Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Συνεχίζεται η δίκη για τις δολοφονικές επιθέσεις των μπράβων της Βαγγελάτος ΑΕ στη Ν.Μανωλάδα

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
 Συνεχίζεται η δίκη για τις δολοφονικές επιθέσεις στη Ν.Μανωλάδα με νέες προκλήσεις φραουλοπαραγωγών
Αποκαλυπτικοί ήταν οι εργάτες Γής της  Ν.Μανωλάδας στις μαρτυρικές τους καταθέσεις για τη δολοφονική επίθεση των μπράβων της Βαγγελάτος ΑΕ στις 17 Απρίλη 2013 όταν τραυματίστηκαν 35 εργάτες από πυροβολισμούς την ώρα που ζητούσαν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Περιέγραψαν τους εκβισμούς, τις απειλές και την εκτέλεση τους από τους αδίστακτους μπράβους του Βαγγελάτου που βρίσκονταν σε επικοινωνία μαζί του.
Επίσης κατήγγειλαν ότι υπήρξε απόπειρα εξαγοράς με την προσφορά 25.000 για να τα πάρει και να φύγει από τη χώρα  συγκεκριμένος μάρτυρας.
Δεν προξενεί κατάπληξη  ο κυνισμός των κατηγορουμένων που κάθονταν  χαμογελαστοί στο εδώλιο λες και δεν πυροβόλησαν ποτέ τους διαμαρτυρόμενους εργάτες. Ούτε ο ρατσιστικός λόγος των δικηγόρων τους που έφτασαν να ρωτάνε «αν τρώνε σκυλιά οι Μπαγκλαντέζοι» και με την έδρα να επιτρέπει τις ερωτήσεις αυτού του επιπέδου.
Στη δίκη παραβρέθηκε ομάδα εργατών που κατήγγειλε νέο περιστατικό εργοδοτικής ρατσιστικής βίας. Ο Μοχάμεντ Ισλάμ δήλωσε  ότι όταν ζήτησε τα μεροκάματα του, το αφεντικό, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, τον  γρονθοκόπησε.
Είναι σκάνδαλο ότι οι δολοφόνοι δικάζονται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η δίκη θα κρατήσει αρκετό διάστημα. Καλούμε σε μαζική συμπαράσταση όλων των εργαζόμενων και νέων για να μην πέσει στα μαλακά η εργοδοτική ρατσιστική βία και να καταδικαστούν οι ένοχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου