Μάρτη 2015.
  Συμμετέχουμε με αντιπροσωπεία στην Διεθνή Συνάντηση και την ενισχύουμε οικονομικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου