Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Κόβουμε το δρόμο στους φασίστες: Όλοι την Κυριακή 15/6 στην Πλατεία Δυρραχίου (απέναντι από το Σιδηροδρομικό Σταθμό) στις 5μμ.

Αλλαγή της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη!

Υπαναχώρηση της Χρυσής Αυγής, μετέφερε το κάλεσμα της στην πλατεία απέναντι από το Σιδηροδρομικό Σταθμό. Εμείς δηλώνουμε ότι ούτε εκεί θα τους αφήσουμε!

Μετά από σύσκεψη οργανώσεων και συλλογικοτήτων αποφασίστηκε να αλλάξει το κάλεσμα από το Λευκό Πύργο στην Πλατεία Δυρραχίου, ώστε να αποτραπεί και εκεί η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής!

Όλοι την Κυριακή 15/6
στην Πλατεία Δυρραχίου (απέναντι από το Σιδηροδρομικό Σταθμό)
στις 5μμ.


Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης


ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Είκοσι μέρες μετά τις ευρωεκλογές η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να ξαναβγάλει τα τάγματα εφόδου της στους δρόμους καλώντας σε συγκέντρωση στην πλατεία Δυρραχίου. Την ώρα που απολύονται οι εργαζόμενοι από την Χαλυβουργία, τα ΑΕΙ και τα σχολεία, και τα ΜΑΤ χτυπάνε τις ηρωικές καθαρίστριες, οι ναζιστές οργανώνουν συγκέντρωση προς τιμή του …Μ. Αλεξάνδρου. Δεν θα τους αφήσουμε! Το εργατικό κίνημα και η νεολαία έχουν κάθε λόγο να συντρίψουν πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά τους πολιτικούς κληρονόμους του Χίτλερ με τη μαζική κινηματική δράση. Είναι πλέον γνωστοί οι δεσμοί της οργάνωσης των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάντ Λουκμάν με τον υπόκοσμο και κάθε είδους μηχανισμό που έχει πρόσβαση σε όπλα, από την αστυνομία μέχρι τα κυκλώματα των εφοπλιστών τύπου Πάλλη. Η Αριστερά και το εργατικό κίνημα δεν πρόκειται να πτοηθούν, ούτε να τρομοκρατηθούν. Μαζικά και αποφασιστικά συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για να τσακίσουμε το φασισμό μέσα από τον μαζικό αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, στις γειτονιές, τα σχολεία, στους χώρους δουλειάς. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τον Γενικό Διευθυντή της αστυνομίας που απαγόρευσε την αντιφασιστική συγκέντρωση για να προστατέψει τους νεοναζί. Η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για άλλη μια φορά άπλωσε τις γέφυρες συνεργασίας με την ναζιστική ακροδεξιά μεταφράζοντας τις φλυαρίες περί «συνταγματικού τόξου» κατά του φασισμού σε προστασία των ταγμάτων εφόδου. Οι συνεχιστές του Μπαλτάκου θα μας βρουν μπροστά τους. Δεν θα αφήσουμε τις γειτονιές της Ξηροκρήνης όπου το 1943 μαρτύρησαν οι Εβραίοι της πόλης μας κλεισμένοι στο γκέτο των ναζί κατακτητών να γίνουν και πάλι γκέτο, αυτή τη φορά για φτωχούς και μετανάστες. Και ταυτόχρονα θα δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση που παίζουν το χαρτί του ρατσισμού για να αποπροσανατολίσουν την οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας απέναντι στα Μνημόνια.

Όλες και όλοι αύριο Κυριακή 15 Ιούνη στην αντιφασιστική συγκέντρωση στις 5μμ στην πλατεία Δυρραχίου (απέναντι από τον ΟΣΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου