Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Ανεπιθύμητοι Κασιδιάρης-ΧΑ στην Ελεούσα και τα Γιάννενα


 http://keerfagiannena.files.wordpress.com/2014/03/io2.jpg

Μεγάλη πρόκληση αποτελεί η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να κατεβάσει ψηφοδέλτιο και στην Ήπειρο για τις περιφερειακές εκλογές. Οι νεοναζί οργανώνουν παρουσίαση του ψηφοδελτίου τους την Κυριακή 9 Μάρτη στις 7 μμ στην Ελεούσα, με την παρουσία των αρχηγών των ταγμάτων εφόδου, των υπόδικων βουλευτών τους Κασιδιάρη, Μπαρμπαρούση, Ματθαιόπουλου και Αρβανίτη. Δε θα αφήσουμε τους εγκληματίες ναζιστές δολοφόνους να παριστάνουν το νόμιμο κόμμα, να διεκδικούν ψήφους που τους οπλίζουν το χέρι.
Η απομόνωση της Χρυσής Αυγής δεν περνάει από τα χέρια του κρατικού μηχανισμού ή της αστυνομίας που τους κάνει πλάτες στις γειτονιές, αλλά από τα δικά μας χέρια. Γι’ αυτό λοιπόν, η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε αντιφασιστική διαδήλωση την Κυριακή στις 5.30 μμ, μπροστά από το Δημαρχείο Ζίτσας στην Ελεούσα, για να μην αφήσουμε τη Χρυσή Αυγή να πραγματοποιήσει αυτή τη ναζιστική φιέστα. Καλούμε τα σωματεία των εργαζόμενων, τους συλλόγους φοιτητών, την Αριστερά της πόλης, κινήσεις και συλλογικότητες ,κάθε εργαζόμενο και νέο να πάρει μέρος στη διαδήλωση αυτή για να ακουστεί δυνατά ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
Η προεκλογική περίοδος θα είναι ένα στοίχημα για όλο το αντιφασιστικό κίνημα. Οι ναζί θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την περίοδο για να στηθούν ξανά τα τάγματα εφόδου στους δρόμους και να βρωμίσουν τις γειτονιές μας. Για να τους τσακίσουμε χρειάζεται να κλιμακώσουμε τη δράση μας. Μαζί με το μπλοκάρισμα τους σε κάθε γειτονιά προχωράμε σε ένα παγκόσμιο συντονισμό στις 22 Μάρτη, την παγκόσμια ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού.
Η Ουκρανική προειδοποίηση με την ανοχή της ΕΕ σε ενεργό κυβερνητικό ρόλο στους νεοναζί φέρνει ανατριχίλα αναβιώνοντας τις μνήμες του μεσοπολέμου. Στην Ελλάδα, τα εγκλήματα του Λιμενικού δεν έχουν τελειωμό με τους τραυματισμούς με πυροβολισμούς προσφύγων από την Συρία στα ανοιχτά της Χίου. Το Φαρμακονήσι είναι ένα διαρκές έγκλημα της ρατσιστικής πολιτικής της Ευρώπης φρούριο και ο Σαμαράς την υπηρετεί με δολοφονικό κλείσιμο των συνόρων, με τη FRONTEX, το φράχτη στον Έβρο και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια.
Η 22 Μάρτη, ως παγκόσμια μέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού, είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Ήδη, στη Μ. Βρετανία, την Γαλλία, την Ισπανία, τη Δανία, τη Πολωνία, την Ιρλανδία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Κύπρο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία αντιφασιστικά κινήματα και συνδικάτα βγαίνουν συντονισμένα στο δρόμο με μεγάλες διαδηλώσεις σε αρκετές πόλεις.
Στην Ελλάδα τα τρία αντιφασιστικά συλλαλητήρια στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη , στα Χανιά έχουν την στήριξη πλήθους φορέων. Η πρωτοβουλία για τις 22 Μάρτη ξεκίνησε από την Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση στις 5-6 Οκτώβρη 2013 που φιλοξένησε η ΚΕΕΡΦΑ αμέσως μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ανάμεσα στα συνδικάτα που καλούν είναι η ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Χανίων, Ηρακλείου, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΕΙΝΑΠ, η ΟΛΜΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΠΟΕ-ΔΟΥ,το Σωματείο εργαζόμενων Ιntracom, δημoτικά συμβούλια όπως της Αθήνας, της Ν.Ιωνίας, του Ν.Ηρακλείου, κοινότητες μεταναστών, σύλλογοι Ρομά, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές σχολείων, η κοινότητα LGTBQ. Καλούν επίσης η ΚΕΔΔΕ, η Πρωτοβουλία κατά του ευρώ και της ΕΕ.
H Ήπειρος ξέρει καλά τι θα πει ναζισμός, Ασπράγγελοι, Λιγγιάδες κάηκαν απ’τους ναζί. Μπορεί να έρχονται σήμερα εκπρόσωποι της Γερμανικής άρχουσας τάξης, στους Λιγγιάδες για να ζητούν συγγνώμες για τα εγκλήματα της κατοχής, αλλά το να μην αναβιώσουν οι νοσταλγοί του Χίτλερ και του Ολοκαυτώματος εξαρτάται από το κίνημα που χτίζουμε σήμερα εδώ και διεθνώς. Γι’ αυτό καλούμε και όλους εσάς να πάρετε μέρος στο μεγάλο διεθνές αντιφασιστικό- αντιρατσιστικό ραντεβού στις 22 Μάρτη, να κλείσετε θέσεις στα πούλμαν για Αθήνα και να απλώσετε μαζί μας μια μεγάλη καμπάνια για να τσακίσουμε τους φασίστες σε όλο τον πλανήτη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΡΤΗ, 5:30μμ | Δημαρχείο Ζίτσας, Ελεούσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου