Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Κακομεταχείριση αρρώστων κρατουμένων από αστυνομικούς στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου

Με καταγγελία του ο μετανάστης κρατούμενος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου Άμαρ Σαντ  αποκαλύπτει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα κολαστήρια του Δένδια. Αφορμή για την καταγγελία στάθηκε η ασθένεια του ίδιου και άλλων συγκρατουμένων του. Παρότι παρουσίαζαν πυρετό, πόνους και κοιλιακά προβλήματα δεν τους δόθηκε καμία ιατροφαρμακευτική βοήθεια. Όπως αναφέρει τέτοια περιστατικά είναι συχνά καθώς οι συνθήκες υγιεινής στα κολαστήρια είναι άθλιες, το φαγητό πολύ κακής ποιότητας (συχνά οι μετανάστες αρνούνται να το φάνε γιατί είναι εμφανώς ακατάλληλο) και δεν υπάρχει ούτε τραπεζαρία με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι να τρώνε στο πάτωμα ενώ η περίθαλψη που παρέχεται στους ασθενείς (όταν αυτό συμβαίνει) περιορίζεται συνήθως στα deponανεξάρτητα από τι πάσχουν ή τη σοβαρότητα της κατάστασης τους
Σαν να μην έφταναν αυτά η αντιμετώπιση που επιφυλάσσουν στους κρατούμενους οι ανθρωποφύλακες του Δένδια ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των νεοναζί. Χαρακτηριστικά ο Αμάρ Σαντ καταγγέλλει ότι ο προαυλισμός περιορίζεται σε δύο ώρες την ημέρα ενώ οι βρισιές και οι ξυλοδαρμοί από την αστυνομία είναι μόνιμο φαινόμενο  με οποιαδήποτε ασήμαντη αφορμή όπως το να ζητήσει ένας κρατούμενος νερό.
Ο ίδιος ο Άμαρ Σαντ, όπως και πολύ άλλοι μετανάστες, παραμένει 14 μήνες έγκλειστος χωρίς να έχει διαπράξει κανένα αδίκημα. Εξαναγκάζονται να ζήσουν σε αυτή την βαρβαρότητα απλά και μόνο γιατί η κυβέρνηση θεωρεί την ύπαρξη τους παράνομη.
Αυτή είναι η πολιτική της συγκυβέρνησης της λιτότητας και του ρατσισμού που θέλει να κάνει στους μετανάστες (αλλά και σε όλους τους εργαζομένους) “τον βίο αβίωτο” όσο αφήνει ελεύθερους τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να συνεχίζουν την δολοφονική τους δράση και τα στελέχη τους ανενόχλητα να κάνουν προεκλογικές εκστρατείες μίσους. Αυτή είναι η πολιτική της Ευρώπης Φρούριο που σπέρνει χιτλερικής έμπνευσης στρατόπεδα συγκέντρωσης, Φαρμακονήσια και Λαμπεντούζες. Ήρθε ο καιρός να γκρεμίσουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η θέση των μεταναστών δεν είναι στα μπουντρούμια της ΕΛΑΣ αλλά στο πλευρό των ντόπιων εργαζομένων, στη δουλειά και στους αγώνες, νόμιμοι και με πλήρη δικαιώματα.
Αυτή την απάντηση θα δώσουμε στις 22 Μάρτη-Παγκόσμια μέρα δράσης ενάντια στο ρατσισμό και τον φασισμό, στο συλλαλητήριο στην Αθήνα και σε ολόκληρο τον κόσμο. Την απάντηση ότι οι φυλακές είναι για τους νεοναζί και όχι για τους μετανάστες, ότι όλοι οι μετανάστες θα νομιμοποιηθούν, ότι η Frontexκαι όλοι οι δολοφονικοί μηχανισμοί θα διαλυθούν, ότι οι δρόμοι ανήκουν στους αντιφασίστες και όχι στους νοσταλγούς του Χίτλερ. Ελάτε να οργανώσουμε μαζί την καμπάνια για τις 22 Μάρτη, κλείστε θέση στα αντιφασιστικά-αντιρατσιστικά πούλμαν. 
ΚΕΕΡΦΑ ΠΑΤΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου