Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

22 Μάρτη: Απλώνεται η καμπάνια

Συσκέψεις και συνελεύσεις, συνεχίζουν να οργανώνουν αγωνιστές της ΚΕΕΡΦΑ σε γειτονιές και πανεπιστήμια, που αποφασίζουν δράσεις, ανοιχτές εκδηλώσεις και κάθε είδους πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην επιτυχία της 22 Μάρτη, παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού και του φασισμού.
«Εκδήλωση οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ στα Άνω Λιόσια την περασμένη Τρίτη 4/2, με ομιλητές τους γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν, τον πρόεδρο της τοπικής ΕΛΜΕ Χρήστο Κουρνιώτη και τον Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ», μας είπε ο Ιάσωνας. «Συμμετείχαν επίσης μέλη της τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Πολιτιστικής Ομάδας «Όπου γης Τέχνη» και αρκετοί μετανάστες. Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη δράση μας με εξορμήσεις στα σχολεία, στους εργατικούς χώρους και στη γειτονιά και σε συνεργασία με την πολιτιστική ομάδα να προχωρήσουμε σε μια μεγάλη εκδήλωση πριν από τις 22 Μάρτη».
«Ανοιχτή συνέλευση οργάνωσε την περασμένη Τετάρτη η ΚΕΕΡΦΑ Φιλαδέλφειας με ομιλητές τους γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν και έναν από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, τον Θανάση Καμπαγιάννη, που έκανε τη σύνδεση ανάμεσα στην εξέλιξη της δίκης με τη συνολικότερη πάλη ενάντια στους φασίστες και τις 22 Μάρτη», μας είπε η Αλεξάνδρα. «Συμμετείχαν καθηγητές από την τοπική ΕΛΜΕ, μέλη της Ένωσης Γονέων Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνας, μαθητές και άλλοι αγωνιστές από τη γειτονιά. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μία μεγάλη εκδήλωση για το ρατσισμό, μαζί με την Ένωση Γονέων η οποία έχει ήδη αποφασίσει στις 21 Μάρτη να γίνουν εκδηλώσεις μέσα στα σχολεία. Επίσης οι μαθητές από το 1ο Λύκειο θα προσπαθήσουν να πάρουν ψηφίσματα από τα 15μελη μαθητικά συμβούλια για τις 22 Μάρτη».
“Στα πλαίσια της οργάνωσης των εκδηλώσεων και του μεγάλου αντιφασιστικού συλλαλητηρίου της 22 Μάρτη, η ΚΕΕΡΦΑ Αγίας Παρασκευής διοργάνωσε την 7η Φλεβάρη, Ανοιχτή Συνέλευση στο Δημαρχείο της πόλης”, μας είπε ο Στέργιος. “Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πατέρας του Σαχζ;aτ Λουκμάν, εκπρόσωπος των εργαζόμενων της ΕΡΤ και ο Ναζίμ Μαχμούντ, εκπρόσωπος της Πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα. Έγιναν δύο εισηγήσεις που αφορούσαν: την ιστορικότητα και την ιδεολογική διάσταση των όρων «ρατσισμός» και «φασισμός» καθώς και τη συλλογική και ατομική επίδρασή τους στις μάζες και το άτομο (Σ. Μανουράς, εκπαιδευτικός) και τη νομική διάσταση του ρατσιστικού φαινομένου, τη σχέση του με τα ανθρώπινα, ατομικά και πολιτικά δικαιώματα και την αντιμετώπιση των μεταναστών στην Ελλάδα σε συνδυασμό με την ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε. (Τ. Ζώτος, δικηγόρος). Ακολούθησε συζήτηση. Νέα συνέλευση ετοιμάζουμε για τις 28 Φλεβάρη, ανοιχτή σε όλα τα άτομα και τις συλλογικότητες που δουλεύουν στο αντιφασιστικό μέτωπο”.
«Μετά τα δύο μαζικά συλλαλητήρια που έγιναν στο Κερατσίνι ενάντια στην απόπειρα της Χρυσής Αυγής να εμφανιστεί στη γειτονιά του Παύλου Φύσσα, στη σύσκεψη της ΚΕΕΡΦΑ Κερατσινίου συζητήσαμε πώς θα οργανώσουμε τις 22 Μάρτη», μας είπε ο Μιχάλης. «Ήταν μαζί μας η γραμματέας του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά, Σ. Μωραϊτίνη που πρόσφερε στον Χαντίμ Χουσεΐν την οικονομική ενίσχυση που μάζεψαν οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου σε ένδειξη αλληλεγγύης. Συζητήθηκε η προοπτική να οργανωθεί αντιφασιστική εκδήλωση μέσα στο δήμο Κερατσινίου σε συνεργασία με το σωματείο, μια κοινή σύσκεψη φορέων της περιοχής και μια κοινή μεγάλη εξόρμηση-πικετοφορία με μικροφωνική στην οδό Π. Φύσσα».
Οι πρωτοβουλίες για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που θα γίνει στις 22 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη προχωρούν και στη βόρεια Ελλάδα. «Την περασμένη Τετάρτη έγινε συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ στα Δυτικά της Θεσσαλονίκης», μας είπε ο Νίκος. «Συζητήσαμε την προοπτική να οργανώσουμε εκδήλωση μέσα στο χώρο του ψυχιατρείου για να μιλήσουμε με τους εργαζόμενους, επίσης να οργανώσουμε εξορμήσεις στα σχολεία των Αμπελοκήπων, του Ευόσμου και της Ηλιούπολης και σε εργατικούς χώρους της περιοχής αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις πρωτοβουλίες κατοίκων της περιοχής».
Το Σάββατο έγιναν συνελεύσεις των τοπικών ΚΕΕΡΦΑ σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά για την οργάνωση του παγκρήτιου συλλαλητηρίου που θα γίνει στα Χανιά στις 22/3. “Στη συνέλευσή μας ήρθαν τρεις εκπαιδευτικοί που τους γνωρίσαμε στο απεργιακό συλλαλητηριο της ΟΛΜΕ την προηγούμενη μέρα”, μας είπε η Άλε από το Ρέθυμνο. “Εγιναν μέλη στην ΚΕΕΡΦΑ και πήραν υλικό για να οργανώσουν τη συμμετοχή των μαθητών τους στις 22 Μάρτη. Εχουμε γνωρίσει καινούργιο κόσμο μέσα από τη δράση μας, κυρίως φοιτητές και μετανάστες που έχουν μπει σε ομάδες εργασίας για να μπορέσουμε να απλώσουμε την καμπάνια”.

Εργατική Αλληλεγγύη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου