Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η Αγγλία τρελάθηκε;

Το φορτηγό με τη διαφήμιση "go home" που περιφέρεται σε γειτονιές μεταναστών, το sms "κάνε τα χαρτιά σου ή φύγε από τη χώρα" που στάλθηκε σε υποτιθέμενους χωρίς χαρτιά μετανάστες. Η νομοθετική ρύθμιση που περιορίζει τα κοινωνικά δικαιώματα των επισφαλών αλλοδαπών συμπεριλαμβανομένων των χωρίς χαρτιά. η εντατικοποίηση της καταστολής τους, η υστερία των ΜΜΕ όταν αποσύρθηκαν οι περιορισμοί πρόσβασης στην αγορά εργασίας για τους Ρουμάνους και τους Βούλγαρους... Το Ηνωμένο Βασίλειο μοιάζει παγιδευμένο σ' ένα σπιράλ κλιμακούμενης ξενοφοβίας που δεν έχει σταματημό.
Η κατάσταση στα Βρετανικά σύνορα είναι ακριβώς αποτέλεσμα αυτής της πολιτικο-μιντιακής φρενίτιδας. Σίγουρα οι παραποτάμιες Χώρες μπορούν να επιλέξουν μια πολιτική για τους διασυνοριακούς πρόσφυγες. Αλλά θα πρέπει να έχουν τη θέληση να αντισταθούν στις πιέσεις της Βρετανικής κυβέρνησης και κυρίως να μην εμπλακούνε κι οι ίδιες σε ξενοφοβικές πολιτικές.
Απέναντι σ' αυτές τις πολιτικές δεσμοί αλληλεγγύης πρέπει να οικοδομηθούν μεταξύ των κοινωνικών κινημάτων κι απ' τις δύο πλευρές των συνόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου