Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Με αστυνομικό μπλόκο και φίμωση των προσφύγων έγινε η εκκένωση του Ελληνικού



Με αστυνομικό μπλόκο και φίμωση των προσφύγων έγινε η εκκένωση του Ελληνικού.

Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του στρατοπέδου προσφύγων στο Ελληνικό ξεκίνησε σήμερα τα χαράματα με ένα μπλόκο, που θύμιζε άλλες εποχές. Θύμιζε την κατοχή, όταν οι ναζί περικύκλωναν τις γειτονιές για να τις ξεκαθαρίσουν από τον κόσμο της Αντίστασης. Το μπλόκο ήταν σαρωτικό, με κλούβες των ΜΑΤ και εισβολή των ΜΑΤ μέσα στους χώρους ύπνου των προσφύγων.
 
Είναι παραμύθι ότι υπήρχε συναίνεση των προσφύγων για την μετακίνηση. Άλλωστε, η ίδια η απόφαση του Μουζάλα να μην επιτρέψει στα μέσα ενημέρωσης να πλησιάσουν έδειξε ότι είχε να κρύψει πολλά για την διαδικασία εκκένωσης και τις βάρβαρες μεθόδους επιβολής που χρησιμοποίησαν. Πριν την αποχώρηση των προσφύγων, είχαν απομακρύνει τις ΜΚΟ, ακόμη και αυτές που παρείχαν ιατρική φροντίδα. Είχαν διακόψει τη λειτουργία των πλυντηρίων. Έφτασαν να κόψουν ακόμη και το φαγητό χθες, δίνοντας μόνο μία κονσέρβα!
 
Η Αστυνομία για να αποφύγει την αντίσταση των προσφύγων προχώρησε πρώτα στην προσαγωγή στο Αστυνομικό Τμήμα Ελληνικού για εξακρίβωση στοιχείων(!) του εκπροσώπου των προσφύγων στο χώρο των αφίξεων, Μασούντ Καχάρ. Οι πρόσφυγες στο χώρο των αφίξεων είχαν εκφράσει την αντίθεση τους στη αναγκαστική μετακίνηση σε στρατόπεδα έξω από την Αθήνα.
 
Η κυβέρνηση συνεχίζει την πιστή εφαρμογή τα συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και τη νέα συμφωνία της Συνόδου της Μάλτας, στέλνοντας εκατοντάδες πρόσφυγες στο θάνατο με πνιγμό στα νερά της Μεσογείου. Την ίδια ώρα, συμφώνησε με την Γερμανία να μειώσει τις μετεγκαταστάσεις για συνένωση οικογενειών στις 70 κάθε μήνα, καταρρακώνοντας παραπέρα το δικαίωμα στο άσυλο.
 
Πάνω από όλα, επιβάλλει την πολιτική απαρτχάιντ για τους πρόσφυγες με αποκλεισμό τους είτε στα νησιά είτε σε στρατόπεδα έξω από τον ιστό της πόλης.
 
Την ίδια ώρα, η παρουσία του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης υπενθύμιζε ότι τα αρπακτικά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας καραδοκούν για να αρπάξουν το χώρο και να το μετατρέψουν σε καζίνο.
 
Ο αγώνας για να ανοίξουν οι πόλεις στους πρόσφυγες και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-γκέτο  θα συνεχιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου