Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

17 MART IRKÇILIK VE FAŞİZME KARŞI EYLEM GÜNÜ. YUNANİSTAN’DA VE DÜNYADA GÖSTERİLERE KATILIYORUZ. İSKEÇE, Şehir Meydanı, saat 12:00

 
17 MART IRKÇILIK VE FAŞİZME KARŞI EYLEM GÜNÜ

YUNANİSTAN’DA VE DÜNYADA GÖSTERİLERE KATILIYORUZ

İSKEÇE, Şehir Meydanı, saat 12:00

  • Faşistlerin iflahını kesin 
  • AB-Türkiye-Libya ırkçı anlaşmalarını çöpe atın
 
17 Mart’ta, tüm dünyada faşistleri ve ırkçılığı frenlemek için birlikte sokağa çıkıyoruz. Britanya, Avusturya, Fransa, Almanya, Polonya, Kıbrıs, Türkiye, Danimarka, Hollanda, İrlanda, ABD, Avustralya, G. Kore’de onlarca şehirde gösteriler düzenliyoruz.

İkinci Dünya savaşı mağdurlarına dokunulmazlık hakkını onaylayan Cenevre Sözleşmesi, imzalanışından 70 yıl sonra, AB hükümetlerinin Türkiye ve Libya ile imzaladıkları ırkçı anlaşmalarla paçavraya dönmüştür. Akdeniz’de binlerce kişi boğulmakta, Libya’da göçmen insan ticareti ortaya çıkmış durumda, mülteciler Ege’deki ada-hapishanelerde tecritte.

Toplama kamplarının kale-Avrupası, Trump’ın müslümanlara, kadınlara ve renklilere karşı başlattığı ırkçı, cinsiyetçi, çığırtkan kampanyayla birlikte, aşırı sağı ve faşistleri güçlendirdi. Orta Doğu’da, Afrika ve Asya’daki savaşların ateşi, mültecilerin haklarına saldırıyor.

Ayrıca neonazi Altın Şafak davasında hukuki sürecin hızlanması, bir an önce sonlanması ve en nihayetinde katillerin hapse girmesini istemek için de eyleme çıkıyoruz. Devlet radyo ve televizyonun (ERT) ve diğer medya organlarının neonazi katilleri, bu suç çetesini legal bir partiymiş gibi yayınlamasına da karşı çıkıyoruz. 

Aspropirgos ve Renti örneklerinde olduğu gibi, mahallelerde ırçı saldırılar düzenleyen nazi sadırı bürolarının çalışmasını kabul etmiyoruz. Kendilerini “yurtsever” olarak gösterip saldırı taburlarını yeniden sokağa çıkarmalarına izin vermeyeceğiz.

SYRİZA-ANEL hükümetinden ve AB’den sınırları açmalarını, mültecilerin adalardan ülkedeki diğer bölgelere ve Avrupa’ya serbestçe hareket edebilmelerini talep ediyoruz. Kendilerine Sığınma izni ve barınak sağlanmasını ve şehirlerden uzaktaki getto kamplarına ve Muzalas ile AB’nin dayattığı sınırdışı etmelere bir son verilmesini istiyoruz.

17 Mart’taki gösterilere bizleri onlarca sanat ve yazın insanı, sendikalar, göçmen örgütleri, belediye listeleri, ırkçılık ve faşizm karşıtı örgütler, dayanışma örgütleri ve Sol örgütler davet ediyor.

Hep birlikte, kalabalık bir şekilde sokağa çıkalım ki, 17 Mart, faşizm tehdidine ve ırkçı politikalara son verecek bir durak olsun.

Neonazilerin ve ırkçılığın olmadığı bir Avrupa yolunu hep birlikte açalım!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου