Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Αφρικανοί Πρόσφυγες, Θύματα Δουλεμπόρων και της ρατσιστικής Κυβέρνησης του Ισραήλ

Μετανάστες από την Ερυθραία απαγάγονται, βασανίζονται και δολοφονούνται στο Σουδάν και την Αίγυπτο σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η έκθεση εκδόθηκε στο Βερολίνο στις 11 Φεβρουαρίου 2014 και βασίζεται σε συνεντεύξεις δεκάδων θυμάτων. Από το 2004 περισσότεροι από 200.000 μετανάστες από την Ερυθραία πέρασαν από την Αίγυπτο και το Σουδάν με κύριο προορισμό το Ισραήλ.
Από το 2012 που το Ισραήλ έχτισε το φράχτη στα σύνορα με την Αίγυπτο, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που φτάνουν στον προορισμό τους μειώθηκε σημαντικά, αλλά οι προσπάθειες συνεχίζονται.
Οι απαγωγείς ζητάνε λύτρα από τους συγγενείς των θυμάτων για να τους επιστρέψουν στην Ερυθραία. Η Οργάνωση καλεί τις κυβερνήσεις του Σουδάν και της Αιγύπτου να πάρουν αυστηρότερα μέτρα ενάντιον των διεφθαρμένων υπαλλήλων που συνεργάζονται με τους διακινητές.
Το 2011 ομάδες προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν αποκαλύψει ότι μαφίες δουλεμπόρων στη χερσόνησο του Σινά που είχαν επάφες με Ισράηλ ζητούσαν λύτρα από συγγενείς και φίλους που είχαν καταφέρει να φτάσουν στο Ισραήλ για ν' απελευθερώσουν τους φίλους τους που βρίσκονταν έγκλειστοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Σινά.
Τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz απ' τις 1800 αιτήσεις ασύλου που έγιναν από πρόσφυγες από την Ερυθραία και το Σουδάν εξετάστηκαν μόνο 250 περίπου, απ' τις οποίες οι 155 απορρίφτηκαν.
Παρότι το Ισραήλ έχει επιλέξει να μην εφαρμόσει πολιτική μαζικών απελάσεων για τους πρόσφυγες απ' το Σουδάν και την Ερυθραία, κάνει ό,τι μπορεί για να τους αναγκάσει να φύγουν. Πέρα απ' τις παρατάσεις φυλάκισης, τον περασμένο μήνα η Ισραηλινή κυβέρνηση εγκαινίασε το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Holot, όπου καλούνται να παρουσιαστούν εντός 30 ημερών όλοι οι Ερυθραίοι και Σουδανοί που διαμένουν στις πόλεις, αλλιώς απειλούνται με φυλάκιση. Επίσης, η Ισραηλινή κυβέρνηση απαγορεύει την εξαγωγή χρήματος ή περιουσιακών στοιχείων από Αφρικανούς μετανάστες, έχοντας πρόσφατα επαναπροσδιορίσει το μέγιστο ποσό "εθελούσιας εξόδου" από τη χώρα από τα 1500 στα 3500 δολάρια.

Rights group: Eritrean refugees regularly abducted in Egypt, Sudan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου