Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις φασιστικές επιθέσεις. Δεν θα περάσουν!




Η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις φασιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή στην πόλη μας. Ομάδες θρασύδειλων φασιστών έβαλαν φωτιά στην κατάληψη Libertatia, επιτέθηκαν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Σχολείο» και στην αντιεθνικιστική συγκέντρωση που είχε οργανωθεί στην Καμάρα. Τα τάγματα εφόδου των φασιστών βρήκαν ευκαιρία να βγουν από τις τρύπες τους παίρνοντας θάρρος από το εθνικιστικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε με την κάλυψη των ντόπιων βουλευτών της ΝΔ, των ΑΝΕΛ, του ΠΑΣΟΚ, του Λεβέντη και με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Άνθιμου. Παρόντες ήταν και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, με πρώτο τον Κασιδιάρη που δικάζεται για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης η οποία δολοφόνησε μετανάστες και αντιφασίστες όπως ο Σ. Λουκμάν και ο Π. Φύσσας.
 

Δεν θα περάσουν! Το αντιφασιστικό κίνημα έχει τη μνήμη και την εμπειρία να σταματήσει τα κηρύγματα μίσους. Όσες προσπάθειες κι αν έκαναν οι ακροδεξιοί και εκκλησιαστικοί κύκλοι, το σημερινό συλλαλητήριο ήταν πολλές φορές μικρότερο σε σχέση με εκείνο του 1992. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Θεσσαλονίκης γύρισαν μαζικά την πλάτη στους εμπόρους του «πατριωτισμού». Οι προσπάθειες κάθε επίδοξου πολιτικάντη, όπως ο Φράγκος Φραγκούλης που στήριξε το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του 2015 και σήμερα θυμήθηκε να καταγγείλει το… Μνημόνιο, αφήνουν αδιάφορη τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου της πόλης.
 

Η δική μας προοπτική για τα Βαλκάνια δεν είναι η επανάληψη των πολέμων και των σφαγών, αλλά το δυνάμωμα του διεθνισμού και η σύγκρουση με το ΝΑΤΟ και τους καπιταλιστές. Δεν έχουμε τίποτα κοινό με αυτούς που επέβαλλαν τα Μνημόνια στο όνομα του «δημόσιου συμφέροντος» και τώρα θέλουν να επιβάλουν τα βαφτίσια της Μακεδονίας στο όνομα του «εθνικού συμφέροντος». Επόμενος μεγάλος σταθμός η διεθνής μέρα δράσης στις 17 Μάρτη, που θα πραγματοποιηθούν μεγάλες αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις. Καλούμε τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις και τα κόμματα της Αριστεράς να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη, να απομονώσουμε τις εθνικιστικές κραυγές και να στείλουμε τους φασίστες στη φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου