Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Σύνορα και πόλεις ανοιχτά για την προσφυγιά! Στους Δήμους χρειαζόμαστε προσλήψεις και όχι μαύρα μέτωπα με τους φασίστες.




Βήμα στους φασίστες έδωσε ανοιχτά και ξεδιάντροπα η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που συγκάλεσε τη Δευτέρα 13/6, αμέσως μετά την απόφαση του υπουργείου Άμυνας για μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Χαλκερό στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου και μέσα στον αστικό ιστό. Στο δημαρχείο έκαναν την εμφάνισή τους με την προβιά των “αγανακτισμένων πολιτών” 6-7 μέλη της φασιστικής συμμορίας “Πατριωτική Κίνηση Καβάλας” (παρακλάδι της Χρυσής Αυγής) που κλήθηκαν να εκθέσουν τις “απόψεις” τους...


Το τσόφλι της υποκρισίας έσπασε και βγήκε από μέσα του το “αυγό του φιδιού”. Γιατί ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση η δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των δεξιών παρατάξεων, πάνω στο “φιλανθρωπικό” τους οίστρο, επικαλούνταν “μετά λύπης” την αρμοδιότητα του κράτους στη διαχείριση του προσφυγικού, ο καημός όλων ήτανε τώρα “γιατί ο Καβαλιώτης δεν ρωτήθηκε”. Ενδεικτικό του κλίματος ήταν επίσης ότι, παρά την παρουσία δεκάδων αλληλέγγυων, το προεδρείο όχι απλά μας αρνήθηκε το λόγο, αλλά ανέχθηκε και την επίθεση του τραμπούκου δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Παπά σε μέλος της ΚΕΕΡΦΑ. Η δημοτική αρχή της Καβάλας, με την στάση της αυτή, ενθαρρύνει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής να αναλάβουν δράση, όπως κάνανε στη Χίο (στις 31/3) σε αγαστή συνεργασία με το δήμαρχο της πόλης Μπουρνού και την αστυνομία και στον Πειραιά (στις 8/4) με την πλήρη κάλυψη της ΕΛΑΣ του Τόσκα.

Νερό στο μύλο των φασιστών ρίχνει και με την τελευταία επιστολή του στα συναρμόδια υπουργεία ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης, που αναφέρει ότι πρόσφυγες μας χαλάνε την “εικόνα” της πόλης και “πλήττουν τον τουρισμό”. Υπονοώντας ότι η ίδια η ύπαρξη των προσφύγων είναι “πρόβλημα”, πόσο μάλλον η διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Όμως, αυτές οι ρατσιστικές αντιλήψεις πατάνε στο έδαφος της πολιτικής της ΕΕ-φρούριο των κλειστών συνόρων, της άρνησης ασύλου, της στέρησης των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών, της κράτησής τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, των απελάσεων. Και ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία ΕΕ Τουρκίας με το «φράχτη» του ΝΑΤΟ (και της FRONTEX) να ορθώνεται και στα θαλάσσια σύνορα, την απαγόρευση μετακίνησης στο εσωτερικό της χώρας σε όσους πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά μετά τις 20 Μάρτη, τoν εκτοπισμό των υπολοίπων σε άθλια γκέτο έξω από τον αστικό ιστό. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας αυτό το ρατσιστικό μνημόνιο, δίπλα στα τροϊκανά, είναι συνένοχη για τις μαζικές δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στα ανοιχτά της Λιβύης, ενώ συνεχίζει να παρέχει διευκολύνσεις στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των «συμμάχων» χωρών του ΝΑΤΟ που μαζί με τους Ρώσους συνεχίζουν να σπέρνουν την καταστροφή στη Μέση Ανατολή και να ξεριζώνουν εκατομμύρια ανθρώπους απ' τις εστίες τους.

Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις στα σχολεία ώστε να γραφούν όλα τα παιδιά των προσφύγων και να μην κλείσει κανένα σχολείο. Θέλουμε προσλήψεις στα νοσοκομεία για να ανοίξουμε όσα έκλεισαν με τα μνημόνια, προσλήψεις στους δήμους ώστε η φροντίδα των προσφύγων και των φτωχών να είναι στα χέρια των εργαζόμενων με μόνιμη δουλειά και όχι των ΜΚΟ. Θέλουμε δουλειές για όλους, να ανοίξουν τα κλειστά εργοστάσια και να κλείσουν τα ρατσιστικά στρατόπεδα. Λεφτά θα βρεθούν με τη διαγραφή του χρέους και το σταμάτημα της σπατάλης για ανελέητο κυνηγητό προσφύγων, για φράχτες και πολεμικούς εξοπλισμούς. Συγκρουόμαστε με την ΕΕ των μνημονίων, των πολέμων, του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας, που ανοίγει το δρόμο στους φασίστες. 

  • Καλούμε τα συνδικάτα, το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, το αντιφασιστικό κίνημα και τις αριστερές οργανώσεις της πόλης να πάρουν πρωτοβουλίες και να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο στις γουρουνοκεφαλές των Κασιδιάρηδων να σηκώσουν κεφάλι στην προσφυγούπολη της Καβάλας. 
  • Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Σύριους αγωνιστές που δικάζονται στις 23 Ιούνη στα δικαστήρια της Καβάλας με αυθαίρετες και αστήριχτες κατηγορίες της Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου