Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Σχέδιο ψηφίσματος για σωματεία, συλλόγους - 17 Μάρτη, Διεθνής κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού - Συλλαλητήριο στην Ξάνθη, Κεντρική Πλατεία, 12 μεσ.



Σχέδιο ψηφίσματος για σωματεία, συλλόγους
17 Μάρτη, διεθνής κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού
Συλλαλητήριο στην Ξάνθη, Κεντρική Πλατεία, 12 μεσ.

Δύο χρόνια μετά τις συμφωνίες της ΕΕ με την Τουρκία και τη Λιβύη, επτά χιλιάδες πρόσφυγες πνίγηκαν στη Μεσόγειο, χιλιάδες κρατούνται η περιορίζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης από τα νησιά του Αιγαίου μέχρι τις έρημους της Λιβύης, όπου γίνονται δημοπρασίες μεταναστών σε δουλοπάζαρα. Αντί για την ελεύθερη μετακίνηση και το δικαίωμα στο άσυλο, άνθρωποι κατατρεγμένοι από τους πολέμους, τις δικτατορίες, την φτώχεια και την περιβαλλοντική καταστροφή, βρίσκουν μπροστά τους κλειστά σύνορα, φράχτες και τις περιπολίες του ΝΑΤΟ και της FRONTEX.

Αυτές οι πολιτικές των κυβερνήσεων της Ευρώπης-φρούριο ενισχύονται από τον πλανητάρχη Τράμπ, ο οποίος κλιμακώνει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ασία, την Αφρική, την Μ.Ανατολή, με την αχαλίνωτη ισλαμοφοβία, το ρατσισμό κατά των έγχρωμων και το σεξισμό κατά των γυναικών, την ανοιχτή στήριξη των νεοναζί δολοφόνων στις ΗΠΑ. Στην ΕΕ δυναμώνει η απειλή του φασισμού και της ακροδεξιάς με την είσοδο του FPÖ στην κυβέρνηση, της AfD στη Βουλή της Γερμανίας, τη Λεπέν να φτάνει στο β γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Η συνεχιζόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής,με την κραυγαλέα επιβεβαίωση ότι πρόκειται για ναζιστική εγκληματική οργάνωση που παριστάνει το νόμιμο κόμμα, απαιτεί να προχωρήσουμε σε δράση για να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια. Από τέτοια «γραφεία» επιτέθηκαν πρόσφατα κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη και των εργατών γης στον Ασπρόπυργο.

Η δραματική κατάσταση στη Μόρια δεν αφήνει περιθώρια ανοχής στην πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργού Μουζάλα που έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις του κινήματος αλληλεγγύης παντού. Δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο στην ΝΔ και την ακροδεξιά, σε αντιδραστικούς Δημάρχους να στοχοποιούν τους πρόσφυγες αντί να διεκδικούν ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας και ανθρώπινη υποδοχή. Αυτές οι ρατσιστικές πολιτικές ανοίγουν το δρόμο στους φασίστες.
Καλούμε σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Μάρτη στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης στις 12 το μεσημέρι και ενισχύουμε οικονομικά την ΚΕΕΡΦΑ για την καμπάνια για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου