Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Λευτεριά στο σ. Ναζίρ - Συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια Κομοτηνής - Δευτ.16/6, 9πμ


Λευτεριά στον σ. Ναζίρ Γκασεμί που την Δευτέρα 16 Ιούνη περνάει την πρώτη από τις διαδικασίες για διακοπή της ποινής του μέχρι το εφετείο τον Ιούνη του 2016.
Ο σ. Ναζίρ είναι κάτοχος δελτίου πρόσφυγα για ανθρωπιστικούς λόγους, που κέρδισε μέσα από την 9-μηνη κατασκήνωση και αργότερα απεργία πείνας των Αφγανών Πολιτικών Προσφύγων που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2009 στα Προπύλαια και ολοκληρώθηκε με την έναρξη των Επιτροπών Ασύλου στο Βύρωνα και την απονομή ασύλου σε πάνω από 100 άτομα τον Ιούλιο του 2010. Ο Ναζίρ Γκασεμί αγωνίστηκε ως απεργός πείνας μαζί με άλλους δεκάδες πρόσφυγες για να υπάρξει ένα διαφορετικό καθεστώς αντιμετώπισης των αιτούντων ασύλου. Πήρε μέρος σε πολλές Πανεργατικές απεργίες με το μπλοκ της Ένωσης Μεταναστών Εργατών.
Φυλακίστηκε εδώ και έναμιση χρόνο με τις ανυπόστατες κατηγορίες της διακίνησης μεταναστών κατ' επάγγελμα και κατά συρροή, επειδή βρέθηκε στον Έβρο για να παραλάβει την 23χρονη γυναίκα του Σιταίς και το 3,5 ετών γιο του Σαχίλ που κατέφθαναν μετά από επίμονες προσπάθειες πολλών ετών στην Ελλάδα.
Ο σ. Ναζίρ είναι ένας μαχητής της ζωής που βρήκε μπροστά του την απανθρωπιά και την αναλγησία της Frontex και των δολοφονικών μηχανισμών της που έχει μετατρέψει τα σύνορα της χώρας σε ζώνες θανάτου και μάλιστα τη στιγμή που ως πολιτικός πρόσφυγας έχει το απόλυτο δικαίωμα να μεταφέρει την οικογένειά του στην χώρα που πήρε πολιτικό άσυλο, σύμφωνα με την συνθήκη της Γενεύης.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση του Νασίρ Γκασεμί!

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου