Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση ΚΕΕΡΦΑ για τη Δίκη των Δολοφόνων του Σαχζάτ

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Μαζί με τους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν, στη φυλακή και ο Κασσιδιάρης
Με την αγόρευση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει τους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα στις 17 Γενάρη 2013 συνεχίστηκε σήμερα η δίκη. Πρότεινε την καταδίκη των δολοφόνων Λιακόπουλου και Στεργιόπουλου για τη δολοφονία ως ανθρώπους που δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη αξία. Είχαν αποφασίσει από τα πρίν να εκτελέσουν το έγκλημα τους και πήραν τα  μαχαίρια τύπου πεταλούδα  από το σπίτι του Λιακόπουλου. Τόνισε τη σημασία της ανεύρεσης στο σπίτι τους του γνωστού οπλοστάσιου ταγμάτων εφόδου: όπλα, μαχαίρια, σιδηρογροθιές μαζί με φυλλάδια της Χρυσής Αυγής Ζήτησε την τιμωρία των δολοφόνων ως μήνυμα ότι τέτοιου τύπου εγκλήματα κατά ανθρώπων που έχουν διαφορετικότητα, είναι αλλοδαποί πρέπει να καταδικαστούν.
Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων της υπεράσπισης της οικογένειας του Λουκμάν Θανάση Καμπαγιάννη, Κώστα Παπαδάκη, Δημήτρη Ζώτου και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 15 Απρίλη.
Είναι καιρός να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο "ασυλία των νεοναζί για τις ρατσιστικές επιθέσεις". Στη φυλακή μαζί με τους δύο δολοφόνους πρέπει να πάνε και οι καθοδηγητές των ταγμάτων εφόδου. Ποιός άλλος από το Κασσιδιάρη είχε την εκπαίδευση και την επιχειρησιακή ευθύνη στην Αθήνα των ταγμάτων εφόδου που περιπολούσαν και μαχαίρωναν όποιον είχε διαφορετικό χρώμα;
Ευθύνες έχει όμως και η ίδια η κυβέρνηση Σαμάρα που με τους Μπαλτάκους της σε όλα τα υπουργεία κάλυπτε τις επιθέσεις ενώ με τις ρατσιστικές της πολιτικές έστρωνε το έδαφος.
Είναι ώρα να τιμωρηθούν οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι και να πάνε φυλακή μαζί με τους Μπαλτάκους που τους υπέθαλψαν και τους κάλυψαν. Είναι ώρα να διώξουμε τη κυβέρνηση των μνημονίων, του ρατσισμού και των συνεργατών με τους νεοναζί.  
Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου