Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Καταγγελία ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης για Προσαγωγή σε Αντιφασιστική Αφισοκόλληση



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

     Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καταγγέλλουμε την προσαγωγή μέλους μας με την κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης. Στο σημείο της αφισοκόλλησης προσέτρεξαν 4 άνδρες της Δ/σης Ασφάλειας, ένα περιπολικό και 2 μηχανές της Ομάδας ΔΙΑΣ για να συλλάβουν το "δράστη"!! Επιπλέον, μαζί με το όχημα της Ασφάλειας κατέφθασε και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θεοδωρίδης Αναστάσιος, ο οποίος υπέβαλε μήνυση..!
     Η αφισοκόλληση γινόταν στο πλαίσιο της καμπάνιας για την Παγκόσμια μέρα Δράσης κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού στις 22 Μάρτη. Στις 22 Μάρτη θα γίνουν διαδηλώσεις σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης αλλά και στη Νέα Υόρκη και τη Μελβούρνη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Στην πορεία που οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη καλούν οι μεγαλύτερες εργατικές ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα της Β. Ελλάδας, οι κοινότητες μεταναστών, καλλιτέχνες, κ.α.
     Η κίνηση του Αντιδημάρχου να μηνύσει τους αντιφασίστες και τους αντιρατσιστές που μάχονται για να μην υπάρχουν Φαρμακονήσια και Λαμπεντούζες αποτελεί προκλητική επίθεση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων και δείχνει ξεκάθαρα ότι η καθαριότητα είναι μόνο το πρόσχημα για την καταστολή του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος. Δεν μας τρομοκρατούν. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την ενότητα του εργατικού κινήματος, τα δικαιώματα των μεταναστών, για να μην ξαναβγούν στο δρόμο οι μαχαιροβγάλτες νεοναζί δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Σε στιγμές έξαρσης του κυβερνητικού αυταρχισμού, την ώρα που ετοιμάζονται 8.000 απολύσεις εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις σχολείων και νοσοκομείων, επιτίθενται στην ελευθερία της έκφρασης και του τύπου, οι ίδιοι που έριξαν μαύρο στην ΕΡΤ.
     Λίγο πριν την προσαγωγή άλλοι 7 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 2 παιδιά και 3 γυναίκες, έχασαν τη ζωή τους ανοιχτά της Μυτιλήνης, θύματα της εγκληματικής πολιτικής του Σαμαρά, της Frontex και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
     Από μας θα λάβουν την απάντηση που τους αξίζει με την τεράστια κινητοποίηση στις 22 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη.
     Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους αντιφασίστες και αντιρατσιστές να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια μέρα Δράσης ενάντια στο Φασισμό και το Ρατσισμό και στη μεγάλη διαδήλωση και συναυλία που οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη. Τα αντιφασιστικά λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την πόλη της Ξάνθης στις 8:30πμ από την κεντρική πλατεία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου